Απαραίτητοι κανόνες μακιγιάζ για απόκριες & μη

04.03.2011
Αναρωτιέσαι πόσες πρόβες πρέπει να κάνεις μπροστά στον καθρέφτη σου για να πετύχεις το μακιγιάζ εκείνο που είναι ειδικά φτιαγμένο για εσένα για τις απόκριες;

Αναρωτιέσαι πόσες πρόβες πρέπει να κάνεις μπροστά στον καθρέφτη σου για να πετύχεις το μακιγιάζ εκείνο που είναι ειδικά φτιαγμένο για εσένα για τις απόκριες; Διάβασε ποια είναι εκείνα τα λάθη μακιγιάζ που δεν πρέπει να κάνει ούτε τις απόκριες και γοήτευσε με την ομορφιά σου αποφεύγοντας τις υπερβολές.

Επιδερμίδα μου: το λαμπερό, καθαρό δερματάκι είναι η απαραίτητη βάση του μακιγιάζ σου. Δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις πιστά τη ρουτίνα σου σε αυτό. Άπλωσε την ενυδατική σου και αφού το δερματάκι σου ενυδατωθεί σωστά, κάλυψε τις ατέλειες με ένα προϊόν ειδικό για να εξαφανίζει ατέλειες και κοκκινίλες και αφήνει την επιδερμίδα σου έτοιμη για το μέικ-απ. Το μέικ-απ που θα επιλέξεις πρέπει να ταιριάζει απόλυτα στην επιδερμίδα σου έτσι ώστε να αποφύγεις τις διχρωμίες μια και καλή. Η πούδρα τελειοποιεί και σταθεροποιεί το αποτέλεσμα και το δερματάκι σου είναι λαμπερό για πολύ περισσότερο!

Πρόσεξε: μπορεί να θέλεις να γίνεις πειστική αφρικάνα βάφοντας όλο σου το προσωπάκι καφέ αλλά μην το παρακάνεις. Μπορείς κάλλιστα να επιλέξεις μια πούδρα τερακότα που θα κάνει την επιδερμίδα σου να δείχνει πιο σκούρα και να αποφύγεις τις σκούρες μπογιές που θα βρεις σε καταστήματα με αποκριάτικα και δεν αποκλείεται να "χαλάσουν" το δερματάκι σου.

Βλεφαρίδες κάγκελο: με ποιο τρόπο μπορεί το βλέμμα σου να δείχνει σούπερ χωρίς να καταστρέψεις τις βλεφαρίδες σου ακόμη και τις απόκριες; Μα φυσικά μπορείς να μη χάσεις ούτε ματοτσίνορο και να χαρίσεις ταυτόχρονα έξτρα όγκο και μήκος στις βλεφαρίδες σο, εύκολα και απλά. Με την κατάλληλη μάσκαρα που θα σου προσφέρει αυτό ακριβώς πετυχαίνεις να βάψεις τις βλεφαρίδες σου χωρίς να μαραζώσουν ."Γύρισε" τις βλεφαρίδες σου με το ειδικό ψαλιδάκι δίνοντας τους την κατάλληλη κλήση και στη συνέχεια πέρασε τους μια στρώση μάσκαρα. Περίμενε λιγάκι μέχρι να στεγνώσει και άπλωσε ένα δεύτερο χέρι.

Τιπ: το αμυγδαλέλαιο τρέφει τις βλεφαρίδες σου κι τις κάνει να δείχνουν πιο γεμάτες. Άπλωσε λίγες σταγόνες στα βλέφαρα σου πριν πέσεις για ύπνο και θα δεις μεγάλη διαφορά.

Σκιές τριγύρω πολλές: οι κατάλληλες σκιές μεταμορφώνουν τα μάτια σου αρκεί να επιλέξεις σωστά. Οι αποχρώσεις του μπεζ, του καφέ, του λαδί και γενικά οι γήινες αποχρώσεις είναι ότι πρέπει αν θέλεις να τονίσεις περισσότερο τα χείλη σου λόγω της ημέρας. Αν π.χ. επιλέξεις ένα έντονο κόκκινο κραγιόν το χρώμα των βλεφάρων σου δεν πρέπει να είναι πολύ έντονο αν θες το αποτέλεσμα να μην είναι κραυγαλέο. Το μακιγιάζ των ματιών σου με λίγη σκιά σε γήινες αποχρώσεις και λίγο αι-λάινερ είναι σούπερ και σε συνδυασμό με χείλη βαμμένα στο χρώμα της φωτιάς σου χαρίζει ύφος femme fatale στο λεπτό,άσχετα με το τι έχεις ντυθεί.

Βαμμένα (κόκκινα) χείλη: τα κόκκινα χείλη όχι μόνο ταιριάζουν με κάθε στολή που θα επιλέξεις αλλά σε μεταμορφώνουν θέλεις δε θέλεις σε αντίθεση με τα πολύ σκούρα που σε κάνουν να δείχνεις άγρια. Το ανοιχτό κόκκινο σε φλογερό κόκκινο χρώμα ή το σκούρο κόκκινο( αν θέλεις σκούρο χρώμα) στα χείλη σου είναι χρώματα εκτυφλωτικά που θα αναδείξουν την πιο σέξι πλευρά του εαυτού σου και θα καθηλώσουν τους θαυμαστές σου είτε είσαι σέξι πειρατίνα ή καμαριέρα. Εξάλλου τι πιο σέξι από το κόκκινο κραγιόν σου που σε μεταμορφώνει με ένα μόνο πέρασμα;

Τιπ: μην ξεχνάς ότι το πώς θα απλώσεις το κραγιόν σου είναι ένα πολύ λεπτό ζήτημα. Πρόσεξε μη βγεις εκτός ορίων χειλιών γιατί το αποτέλεσμα δε θα είναι και τόσο κολακευτικό.

Ρουζ και γκλίτερ: θέλουν την προσοχή σου! Το ρουζ είτε αποφασίσεις να ντυθείς γατούλα ή μαθήτρια πρέπει να μην είναι υπερβολικό εκτός και να θέλεις να ντυθείς κλόουν. Το γκλίτερ επίσης είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο μακιγιάζ που πρέπει να προσέξεις, αφού η υπερβολή στο γκλίτερ δεν έκανε ποτέ καλό σε κανέναν.

Από την Ελένη Αναστασάκη