Πέφτουν τα μαλλιά σου; 5 φυσικοί τρόποι να αντιμετωπίσεις την τριχόπτωση αποτελεσματικά

07.10.2020
Πέφτουν τα μαλλιά σου; 5 φυσικοί τρόποι να αντιμετωπίσεις την τριχόπτωση αποτελεσματικά
Μια μικρή καθημερινή απώλεια μαλλιών είναι φυσιολογική για πολλούς ανθρώπους, ειδικά για εκείνους που έχουν χάσει βάρος, έχουν γεννήσει, βιώνουν καθημερινό στρες ή έχουν ιατρικά προβλήματα. Ωστόσο, λόγω ορισμένων παραγόντων, μπορεί μερικές φορές να μετατραπεί σε υπερβολική τριχόπτωση και να προκαλέσει σημεία στο κεφάλι με έντονη απουσία μαλλιών. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικοί εύκολοι και αποτελεσματικοί τρόποι για να σώσεις τα μαλλιά σου ακόμη και να τα κάνεις πιο δυνατά. Ας τους δούμε:

Δοκίμασε τρόφιμα που διεγείρουν την ανάπτυξη των μαλλιών

Η λάθος διατροφή μπορεί να είναι ο λόγος της τριχόπτωσης, αλλά η χρήση σωστών προϊόντων μπορεί να αλλάξει την κατάσταση. Τα τρόφιμα που προάγουν την ανάπτυξη των μαλλιών είναι:

Αυγά: είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και βιοτίνη, που απαιτούνται για την ανάπτυξη των μαλλιών.

Σπανάκι: περιέχει βασικά συστατικά για την ανάπτυξη των μαλλιών, όπως φολικό οξύ, σίδηρο και βιταμίνη Α.

Σολομός και άλλα λιπαρά ψάρια: είναι η καλύτερη πηγή ωμέγα-3, που συνδέεται με τη βελτιωμένη πυκνότητα των μαλλιών.

Αβοκάντο: είναι γεμάτα με βιταμίνη Ε, βιταμίνη C και σημαντικά λιπαρά οξέα που είναι ευεργετικά και για τα μαλλιά σου.

Κρέας: είναι μια άλλη εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης και σιδήρου, τα οποία είναι απαραίτητα για υγιή μαλλιά.

Διάβασε και αυτό: Τα ιδανικά χτενίσματα για τις μέρες που δεν προλαβαίνεις να λουστείς

Δώσε στο τριχωτό της κεφαλής σου μια απόλαυση με έλαια

Το τρίψιμο του κεφαλιού σου και η εφαρμογή μάσκας μαλλιών μπορεί να είναι εξίσου ευεργετικά με την προσαρμογή της διατροφής σου. Μπορείς να δοκιμάσεις μασάζ κεφαλής και μάσκες χρησιμοποιώντας διαφορετικούς τύπους λαδιών. Βοηθούν στην απομάκρυνση της έντασης και στην ανάπτυξη των μαλλιών στα κύτταρα της δερματικής σου θηλής.

Το έλαιο δενδρολίβανου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία της απώλειας μαλλιών και για την τόνωση της τριχοφυΐας. Χρησιμοποίησε τις σταγόνες του για να κάνεις μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σου αρκετές φορές την εβδομάδα.

Το αιθέριο έλαιο γερανιού είναι ένα προϊόν γνωστό για την ανάπτυξη των μαλλιών. Mπορείς να το εφαρμόσεις ως μάσκα ή να το προσθέσεις στο σαμπουάν σου για χρήση κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Το τζελ aloe vera μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την καταπολέμηση της πιτυρίδας, που μπορεί να οδηγήσει σε φαγούρα. Εάν ξύνεις πάρα πολύ το κεφάλι σου, μπορείς ακόμη και να τραυματίσεις το δέρμα σου. Μικρές πληγές, εξανθήματα και ερεθισμός μπορούν να βλάψουν τα μαλλιά σου και ακόμη και να προκαλέσουν απώλεια μαλλιών. Και η aloe είναι γνωστή για την επούλωση των πληγών.

Πρόσθεσε πράσινο τσάι

Μία από τις μεγαλύτερες πηγές αντιοξειδωτικών, το πράσινο τσάι, είναι γνωστό ως συμπλήρωμα που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία διαφορετικών προβλημάτων υγείας. Περιέχει γαλλική επιγαλοκατεχίνη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αναγέννηση των μαλλιών.

Έλεγξε τα επίπεδα βιταμίνης D

Είναι πολύ πιθανό να υπάρχει σχέση μεταξύ των χαμηλών επιπέδων βιταμίνης D και της απώλειας μαλλιών. Επομένως, οι απαραίτητες εξετάσεις μπορεί να είναι σημαντικές όπως και η συμβουλή από τον γιατρό σου.

Απόφυγε να βουρτσίζεις τα μαλλιά σου όταν είναι βρεγμένα

Το styling των μαλλιών σου αμέσως μετά το λούσιμο μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ζημιά. Εάν αυτό το κάνεις πολύ συχνά, μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια μαλλιών και δημιουργία κενών σημείων στο κεφάλι σου. Για αυτό, άφησε τα μαλλιά σου να στεγνώσουν και στη συνέχεια χρησιμοποιήσε μια μεγάλη χτένα με πλατιά δόντια αντί για βούρτσα.