Τα 5 λάθη που πιθανόν να κάνεις όταν λούζεις τα μαλλιά σου

05.08.2020
Τα 5 λάθη που πιθανόν να κάνεις όταν λούζεις τα μαλλιά σου
Με την πρώτη ματιά, η ρουτίνα του λουσίματος φαίνεται αρκετά εύκολη. Αλλά υπάρχουν μερικά λάθη που ίσως δεν έχεις συνειδητοποιήσει ότι κάνεις και μπορεί να προκαλέσουν στα μαλλιά σου αφυδάτωση, σπάσιμο ή ακόμη και να πάθεις μόλυνση στο τριχωτό της κεφαλής. Όμως, υπάρχουν μερικά κόλπα που μπορεί να τα πάρεις σαν ένα παιχνίδι αλλαγής και να αποκτήσεις αυτή την φρέσκια εμφάνιση του κομμωτήριου. Ας δούμε όμως ποια λάθη που κάνεις στο λούσιμο μπορούν να σε εμποδίσουν από το να έχεις υγιή και λαμπερά μαλλιά.

Λούζεις τα μαλλιά σου πολύ συχνά

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η χρήση σαμπουάν κάθε φορά που πλένεις τα μαλλιά σου δεν είναι απαραίτητη για να διατηρούνται καθαρά. Το ξέβγαλμα των μαλλιών με νερό αρκετές φορές την εβδομάδα είναι αρκετό για να αφαιρέσεις την ορατή βρωμιά. Η εφαρμογή σαμπουάν έχει καθαρά καλλυντικούς λόγους και ο πλούσιος αφρός που δημιουργείται μπορεί να αφαιρέσει το λάδι από τα μαλλιά σου. Το λάδι είναι απαραίτητο για τα υγιή μαλλιά, καθώς τα διατηρεί ενυδατωμένα και τα προστατεύει από ζημιές.

Βάζεις μαλακτικό μαλλιών μετά το σαμπουάν

Έχουμε συνηθίσει να λούζουμε τα μαλλιά μας πρώτα και μετά να προσθέτουμε μαλακτικό. Αλλά μια αντίστροφη ρουτίνα λειτουργεί πραγματικά καλύτερα για ορισμένους τύπους μαλλιών. Πρώτα η εφαρμογή του μαλακτικού θα κάνει τα μαλλιά σου να φαίνονται πιο πυκνά. Αυτή η μέθοδος λειτουργεί καλύτερα για τα λεπτά μαλλιά που χρειάζονται υγρασία, αλλά τα περισσότερα μαλακτικά μπορούν να τα βαρύνουν και να τα κάνουν να φαίνονται λιπαρά.

Λούζεις τις άκρες με σαμπουάν

Εάν βάζεις σαμπουάν στις ρίζες και προσθέτεις λίγο περισσότερο στα υπόλοιπα μαλλιά σου, ενδέχεται να προκαλέσεις ζημιά στις άκρες. Οι ρίζες είναι συχνά οι λιπαρές, και πρέπει να εφαρμόζεις σαμπουάν στο τριχωτό της κεφαλής και όχι στα άκρα των μαλλιών σου. Τα άκρα είναι συνήθως πιο ξηρά και το πλύσιμο με σαμπουάν θα τα κάνει να φαίνονται ακόμη πιο αφυδατωμένα.

Λούζεις τα μαλλιά σου με ζεστό νερό

Η καλύτερη θερμοκρασία για το πλύσιμο των μαλλιών σου είναι το χλιαρό νερό. Το πλύσιμο των μαλλιών με ζεστό νερό μπορεί να κάνει τις τούφες σου να σπάσουν εύκολα και να αποδυναμώσουν τις ρίζες. Το ελαφρώς ζεστό νερό βοηθά στο άνοιγμα της επιδερμίδας της τρίχας των μαλλιών και τα μαλλιά απορροφούν καλύτερα το λάδι και τα ενυδατικά συστατικά του μαλακτικού. Είναι καλύτερο να ολοκληρώσεις τη ρουτίνα του λουσίματος ξεπλένοντας τα μαλλιά σου με κρύο νερό, καθώς θα βοηθήσει να κλείσει η επιδερμίδα της τρίχας και να αποτρέψεις το φριζάρισμα.

Βουρτσίζεις τα μαλλιά σου όταν είναι βρεγμένα

Δεν υπάρχει χειρότερος τρόπος από το να βουρτσίζεις τα μαλλιά σου όταν είναι βρεγμένα (ακόμα και αν νομίζεις ότι είναι το καλύτερο) γιατί βρίσκονται στην πιο αδύναμη τους κατάσταση. Το τρίψιμο των μαλλιών σου με στεγνή πετσέτα μπορεί επίσης να βλάψει τις τρίχες σου. Ο καλύτερος τρόπος για να στεγνώσεις με ασφάλεια τα μαλλιά σου είναι να τα σκουπίσεις απαλά και να τα αφήσεις να στεγνώσουν φυσικά.