Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τα φυσικά έλαια προσώπου

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τα φυσικά έλαια προσώπου
ΠΗΓΗ:@FREEPICK
Εσυ τα χρησιμοποιείς στη ρουτίνα σου;

Για πολλούς, η χρήση ελαίων προσώπου φαίνεται απλή: απλά τα εφαρμόζεις στο πρόσωπό σου και that'it!. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Μπορεί να μην ξέρεις πλήρως πώς τα έλαια ενυδατώνουν, αν φράζουν τους πόρους και τελικά πώς βοηθούν στο να αποκτήσεις την επιδερμίδα των ονείρων σου. Ας δούμε λοιπόν όλα όσα πρέπει να ξέρεις.

Τι είναι τα έλαια προσώπου;

Η ονομασία «έλαια» μπορεί να είναι παραπλανητική. Εκτός από λάδια, τα έλαια προσώπου είναι και μαλακτικά συστατικά. Αντίθετα με τις κρέμες και τις αλοιφές που διεισδύουν βαθιά στο δέρμα για μακροχρόνια ενυδάτωση, τα έλαια παραμένουν κυρίως στην επιφάνεια. Αυτό σημαίνει ότι η ενυδατική τους ικανότητα δεν είναι τόσο έντονη. Ωστόσο, προσφέρουν επιπλέον προστασία στον δερματικό φραγμό, μεταξένια υφή και επιφανειακή ενυδάτωση. Γι' αυτό είναι σημαντικό να συνδυάζονται με άλλα ενυδατικά συστατικά, όπως το υαλουρονικό οξύ και η γλυκερίνη.

Τι κάνουν τα έλαια προσώπου;

Τα έλαια προσώπου προσφέρουν στο δέρμα μια στιγμιαία αίσθηση απαλότητας και είναι συνήθως γεμάτα με θρεπτικά συστατικά, λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικά. Δημιουργούν ένα προστατευτικό στρώμα για τα κύτταρα του δέρματος. Παρόλο που δεν είναι η κύρια λύση για δερματικά προβλήματα, βοηθούν να διατηρηθούν τα απαραίτητα συστατικά από άλλα προϊόντα περιποίησης.

Πώς χρησιμοποιούνται τα έλαια προσώπου;

Μπορείς να αναμείξεις τα έλαια με την ενυδατική σου κρέμα ή να τα χρησιμοποιήσεις ως το τελευταίο βήμα στη ρουτίνα σου το βράδυ, ή ως προτελευταίο πριν από το αντηλιακό το πρωί. Με αυτόν τον τρόπο, τα έλαια λειτουργούν ως προστατευτικό φράγμα που κρατά τα ενεργά συστατικά «κλειδωμένα» στο δέρμα σου.

Just a note! Ορισμένα έλαια μπορεί να φράξουν τους πόρους σου αν έχεις προδιάθεση για ακμή.

Τα καλύτερα έλαια προσώπου για κάθε τύπο δέρματος:

Γενικός τύπος δέρματος: Εάν ψάχνεις ένα λάδι για καθημερινή χρήση επέλεξε ελαφριά, μη φαγεσωρογόνα έλαια όπως το έλαιο τριανταφυλλιάς, το έλαιο καμέλιας ή το σκουαλένιο.

Ξηρό δέρμα: Εδώ στόχος είναι η αποκατάσταση του δερματικού φραγμού. Τα πιο παχύρρευστα έλαια, πλούσια σε ελαϊκό οξυ, όπως το αβοκάντο, το shea και το moring, παρέχουν το απαραίτητο «ενισχυτικό» στρώμα στο δέρμα σου. Αυτά είναι επίσης ιδανικά για ευαίσθητο δέρμα.

Λιπαρό δέρμα: Μπορείς να χρησιμοποιείς λάδι και για λιπαρό δέρμα, αρκεί να κάνεις τις σωστές επιλογές. Προτίμησε πιο ελαφριά έλαια που δεν φράζουν τους πόρους, όπως το έλαιο jojoba, το έλαιο σταφυλιού και το σκουαλένιο. Ψάξε για φυτικά συστατικά όπως φασκόμηλο, δεντρολίβανο και θυμάρι, που μπορούν να ρυθμίσουν την παραγωγή σμήγματος.

Τελευταία τροποποίηση στις 17.08.2024 - 21:04