SOS! Το λάθος που κάνεις στην haircare routine σου που προκαλεί φθορά και λιπαρότητα στα μαλλιά σου

SOS! Το λάθος που κάνεις στην haircare routine σου που προκαλεί φθορά και λιπαρότητα στα μαλλιά σου
ΠΗΓΗ:@shereeknobel_bixiecolour
Κάθε πότε πλένεις την βούρτσα των μαλλιών σου;

Κάθε πότε πλένεις την βούρτσα των μαλλιών σου; Αν η απάντηση είναι «ποτέ» ή «δεν θυμάμαι από πότε» τότε μόλις ανακάλυψες τον λόγο που τα μαλλιά σου έχουν χάσει την λάμψη τους και εμφανίζουν πιο συχνά λιπαρότητα. Θα σου εξηγήσω αμέσως τι εννοώ!

Ο καθαρισμός της βούρτσας των μαλλιών μας είναι αν όχι το σημαντικότερο, τότε από τα σημαντικότερα step στην haircare ρουτίνα μας και αυτό γιατί συσσωρεύονται μικρόβια, σκόνη, τρίχες και υπολείμματα από τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε και τα οποία αν δεν καθαρίζουμε από τη βούρτσα μας που επιστρέφουν; Πίσω στα μαλλιά μας, ναι το βρήκες!

Όλα τα παραπάνω επηρεάζουν σημαντικά την υγεία των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής με αποτέλεσμα τα μαλλιά να μοιάζουν θαμπά, λιπαρά, να είναι επιρρεπή στο φριζάρισμα, πρόκληση τριχόπτωσης ή ακόμη και να συμβάλλουν στο σπάσιμο της τρίχας. Αν δηλαδή αναρωτιέσαι γιατί τα μαλλιά σου «λαδώνουν» τόσο εύκολα, η απάντηση ίσως να κρύβεται στην βούρτσα σου και στο hair oiling που κάνεις. Μετά από αυτή τη διαδικασία, χτενίζεις τα μαλλιά με την βούρτσα των μαλλιών σου, η απορία σου μόλις λύθηκε!

Πάμε να δούμε όλα τα tip για το πώς να καθαρίζεις σωστά την βούρτσα των μαλλιών σου, αλλά και το πόσο συχνά πρέπει να ακολουθείς αυτή τη διαδικασία.

Κάθε πότε πρέπει να καθαρίζω την βούρτσα των μαλλιών μου;

Το ιδανικό είναι τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα ή ανάλογα με το πόσο συχνά τη χρησιμοποιείς.. Εάν τα μαλλιά σου είναι από τη φύση τους λιπαρά ή χρησιμοποιείς προϊόντα styling, μπορεί να χρειαστεί να την και μέρα παρά μέρα.

Πώς να την καθαρίζω σωστά:

Αφαίρεση όλων των υπολειμμάτων:

Πριν ξεκινήσεις με τον καθαρισμό, αφαίρεσέ όλα τις τρίχες που έχουν μείνει πάνω στην βούρτσα όπως και τα υπολείμματα. Χρησιμοποίησε χτενάκι ή ένα μικρό αντικείμενο για να σου κάνει πιο εύκολη τη διαδικασία.

Σαπούνι ή σαμπουάν:

Το καλύτερο προϊόν για τον καθαρισμό της βούρτσας των μαλλιών είναι ένα απαλό σαπούνι ή σαμπουάν. Άπλωσε το πάνω στη βούρτσα και στη συνέχει τρίψε τη καλά για να αφαιρέσεις όλες τις ακαθαρσίες και τα υπολείμματα.

Beauty tip: Αν κάτι σε δυσκολεύει ή έχει κολλήσει χρησιμοποίησε και conditioner για να σε βοηθήσει καλύτερα στο καθάρισμα.

Ξέπλυμα και στέγνωμα

Μετά τον καθαρισμό, ξέπλυνε καλά τη βούρτσα κάτω από το νερό. Στέγνωσε την καλά με μια πετσέτα και άφησέ την να στεγνώσει εντελώς πριν την χρησιμοποιήσεις ξανά.

Beauty note: Τώρα που έμαθες το πόσο σημαντικό είναι να διατηρούμε την βούρτσα των μαλλιών μας καθαρή, μην παραλείψεις ξανά αυτό το βήμα για να διατηρήσεις τα μαλλιά σου υγιή και λαμπερά.

Τελευταία τροποποίηση στις 10.07.2024 - 16:39