Το contouring είναι ο απόλυτος τρόπος για να τονίσεις τις γωνίες του προσώπου σου - Πώς θα το πετύχεις;

Το contouring είναι ο απόλυτος τρόπος για να τονίσεις τις γωνίες του προσώπου σου - Πώς θα το πετύχεις;
ΠΗΓΗ:@mua__mary
Η τεχνική του contouring παραμένει σταθερά αγαπητή στους λάτρεις του μακιγιάζ.

Η τεχνική αυτή είναι ιδιαίτερα δημοφιλής για να τονίσεις τις γωνίες του προσώπου. Αν και έγινε ευρέως γνωστή στις αρχές του 2010 από την οικογένεια Kardashian, makeup artists τη χρησιμοποιούν από τη δεκαετία του 1930 για να δημιουργήσουν εντυπωσιακά εφέ. Το contouring επιτρέπει να αλλάξεις οπτικά το σχήμα του προσώπου σου. Χρησιμοποιώντας διάφορες αποχρώσεις μακιγιάζ, μπορείς να δημιουργήσεις σκιάσεις που ενισχύουν τα χαρακτηριστικά σου και προσδίδουν όγκο και σχήμα.

Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί makeup artists και διάσημοι συνεχίζουν να ορκίζονται στην τεχνική αυτή, καθώς είναι ιδανική για άτομα που εμφανίζονται συχνά στην κάμερα ή σε δημόσιες εμφανίσεις. Με το σωστό contouring μπορείς να δημιουργήσεις την αίσθηση πιο έντονων ζυγωματικών, πιο λεπτής μύτης, καλοσχηματισμένης γραμμής στο σαγόνι και να βελτιώσεις άλλα σημεία όπως το λαιμό, το μέτωπο και το ντεκολτέ. Το αποτέλεσμα είναι ένα σμιλεμένο πρόσωπο με πιο έντονα και καλοσχηματισμένα χαρακτηριστικά.

Οδηγίες για σωστό Contouring

Αρχικά, πρέπει να βρεις τα σημεία του προσώπου που θέλεις να τονίσεις ή να σμιλέψεις. Μπορείς να επιλέξεις το προϊόν που σε βολεύει περισσότερο, όπως ένα bronzer, καφέ ρουζ ή κρεμώδη υφή, σε μια απόχρωση που ταιριάζει στον τόνο του δέρματός σου. Εφάρμοσε το προϊόν στους κροτάφους, το μέτωπο, τη γραμμή του σαγονιού και τα πλαϊνά της μύτης, χρησιμοποιώντας ανοδικές κινήσεις για να ανυψώσεις το πρόσωπο. Συγκεκριμένα στα ζυγωματικά, εφάρμοσε το προϊόν ακριβώς πάνω από το κόκαλο και δούλεψε το με ανοδικές κινήσεις για να κάνεις τις γωνίες πιο έντονες και καθαρές.

Beauty tip: Απέφυγε τις σκληρές γραμμές. Ένα κοινό λάθος είναι η δημιουργία μιας έντονης γραμμής που ξεκινά από το μάγουλο και φτάνει μέχρι το αυτί. Αυτό δίνει στο πρόσωπο μια επίπεδη και πλατιά όψη. Πρέπει να θυμάσαι ότι ο στόχος είναι να ανυψώσεις και να ορίσεις τα χαρακτηριστικά σου.

{https://www.tiktok.com/@jeannewangmakeup/video/7176472210255678725?q=contouring&t=1725887026028}

Ολοκλήρωσε με ρουζ και highlighter

Το highlighting συμπληρώνει το contouring. Χρησιμοποίησε highlighter σε σημεία που θέλεις να φωτίσεις, όπως το τόξο του έρωτα (πάνω από τα χείλη), το κέντρο των ζυγωματικών και το άνω βλέφαρο, για να δώσεις λάμψη και βάθος στο πρόσωπο.

Τελευταία τροποποίηση στις 09.09.2024 - 16:13