Μετά τα 50: Πώς να επιλέξετε την ιδανική κρέμα προσώπου

Μετά τα 50: Πώς να επιλέξετε την ιδανική κρέμα προσώπου
Για να μειώσετε τα σημάδια γήρανσης της επιδερμίδας.

Η κρέμα προσώπου που σας εξυπηρετούσε μέχρι τα 40 δεν είναι απαραίτητο ότι θα καλύψει τις ανάγκες της επιδερμίδας σας όταν περάσετε τα 50. Αν έχετε παρατηρήσει ότι τα αποτελέσματα δεν είναι πια ικανοποιητικά, ίσως είναι καιρός να αναθεωρήσετε τη ρουτίνα περιποίησής σας. Εδώ είναι μερικά σημεία που πρέπει να προσέξετε όταν επιλέγετε την κατάλληλη αντιρυτιδική κρέμα για την ηλικία σας:

Επιλέξτε αντιγηραντικά συστατικά

Μια απλή ενυδατική κρέμα δεν είναι αρκετή για την ώριμη επιδερμίδα σας. Αναζητήστε κρέμες που περιέχουν αντιγηραντικά συστατικά, τα οποία μπορούν να μειώσουν τις ρυτίδες, τις κηλίδες και να ανανεώσουν τη λάμψη του δέρματος. Το υαλουρονικό οξύ, αν και καλό για ενυδάτωση, προσφέρει προσωρινά αποτελέσματα γεμίσματος και δεν έχει μακροχρόνια αντιγηραντική δράση.

Για τη νυχτερινή σας ρουτίνα, προτιμήστε κρέμες με ρετινόλη, η οποία ενισχύει την ανανέωση των κυττάρων και την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, μειώνοντας έτσι τα σημάδια γήρανσης. Αν προτιμάτε μια πιο ήπια επιλογή, μπορείτε να δοκιμάσετε κρέμες με μπακουκιόλη ή ρεσβερατρόλη. Για το πρωί, επιλέξτε προϊόντα που περιέχουν αντιοξειδωτικές βιταμίνες, όπως η βιταμίνη C ή η νιασιναμίδη, για έναν πιο ομοιόμορφο χρωματικό τόνο και μείωση των κηλίδων.

Αξιολογήστε την υφή της κρέμας

Με την πάροδο των χρόνων, το δέρμα σας μπορεί να φαίνεται πιο θαμπό και ξηρό. Επομένως, είναι σημαντικό να επιλέξετε μια κρέμα με πλούσια υφή, ειδικά για την νύχτα, που θα προσφέρει βαθιά ενυδάτωση και θα αποκαταστήσει τη λάμψη του δέρματος.

Για ενισχυμένη υγρασία, σκεφτείτε να εφαρμόσετε ένα έλαιο μετά την κρέμα νυκτός σας. Αυτό θα βοηθήσει να «κλειδώσετε» την ενυδάτωση και να προσφέρετε επιπλέον φροντίδα στην επιδερμίδα σας.

Τελευταία τροποποίηση στις 10.09.2024 - 22:59