Μήπως κάνεις αυτά τα λάθη όταν χτενίζεις τα μαλλιά σου;

30.08.2020
Μήπως κάνεις αυτά τα λάθη όταν χτενίζεις τα μαλλιά σου;
Τι να αποφύγεις για να προστατεύσεις τις τρίχες των μαλλιών σου

Το να φροντίζεις και να περιποιείσαι τα μαλλιά σου με όποιον τρόπο μπορείς είναι ένα μεγάλο θετικό στοιχείο - είσαι σίγουρη όμως ότι το κάνεις σωστά;

Ακόμη κι αν σου φαίνεται περίεργο, λάθη μπορούν να γίνουν ακόμη και στο φαινομενικά "απλό" χτένισμα των μαλλιών μας, τα οποία επηρεάζουν το τριχωτό της κεφαλής μας και τα μαλλιά μας περισσότερο απ'ότι μπορεί να αντιλαμβανόμαστε μερικές φορές.

Δες και αυτό: Οι απλοί τρόποι να προλάβεις τη ψαλίδα στα μαλλιά σου

Παρακάτω θα δεις τα τρία βασικά λάθη που (μάλλον) κάνεις όταν χτενίζεις τα μαλλιά σου:

Χτενίζεσαι με το λάθος τρόπο
Αν χτενίζεσαι από τις ρίζες έως τις άκρες των μαλλιών σου με μια κίνηση, είναι πολύ πιθανό να τους προκαλείς φθορά, γιατί ασκείται πίεση στους θύλακες και τα μαλλιά να σπάνε εύκολα και προκαλείται φριζάρισμα. Ξεκίνησε το χτένισμα των μαλλιών σου λίγο πιο πάνω από τις άκρες τους και συνέχισε προς τα πάνω σιγά- σιγά, βουρτσίζοντας τα μαλλιά τμηματικά μέχρι να φτάσεις στη ρίζα.

Αυτό το είδες; Τα 5 λάθη που πιθανόν να κάνεις όταν λούζεις τα μαλλιά σου

Τα χτενίζεις ενώ είναι βρεγμένα
Τα μαλλιά είναι πιο ευαίσθητα και επιρρεπή στη φθορά όταν είναι βρεγμένα. Γι'αυτό, είναι καλύτερο να αποφύγεις να τα χτενίσεις μόλις τα έχεις λούσει και να προτιμήσεις να χτενιστείς πριν μπεις για ντους ενώ είναι ακόμη στεγνά.

Δεν καθαρίζεις τη βούρτσα σου
Όποιο είδος βούρτσας κι αν χρησιμοποιείς, είναι σημαντικό να την καθαρίζεις τακτικά, καθώς μέσα της συσσωρεύει όχι μόνο τρίχες αλλά και σκόνη, σμήγμα από το τριχωτό της κεφαλής και υπολείμματα τυχόν προιόντων hairstyling που χρησιμοποιείς. Για να την καθαρίσεις σωστά, αφού αφαιρέσεις τις τρίχες, βύθισε την σε μείγμα ζεστού νερού και σαμπουάν για περίπου 5 λεπτά.