Πώς να πετύχεις το τέλειο eyeliner like a pro ανάλογα με το σχήμα των ματιών σου

Πώς να πετύχεις το τέλειο eyeliner like a pro ανάλογα με το σχήμα των ματιών σου
ΠΗΓΗ:@alissajanay
Ο απόλυτος οδηγός, για να κάνεις την εφαρμογή eyeliner παιχνιδάκι.

Ανεξάρτητα από το level που βρίσκεσαι στο μακιγιάζ, αρχάρια ή έμπειρη, όλες ξέρουμε ότι το μακιγιάζ των ματιών είναι ίσως το πιο δύσκολο part. Από τον τρόπο που φοράς την σκιά, μέχρι και το eyeliner μπορεί μαγικά να αλλάξει το βλέμμα και την εμφάνισή σου.

Σήμερα θα ασχοληθούμε με το πιο δύσβατο μονοπάτι που λέγεται eyeliner και είναι ένα βήμα στο μακιγιάζ που τρομάζει πολλές εκεί έξω! Η αλήθεια είναι ότι δεν πρόκειται και για την πιο εύκολη διαδικασία, αλλά αν ξέρεις μερικά μυστικά μπορείς να κάνεις την εφαρμογή eyeliner παιχνιδάκι. Το μόνο που θέλω από εσένα είναι να με εμπιστευτείς και τίποτ’άλλο. Τα υπόλοιπα άστα πάνω μου, σου έχω τον απόλυτο οδηγό για να φτιάξεις το τέλειο eyeliner ανάλογα με το σχήμα των ματιών σου like a pro.

{https://www.instagram.com/p/Cw787ydLvcg/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=MzRlODBiNWFlZA==}

Αρχικά, αυτό που πρέπει να ξέρεις είναι ότι δεν υπάρχει ένα σχήμα eyeliner που να ταιριάζει σε όλες. Άλλο είναι αυτό που αναδεικνύει τα αμυγδαλωτά μάτια και άλλο τα κουκουλωτά.

Πώς να κάνετε eyeliner σε αμυγδαλωτά μάτια;

Καλά νέα για όσες έχετε αμυγδαλωτά μάτια. Μπορείτε να δοκιμάσετε σχεδόν οποιοδήποτε look eyeliner και θα κολακεύει τα μάτια σας. Το ευέλικτο σχήμα τους σημαίνει ότι μπορείτε να δοκιμάσετε διάφορα looks. Το ιδανικό για σας είναι να εφαρμόζετε eyeliner στην εξωτερική γωνία, ξεκινώντας από τα τρία τέταρτα του βλεφάρου σας. Ένας άλλος καλός τρόπος για να αναδείξετε τα μάτια σας είναι το tight lining στο water line κάτω από τις βλεφαρίδες, έτσι θα τους δώσετε ένταση και το βλέμμα σας θα μαγνητίζει. Για αυτό, χρησιμοποιήστε ένα προϊόν ειδικά σχεδιασμένο για το waterline.

{https://www.tiktok.com/@missmaxieshops/video/7243984058991037738?lang=el-GR&q=Eyeliner%20on%20Almond%20Eyes&t=1721816747498}

Πώς να κάνετε eyeliner σε κουκουλωτά μάτια;

Ξεκινώντας με tight lining, μπορείτε να ορίσετε διακριτικά τις εσωτερικές γωνίες των ματιών πριν προχωρήσετε σταδιακά σε πάχος προς την εξωτερική άκρη της άνω γραμμής βλεφαρίδων. Αποφύγετε το υπερβολικό πάχος που μπορεί να μεταφερθεί στο άνω βλέφαρο.

{https://www.tiktok.com/@slaybyjess/video/7344101021175549226?lang=el-GR&q=eyeliner%20on%20hooded%20eyes&t=1721816883131}

Επιπλέον, προτείνει να εξερευνήσετε το trend του puppy liner. Ξεκινήστε ακολουθώντας το φυσικό σχήμα του ματιού λίγο προς τα κάτω αντί να επεκτείνετε προς τα πάνω.

Πώς να κάνετε eyeliner σε μεγάλα μάτια;

Το καλύτερο στυλ eyeliner για μεγάλα μάτια είναι μια παχύτερη γραμμή με λίγο wing. Αφήστε τη γραμμή των κάτω βλεφαρίδων clear και πηγαίνετε με ένα δραματικό cat eye στην άνω γραμμή βλεφαρίδων. Οι άνθρωποι με μεγάλα μάτια μπορούν να δοκιμάσουν οποιοδήποτε στυλ eyeliner ανάλογα με το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πώς να κάνετε eyeliner σε μικρά μάτια:

Πρώτα απ' όλα, αποφύγετε το έντονο και βαρύ μακιγιάζ ματιών. Αντίθετα, επιλέξτε πιο απαλές αποχρώσεις που δεν είναι τόσο έντονες ή σκληρές. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καφέ eyeliner και να το σβήσετε σίρριζα στη γραμμή των βλεφαρίδων. Αυτό θα κάνει τις βλεφαρίδες να φαίνονται πιο πυκνές και να τις αναδείξει στα μικρότερα μάτια. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την τεχνική tight line μόνο στο water line στην κορυφή των βλεφαρίδων για να δώσετε περισσότερη σημασία στα μάτια και να δώσετε την ψευδαίσθηση πιο πυκνών βλεφαρίδων. Ολοκληρώστε με ένα ψαλίδι βλεφαρίδων και μάσκαρα για να «ανοίξετε» το βλέμμα σας.

