Εποχική τριχόπτωση: Οι «σωτήριες» συμβουλές για να την αντιμετωπίσεις

Εποχική τριχόπτωση: Οι «σωτήριες» συμβουλές για να την αντιμετωπίσεις
ΠΗΓΗ:@kafelnikova_a
Μη φρικάρεις! Είναι ένα απολύτως φυσιολογικό «φαινόμενο».

Όλες μας έχουμε παρατηρήσει κάποια στιγμή ότι η εποχική αλλαγή μπορεί να φέρει και περισσότερη τριχόπτωση. Αν κοιτάξεις τη βούρτσα σου και δεις περισσότερες τρίχες απ’ ό,τι συνήθως, μην πανικοβάλλεσαι. Πρόκειται για ένα φυσιολογικό φαινόμενο που συμβαίνει σε πολλές γυναίκες κατά τη διάρκεια των εποχικών μεταβάσεων.

Οι ειδικοί λένε πως είναι απόλυτα φυσιολογικό να χάνουμε μέχρι και 100 τρίχες καθημερινά. Παρόλο που ακούγεται πολύ, όταν σκεφτούμε ότι στο κεφάλι μας έχουμε περίπου 100.000 τρίχες, αυτός ο αριθμός μοιάζει μικρός και λογικός.

Πότε να απευθυνθείς σε ειδικό;

Αν δεις να δημιουργούνται κενά σημεία, ή νιώθεις το δέρμα του κεφαλιού σου να σε ενοχλεί ή τα μαλλιά σου έχουν αλλάξει υφή, τότε ίσως χρειάζεται να ζητήσεις τη συμβουλή ενός ειδικού.

Οι απόλυτες συμβουλές για να μειώσεις την εποχική τριχόπτωση

1. Επικεντρώσου στην υγεία του τριχωτού της κεφαλής

Η υγεία των μαλλιών σου ξεκινά από τη ρίζα τους, οπότε το τριχωτό της κεφαλής παίζει σημαντικό ρόλο. Υπάρχουν εξειδικευμένα προϊόντα για την περιποίηση του τριχωτού, με συστατικά όπως κουρκουμάς και τζίνσενγκ, που θρέφουν τις ρίζες και ενισχύουν την ανάπτυξη. Ο θειικός ψευδάργυρος, η βιταμίνη Β6 και το αζελαϊκό οξύ βοηθούν επίσης στη δημιουργία ενός υγιούς περιβάλλοντος για τα μαλλιά σου.

2. Πρόσεξε τη διατροφή σου

Οι διατροφικές ελλείψεις μπορεί να οδηγήσουν σε αυξημένη τριχόπτωση. Βεβαιώσου ότι ακολουθείς μια ισορροπημένη διατροφή που περιλαμβάνει τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, όπως σίδηρο, ωμέγα-3 λιπαρά και βιταμίνες. Τα σκούρα πράσινα λαχανικά, όπως το σπανάκι, είναι εξαιρετική πηγή σιδήρου, ενώ ο σολομός και οι ξηροί καρποί παρέχουν τα απαραίτητα λιπαρά για υγιή μαλλιά.

3. Διάλεξε τη σωστή βούρτσα

Το βούρτσισμα με λάθος βούρτσα ή με υπερβολική δύναμη μπορεί να βλάψει την επιδερμίδα των μαλλιών σου, προκαλώντας σπάσιμο. Απέφυγε να χτενίζεις τα μαλλιά σου όταν είναι βρεγμένα, καθώς είναι πιο ευαίσθητα και επιρρεπή σε φθορά. Προτίμησε μια βούρτσα ειδικά σχεδιασμένη για βρεγμένα μαλλιά, για να τα ξεμπερδεύεις απαλά χωρίς να τα καταστρέφεις.

4. Περιόρισε τη χρήση θερμότητας

Η συχνή χρήση εργαλείων styling με υψηλή θερμοκρασία μπορεί να αφυδατώσει και να καταστρέψει τα μαλλιά. Εάν χρησιμοποιείς συσκευές θερμότητας, φρόντισε να προσαρμόζεις τη θερμοκρασία στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο και να κινείς συνεχώς το πιστολάκι για να μην υπερθερμαίνονται συγκεκριμένα σημεία του τριχωτού.

Με αυτές τις απλές αλλά σημαντικές συμβουλές, θα μπορέσεις να περιορίσεις την εποχική τριχόπτωση και να διατηρήσεις τα μαλλιά σου υγιή και δυνατά.

Τελευταία τροποποίηση στις 09.09.2024 - 00:17