Ξανθά μαλλιά: Όλα τα μυστικά για να διατηρήσεις τα μαλλιά σου υγιή και λαμπερά

Ξανθά μαλλιά: Όλα τα μυστικά για να διατηρήσεις τα μαλλιά σου υγιή και λαμπερά
ΠΗΓΗ:@sydney_sweeney
Έκανες την μεγάλη αλλαγή στα μαλλιά σου; Έτσι θα διατηρήσεις τα μαλλιά σου υγιή και λαμπερά.

Είναι αυτή η εποχή του χρόνου που τα κομμωτήρια έχουν πάρει φωτιά, αφού όλες αναζητούμε το τέλειο ξανθό. Το καλοκαίρι θέλουμε πιο φωτεινό, ανοιχτό χρώμα στα μαλλιά μας με το ξανθό να είναι η νούμερο ένα σκέψη για να τολμήσουμε την απόλυτη αλλαγή (είμαι μια απ’ αυτές).

Όμως, επίσης πολλές είναι και οι σκέψεις που ταλανίζουν το μυαλό μας πριν πάρουμε την απόφαση να γίνουμε τα απόλυτα blondie girls, μιας και είναι γνωστό το πόσο αυτή η επιλογή μπορεί να είναι καθοριστική για τα μαλλιά μας εξαιτίας της τεχνικής του ξανοίγματος που απαιτεί η διαδικασία (γνωστή σε όλες ως ντεκαπάζ). Δεν είναι όμως μόνο αυτό! Το ξανθό χρώμα απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα και περιποίηση για να μη χάσεις την υγεία και την λάμψη των μαλλιών σου, αλλά και την απαλή υφή τους.

Παρακάτω σου έχω όλα τα μυστικά για να διατηρήσεις το ξανθό χρώμα των μαλλιών υγιή και λαμπερό.

Συχνό κούρεμα

Όταν πηγαίνεις στο κομμωτήριο για χρωματική επεξεργασία (όπως ανταύγειες, ρεφλέ, βαφή ή ντεκαπάζ), πρέπει να έχεις στο μυαλό σου ότι θα χρειαστεί να κουρεύεις και λίγο τις άκρες σου. Το κούρεμα είναι ο μόνος τρόπος για να απαλλαγείς από την ψαλίδα και τις κατεστραμμένες άκρες, οι οποίες είναι πιο εμφανείς στα βαμμένα μαλλιά.

Ενυδάτωση, ενυδάτωση και πάλι ενυδάτωση

Το conditioner είναι βασικό για την περιποίηση των μαλλιών μας, καθώς βοηθά στη λείανση της τρίχας και αφήνει τα μαλλιά απαλά και λαμπερά. Ωστόσο, για να διατηρήσεις τα ξανθά σου μαλλιά υγιή, η ενυδάτωση πρέπει να αποτελεί μέρος της καθημερινής σου ρουτίνας. Επέλεξε θεραπείες ενυδάτωσης και αναδόμησης από τον κομμωτή σου και κάνε τακτικά μάσκες ενυδάτωσης στο σπίτι. Καθημερινά, μην ξεχνάς να ενυδατώνεις τις άκρες των μαλλιών σου με ένα ειδικό hair oil.

Αντίο θερμότητα

Η χαμηλή θερμοκρασία «κλειδώνει» την υγρασία και το χρώμα στα μαλλιά, ενώ η υψηλή θερμοκρασία έχει το αντίθετο αποτέλεσμα. Προσπάθησε να λούζεις τα μαλλιά σου με χλιαρό νερό και χρησιμοποίησε το πιστολάκι των μαλλιών σου στη ρύθμιση του κρύου αέρα. Ιδανικά πρέπει να ξεχάσεις τα εργαλεία styling με θερμότητα, αλλά σε περίπτωση που τα χρησιμοποιήσεις μην ξεχάσεις να εφαρμόσεις στα μαλλιά σου θερμοπροστατευτικό. Είναι απαραίτητο!

{https://www.instagram.com/p/C3iQo8wxrco/}

Χρήση κατάλληλων προϊόντων

Τα ξανθά μαλλιά έχουν ιδιαίτερες ανάγκες και απαιτούν εξειδικευμένα προϊόντα περιποίησης. Πρέπει να επενδύσεις σε σαμπουάν και conditioner που είναι ειδικά σχεδιασμένα για ξανθά μαλλιά και προτίμησε προϊόντα χωρίς θειικά άλατα, καθώς αυτά δεν αφαιρούν τα φυσικά έλαια των μαλλιών και δεν αλλοιώνουν το χρώμα.

Το μωβ σαμπουάν

Το silver ή μωβ σαμπουάν βοηθά στην εξουδετέρωση των κίτρινων και πορτοκαλί αποχρώσεων, επαναφέροντας την ψυχρή απόχρωση του ξανθού. Για σωστή εφαρμογή, βρέξε τα μαλλιά σου με ζεστό νερό για να ανοίξουν τα λέπια της τρίχας και να απορροφήσουν καλύτερα τις μωβ χρωστικές. Λούσου όπως συνήθως, αλλά αφήσε το μωβ σαμπουάν να δράσει για μερικά λεπτά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Ξέπλυνε με δροσερό νερό για να κλείσουν τα λέπια της τρίχας και να διατηρηθεί το χρώμα.

{https://www.instagram.com/p/CsY8HG3Li03/?img_index=1}

Με αυτές τις συμβουλές, τα ξανθά μαλλιά σου θα παραμείνουν υγιή και λαμπερά για περισσότερο καιρό.

Τελευταία τροποποίηση στις 07.08.2024 - 13:13