Ποια χτενίσματα μπορεί να σου προκαλέσουν πονοκέφαλο

05.09.2020
Ποια χτενίσματα μπορεί να σου προκαλέσουν πονοκέφαλο
Ένας πονοκέφαλος μπορεί να προκληθεί από διαφορετικούς λόγους: άγχος, υψηλή αρτηριακή πίεση, τραυματισμό ή ακόμα και από τον καιρό (ω, ναι!). Όμως ο τρόπος που χτενίζεις τα μαλλιά σου μπορεί επίσης να είναι ένας σημαντικός παράγοντας που σου προκαλεί πονοκέφαλο. Μερικά χτενίσματα που ασκούν πίεση στο τριχωτό της κεφαλής σου μπορεί να οδηγήσουν σε ένα οδυνηρό συναίσθημα. Εδώ θα μάθεις ποια χτενίσματα μπορούν να σου προκαλέσουν πονοκέφαλο ώστε να τα αποφύγεις.

Αλογοουρά

Κάτω από τoυς θύλακες των μαλλιών σου και το τριχωτό της κεφαλής σου υπάρχουν πολύ ευαίσθητα νεύρα που μπορούν να προκαλέσουν πόνο. Μια αλογοουρά μπορεί να προκαλέσει αίσθηση τραβήγματος ή σφηξίματος σε πολλά νεύρα ταυτόχρονα, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε πονοκέφαλο. Αυτή η κατάσταση είναι πολύ συχνή και είναι γνωστή ως σύνδρομο πονοκέφαλου αλογοουράς.

Κορδέλες ή στέκες

Γυναίκες που φορούν σφιχτές κορδέλες ή στέκες μπορεί επίσης να έρθουν αντιμέτωπες με πονοκέφαλο. Αυτός θεωρείται εξωτερικός πονοκέφαλος από την πίεση και μπορεί να συμβεί όταν κάτι που φοριέται στο κεφάλι σου, ασκεί συνεχή πίεση στο μέτωπο ή το τριχωτό της κεφαλής σου. Αυτός ο τύπος πονοκέφαλου περιγράφεται συχνά ως μέτριος, με σταθερή πίεση και πονάει περισσότερο στην περιοχή όπου το αντικείμενο πιέζει το κεφάλι σου. Εάν φοράς σφιχτά καπέλα ή σκουφάκι για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο πόνος μπορεί να επιδεινωθεί.

Σφιχτές πλεξούδες

Οι υπερβολικά σφιχτές πλεξούδες μπορούν επίσης να προκαλέσουν εξωτερική κεφαλαλγία λόγω της συμπίεσης. Όταν τα μαλλιά σου είναι πλεγμένα πολύ σφιχτά, ασκείται επιπλέον πίεση στο τριχωτό της κεφαλής σου και, εκτός από το ότι καταστρέφεις τα μαλλιά σου, μπορεί να καταλήξεις με πονοκέφαλο. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι ορισμένα άτομα επηρεάζονται από «εξωτερικούς πονοκεφάλους συμπίεσης» περισσότερο από άλλους, λόγω υποκείμενων παραγόντων. Για παράδειγμα, σε ορισμένες γυναίκες μπορεί το τριχωτό της κεφαλής τους να είναι πιο ευαίσθητο κατά τη διάρκεια του εμμηνορροϊκού κύκλου τους.

Extensions

Τα σφιχτά πλεγμένα extensions μπορεί να σoυ δώσουν μια πανέμορφη αλογοουρά, αλλά μπορούν επίσης να σου προκαλέσουν έντονο πονοκέφαλο. Η προσθήκη τόσο μεγάλου βάρους στα μαλλιά δημιουργεί πίεση στο κεφάλι σου και το υπερβολικό τράβηγμα του δέρματος στο τριχωτό της κεφαλής μπορεί να προκαλέσει ευαισθησία στα νεύρα του τριχωτού της κεφαλής σου. Σε αντίθεση με οποιοδήποτε άλλο χτένισμα, τα extensions επειδή φοριούνται συνεχώς, έχουν ως αποτέλεσμα τη συνεχή πίεση στο τριχωτό της κεφαλής σου.