Conditioner: Ο κανόνας των 15 δευτερολέπτων που θα «μεταμορφώσει» τα μαλλιά σου

Conditioner: Ο κανόνας των 15 δευτερολέπτων που θα «μεταμορφώσει» τα μαλλιά σου
ΠΗΓΗ:@itsjulialouise
Το μυστικό για λαμπερά και υγιή μαλλιά κρύβεται...στα 15 δευτερόλεπτα.

Η σωστή χρήση του conditioner είναι καθοριστική για να διατηρήσουμε τα μαλλιά μας απαλά και λαμπερά. Ωστόσο, υπάρχουν δύο κοινά λάθη που συχνά κάνουμε όταν λούζουμε τα μαλλιά μας. Το πρώτο είναι ότι παραλείπουμε να χρησιμοποιήσουμε conditioner μετά από κάθε λούσιμο, κάτι που συμβαίνει σε πάνω από το 50% των γυναικών, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία.

Το δεύτερο λάθος είναι ότι δεν αφαιρούμε αρκετά την υγρασία από τα μαλλιά πριν εφαρμόσουμε το conditioner. Αυτό είναι κρίσιμο γιατί, όταν τα μαλλιά είναι πολύ βρεγμένα, τα ενυδατικά και θρεπτικά συστατικά του conditioner δεν μπορούν να απορροφηθούν πλήρως. Η σωστή πρακτική είναι να στραγγίζουμε τα μαλλιά μας με μια απορροφητική πετσέτα για περίπου 10-15 δευτερόλεπτα μετά το ξέβγαλμα του σαμπουάν, προτού εφαρμόσουμε το conditioner.

Πώς εφαρμόζεται σωστά το conditioner

Αφού λούσουμε τα μαλλιά μας, τα στραγγίζουμε με μια πετσέτα για λίγα δευτερόλεπτα, ώστε να απομακρυνθεί η περιττή υγρασία. Στη συνέχεια, εφαρμόζουμε το conditioner και το αφήνουμε να δράσει για τον απαιτούμενο χρόνο.

{https://www.instagram.com/p/C9kauJMI2zY/?img_index=1}

Πότε πρέπει να χρησιμοποιούμε conditioner;

Η απάντηση είναι απλή: πάντα, μετά από κάθε λούσιμο. Το conditioner είναι απαραίτητο για την προστασία των μαλλιών από το φριζάρισμα, την ξηρότητα και την έλλειψη λάμψης, διασφαλίζοντας ότι τα μαλλιά μας παραμένουν υγιή και όμορφα.

Τελευταία τροποποίηση στις 14.08.2024 - 14:40