Ο λόγος που δεν πρέπει να φοράς μακιγιάζ όταν κάνεις γυμναστική

Ο λόγος που δεν πρέπει να φοράς μακιγιάζ όταν κάνεις γυμναστική
ΠΗΓΗ: FREEPICK
Μελέτες αναφέρουν οτι αν θέλουμε λαμπερό και υγιές δέρμα, δεν θα πρέπει να φοράμε μακιγιάζ κατά τη διάρκεια της γυμναστικής μας.

Όλοι γνωρίζουμε πόσο ευεργετική είναι η άσκηση για το σώμα και το δέρμα σου. Η γυμναστική αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, παρέχοντας ζωτικής σημασίας οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά σε κάθε κύτταρο. Ωστόσο, αν φοράς μακιγιάζ κατά τη διάρκεια της άσκησης, μπορεί να επηρεάσεις την υγεία του δέρματός σου με τρόπους που δεν φαντάζεσαι.

Σε μια μελέτη, οι ερευνητές εξέτασαν τι συμβαίνει όταν συνδυάζεις το μακιγιάζ με τη σωματική άσκηση. Σε μια ομάδα φοιτητών, εφάρμοσαν μια ελαφριά κρέμα βάσης στο μέτωπο και την περιοχή κάτω από τα μάτια, αφήνοντας το υπόλοιπο πρόσωπο καθαρό. Οι φοιτητές έτρεξαν σε διάδρομο για 20 λεπτά και τα αποτελέσματα ήταν αποκαλυπτικά.

Οι ερευνητές υποψιάζονταν ότι το μακιγιάζ μπορεί να φράξει τους πόρους, εμποδίζοντας την φυσική διαδικασία του δέρματος να αποβάλει ιδρώτα και υπολείμματα. Ο Sukho Lee, καθηγητής στο Texas A&M University-San Antonio, εξηγεί ότι οι πόροι είναι ζωτικής σημασίας για τη σωστή θερμορύθμιση του σώματος κατά την άσκηση, καθώς βοηθούν στην αποβολή της υπερβολικής θερμότητας.

{https://www.instagram.com/p/CxaEu0wN6u7/}

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι περιοχές του προσώπου όπου υπήρχε μακιγιάζ είχαν μικρότερους πόρους, κάτι που εμπόδισε το δέρμα να ρυθμίσει σωστά την υγρασία και να απομακρύνει τη λιπαρότητα. Αυτό, σε συνδυασμό με τα υψηλότερα επίπεδα σμήγματος, που παρατηρήθηκαν στις ίδιες περιοχές, υποδηλώνει ότι το μακιγιάζ μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης ακμής και άλλων δερματικών προβλημάτων. Το σμήγμα, άλλωστε, συσσωρεύει ρύπους και βακτήρια, που αποτελούν κύριες αιτίες δερματικών ερεθισμών.

{https://www.instagram.com/p/C9MXdu4NRlq/}

Συνεπώς, είναι καλύτερο να αφήσεις το πρόσωπό σου καθαρό όταν γυμνάζεσαι, επιτρέποντας στο δέρμα σου να αναπνέει ελεύθερα και να εκτελεί τις φυσικές του λειτουργίες χωρίς εμπόδια.

Τελευταία τροποποίηση στις 31.08.2024 - 01:56