Πώς να κάνετε eyeliner σε μάτια με κατακόρυφη γωνία;

Με eyeliner για μάτια με κατακόρυφη γωνία, το ζήτημα είναι να τα κρατάτε ανυψωμένα. Ένα μάτι με κατακόρυφη γωνία χρειάζεται να σχεδιαστεί προς τα πάνω και έξω αντί για κάτω. Θα πρέπει να υπερβάλλετε λίγο με το wing, δίνοντάς του μια δραματική γωνία στο τέλος. Για την καλύτερη εμφάνιση, ξεκινήστε την εφαρμογή σας στο εξωτερικό μέρος της κάτω γραμμής βλεφαρίδων προς τα πάνω προς τα φρύδια και να συνδέσετε με την άνω γραμμή βλεφαρίδων.

{https://www.tiktok.com/@emberjohnsonn/video/7054597986487389487?lang=el-GR&q=Eyeliner%20on%20Downturned%20Eyes&t=1721817011619}

Πώς να κάνετε eyeliner σε βαθουλωτά μάτια:

Να αποφύγετε να βάζετε σκούρο eyeliner στην εσωτερική γωνία των ματιών καθώς αυτό μπορεί να τα κάνει να φαίνονται μικρότερα. Αντίθετα, επικεντρωθείτε στο εξωτερικό τμήμα. Να εφαρμόσετε υγρό eyeliner στο ψηλότερο σημείο της καμπύλης των ματιών σας και να το τραβήξετε προς τα έξω. Σταματήστε το eyeliner λίγο μετά τις βλεφαρίδες σας.

{https://www.tiktok.com/@autumnmlove/video/7099179551137238318?lang=el-GR&q=Eyeliner%20on%20Deep-Set%20Eyes&t=1721817035852}

Αν κάνετε το eyeliner πολύ μακρύ, θα «ρίξει» το μάτι κάτω, ενώ αυτό που θέλουμε είναι να το ανοίξουμε και να το ανυψώσουμε. Και όσον αφορά τα χρώματα, απλά πειραματιστείτε και παίξτε. Η εφαρμογή των σωστών χρωμάτων στα σωστά σημεία μπορεί να κάνει όλη τη διαφορά στο να ξεχωρίζουν τα μάτια σας.

Πώς να κάνετε eyeliner σε στρογγυλά μάτια;

Αν έχετε στρογγυλά μάτια, η εφαρμογή πρέπει να επικεντρωθεί στην επιμήκυνση των ματιών για να ισορροπήσει την εμφάνισή τους. Υπογραμμίστε την άνω γραμμή βλεφαρίδων και παίξτε με τις εξωτερικές γωνίες είτε με ένα μακρύ, εκτεταμένο wing, είτε σβήνοντας το σκούρο eyeliner στις άνω και κάτω γραμμές βλεφαρίδων.

{https://www.tiktok.com/@vincent.ford/video/7153629668791422214?lang=el-GR&q=Eyeliner%20on%20Round-Shaped%20Eyes&t=1721817080994}

Αν θέλετε να κάνετε τα μάτια σας λιγότερο στρογγυλά, θα εφαρμόσετε ένα σκούρο eyeliner στην άνω, κάτω και water line και θα σβήσετε τις γραμμές για ένα πιο απαλό αποτέλεσμα.

Πώς να κάνετε eyeliner σε ασύμμετρα μάτια;

Σας έχω νέα! Όλα τα μάτια είναι ασύμμετρα. Ωστόσο, για μερικούς από εμάς, αυτό είναι πιο εμφανές από ό,τι για άλλους. Αν θέλετε να προσπαθήσετε να κάνετε τα μάτια σας πιο παρόμοια σε σχήμα και μέγεθος, το eyeliner είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο. Απλά εφαρμόστε μια πιο παχιά ποσότητα eyeliner στο εξωτερικό μέρος του μικρότερου ματιού σας για να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση του πλάτους.

Συμβουλές eyeliner για όλα τα σχήματα ματιών

Για να το πούμε απλά, οι επιλογές είναι ατελείωτες. Αν οι βασικές σας δεξιότητες με ένα μολύβι ματιών ή ένα πινέλο eyeliner χρειάζονται λίγη βελτίωση (δηλαδή σαν δυσκολεύει να κάνετε τι γραμμή ίσια), δοκιμάστε τη μέθοδο σύνδεσης των τελειών ή σβήσιμο του eyeliner για ένα smokey look.

Απλά δημιουργήστε τελείες eyeliner όσο πιο κοντά στη γραμμή των βλεφαρίδων γίνεται και στη συνέχεια ενώστε τις τελείες για να δημιουργήσετε μια ομαλή γραμμή. Θα έχετε μια ευθεία γραμμή με αυτή την τεχνική, ανεξαρτήτως του σχήματος των ματιών σας.

Για την εφαρμογή κάτω από τα μάτια, χρησιμοποιήστε μια φόρμουλα μακράς διάρκειας που δεν μουτζουρώνει ή μεταφέρεται. Για cat eyes, χρησιμοποιήστε eyeliner σε υγρή μορφή με στενό άκρο felt που προσφέρει έντονο χρώμα και επιτρέπει να δημιουργήσετε μια λεπτή γραμμή ή να τις προσαρμόσετε ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλετε να επιτύχετε.

Τελευταία τροποποίηση στις 24.07.2024 - 13:45