Microblading VS Microshading: Ποια τεχνική είναι ιδανική για εσένα;

Microblading VS Microshading: Ποια τεχνική είναι ιδανική για εσένα;
ΠΗΓΗ:@valentinacabassi
Σου έχουμε όλες τις λεπτομέρειες που πρέπει να ξέρεις.

Αν ψάχνεις τον τρόπο να αποκτήσεις τέλεια, καλοσχηματισμένα φρύδια, σίγουρα έχεις ακούσει για το microblading και το microshading. Και οι δύο τεχνικές υπόσχονται εντυπωσιακά αποτελέσματα και φυσικά εξοικονόμηση χρόνου στην καθημερινή σου ρουτίνα μακιγιάζ. Αλλά ποια είναι η καλύτερη επιλογή για εσένα; Ας δούμε πώς λειτουργούν και ποια θα σου ταιριάζει περισσότερο.

Τι είναι το microblading;

Το microblading είναι μια διαδικασία που δημιουργεί μικρές τομές στο δέρμα με τη βοήθεια ενός εργαλείου που διαθέτει λεπτές βελόνες. Αυτές οι τομές γεμίζουν με χρωστική ουσία, μιμούμενες την εμφάνιση των φυσικών τριχών. Το αποτέλεσμα είναι φυσικό, με υφή, καμπύλη και πυκνότητα που θυμίζουν τα δικά σου φρύδια. Αν έχεις κενά ή λεπτά φρύδια, το microblading μπορεί να τα γεμίσει και να τα κάνει πιο πυκνά. Η διάρκεια των αποτελεσμάτων είναι συνήθως από ένα χρόνο και πάνω, ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σου. Σημαντικό είναι να κάνεις μια συμβουλευτική συνάντηση πριν από τη διαδικασία, όπου θα συζητήσεις με τον ειδικό για το σχήμα, το μέγεθος και το χρώμα των φρυδιών σου.

Αφού κάνεις το microblading, ίσως χρειαστεί να επιστρέψεις για συντήρηση κάθε 6 έως 12 μήνες, καθώς η χρωστική εξασθενεί με τον χρόνο. Πιθανές παρενέργειες περιλαμβάνουν ερυθρότητα, πρήξιμο και κνησμό, αλλά γενικά η διαδικασία θεωρείται ασφαλής.

Τι είναι το microshading;

Από την άλλη, το microshading προσφέρει μια πιο έντονη και γεμάτη εμφάνιση, θυμίζοντας το γέμισμα των φρυδιών με μακιγιάζ. Χρησιμοποιώντας μικρές τελίτσες για να τοποθετήσει τη χρωστική, ο ειδικός δημιουργεί ένα ομοιόμορφο και γεμάτο αποτέλεσμα που είναι λιγότερο φυσικό από το microblading, αλλά πολύ εντυπωσιακό. Αυτή η τεχνική είναι ιδανική αν θέλεις να τονίσεις τα φρύδια σου με πιο δραματικό τρόπο.

Πριν από το ραντεβού για microshading, είναι επίσης απαραίτητο να συζητήσεις με τον ειδικό για το επιθυμητό σχήμα και χρώμα. Αρχικά, τα φρύδια σου μπορεί να φαίνονται πιο σκούρα από το κανονικό, αλλά αυτό θα εξαφανιστεί με την πάροδο των ημερών. Αν φροντίσεις κατάλληλα τα φρύδια σου, το αποτέλεσμα μπορεί να διαρκέσει έως και τρία χρόνια.

Και οι δύο τεχνικές έχουν τις δικές τους παρενέργειες, όπως ελαφρά ευαισθησία ή ερυθρότητα, αλλά είναι γενικά ασφαλείς και αποτελεσματικές.

Έτσι, αν επιθυμείς ένα πιο φυσικό look, το microblading είναι ίσως η καλύτερη επιλογή για εσένα. Αν πάλι θέλεις έντονα και γεμάτα φρύδια, το microshading θα σου προσφέρει αυτό το αποτέλεσμα. Το σημαντικό είναι να επιλέξεις τον ειδικό που θα σε καθοδηγήσει στη σωστή επιλογή και να φροντίσεις τα φρύδια σου ώστε να τα διατηρήσεις όμορφα και υγιή.

Τελευταία τροποποίηση στις 01.10.2024 - 22:06