Baking Makeup: To key step που χαρίζει διάρκεια στο μακιγιάζ σου

Baking Makeup: To key step που χαρίζει διάρκεια στο μακιγιάζ σου
ΠΗΓΗ:@svetlanabjelan
Το baking είναι η πιο viral τεχνική στον κόσμο του μακιγιάζ

Αν ψάχνεις κάποιο μυστικό για να διαρκεί το μακιγιάζ σου όλη μέρα, η τεχνική του baking είναι το κλειδί. Πρόκειται για μια μέθοδο που έχει γίνει viral, καθώς προσφέρει αψεγάδιαστο αποτέλεσμα, κρατώντας το μακιγιάζ σου αναλλοίωτο και λαμπερό.

Το baking makeup βασίζεται στην εφαρμογή μιας διάφανης πούδρας πάνω από το foundation και το concealer. Η ιδέα είναι να αφήσεις αυτή την πούδρα να «ψηθεί» στο δέρμα σου για λίγα λεπτά, επιτρέποντας στη θερμότητα του σώματός σου να την ενεργοποιήσει. Έτσι, απορροφά τη λιπαρότητα και χαρίζει στο πρόσωπό σου μια ματ και λείο φινίρισμα.

Πώς να το κάνεις

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις πριν αρχίσεις είναι να προετοιμάσεις το δέρμα σου. Η σωστή ενυδάτωση είναι το κλειδί για ένα όμορφο αποτέλεσμα. Χρησιμοποίησε έναν καλό ορό και μια ενυδατική κρέμα, και αν θέλεις, πρόσθεσε και ένα primer για να εξασφαλίσεις ότι το μακιγιάζ σου θα εφαρμόσει ομοιόμορφα.

Μόλις το δέρμα σου είναι έτοιμο, προχώρησε στην εφαρμογή του foundation. Μπορείς να διαλέξεις μια φόρμουλα με μέτρια ή πλήρη κάλυψη, ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλεις. Εφάρμοσέ το με κυκλικές κινήσεις, ώστε να το απλώσεις ομοιόμορφα σε όλο το πρόσωπο.

{https://www.tiktok.com/@danielllestrada/video/7207535692350524718?q=baking%20makeup&t=1727876772543}

Ακολούθως, ήρθε η ώρα για το concealer, το οποίο θα φωτίσει την περιοχή κάτω από τα μάτια. Εφάρμοσέ το απαλά με ένα πινέλο ή τα δάχτυλά σου, φροντίζοντας να το κάνεις ομοιόμορφα για να μην δημιουργηθούν «σπασίματα».

Ώρα για baking

Αφού ολοκληρώσεις την εφαρμογή του concealer, είναι ώρα να ξεκινήσεις το baking. Τοποθέτησε μια διάφανη πούδρα, σε loose μορφή, κάτω από τα μάτια και σε περιοχές του προσώπου που μπορεί να εμφανίσουν λιπαρότητα. Αφήσε την πούδρα να «ψηθεί» για 5-10 λεπτά. Αυτός ο χρόνος θα επιτρέψει στην πούδρα να απορροφήσει τη λιπαρότητα και να «κλειδώσει» το μακιγιάζ σου.

Όταν περάσει ο χρόνος, χρησιμοποίησε ένα καθαρό πινέλο για να αφαιρέσεις την περιττή πούδρα. Αν χρειαστείς επιπλέον κάλυψη, μπορείς να προσθέσεις λίγο ακόμη προϊόν και να το ψεκάσεις με ένα setting spray για επιπλέον διάρκεια.

{https://www.tiktok.com/@xo.xo.darlin/video/7268865288827948319?q=baking%20makeup&t=1727876772543}

Αν κατά τη διάρκεια της ημέρας νιώσεις ότι το δέρμα σου αρχίζει να γίνεται λιπαρό, μπορείς να ανανεώσεις το μακιγιάζ σου με λίγη έξτρα πούδρα. Δοκίμασε διάφορες πούδρες για να βρεις αυτή που σου ταιριάζει καλύτερα. Με αυτή την τεχνική, το μακιγιάζ σου θα φαίνεται φρέσκο και υπέροχο, χωρίς να χρειάζεται συνεχείς ανανεώσεις. Δώσε στον εαυτό σου την ευκαιρία να απολαύσει ένα μακιγιάζ που διαρκεί και αναδεικνύει την ομορφιά σου!

Τελευταία τροποποίηση στις 02.10.2024 - 16:50