Σκασμένα χείλη το καλοκαίρι - Τα lip products που χαρίζουν βαθιά ενυδάτωση και λάμψη

Σκασμένα χείλη το καλοκαίρι - Τα lip products που χαρίζουν βαθιά ενυδάτωση και λάμψη
ΠΗΓΗ:@minamarlena
Τα σκασμένα χείλη δεν έχουν εποχές. Μπορεί να προκύψουν χειμώνα-καλοκαίρι.

Μπορεί τα σκασμένα χείλη να τα έχουμε συνδυάσει αποκλειστικά με τον χειμώνα, αλλά είναι κάτι που μπορεί να προκύψει και το καλοκαίρι. Ο ήλιος, η αφυδάτωση και άλλοι παράγοντες μπορούν να επιβαρύνουν την κατάσταση.

Γιατί; Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, τα χείλη σου μπορούν να υποφέρουν από ξηρότητα και το καλοκαίρι. Ο ήλιος μπορεί να προκαλέσει ηλιακό έγκαυμα, κάνοντας τα χείλη σου να καούν και να ξεφλουδίσουν. Επιπλέον, μπορεί να προκληθεί αφυδάτωση όταν δεν πίνεις αρκετό νερό, με αποτέλεσμα το σώμα σου να αντλεί νερό από άλλα μέρη, όπως τα χείλη. Επίσης, το υπερβολικό σάλιο, προβλήματα στο στομάχι ή χαμηλά επίπεδα οξέων μπορεί να συμβάλλουν στην ξηρότητα των χειλιών σου.

Πώς να αποτρέψεις τα σκασμένα χείλη το καλοκαίρι

Για να προλάβεις τα σκασμένα χείλη, είναι σημαντικό να διατηρείς μια καλή ενυδάτωση. Να έχεις πάντα μαζί σου ένα μπουκάλι νερό και να πίνεις αρκετά υγρά. Μείνε όσο το δυνατόν λιγότερο στον ήλιο, ειδικά κατά τις ώρες αιχμής, και αν χρειάζεται να είσαι έξω για μεγάλα διαστήματα, προτίμησε τη σκιά. Φόρεσε καπέλο και χρησιμοποίησε αντηλιακό για τα χείλη σου για να τα προστατέψεις από τις βλαβερές ακτίνες UV. Αν παρατηρείς υπερβολικό σάλιο, ίσως χρειαστεί να συμβουλευτείς γιατρό για να δεις αν υπάρχει υποκείμενη αιτία.

{https://www.tiktok.com/@musthavesxt/video/7342236795490323718?lang=el-GR&q=lip%20care&t=1723809119865}

Πώς να αντιμετωπίσεις τα σκασμένα χείλη το καλοκαίρι

Επένδυσε σε ένα καλό ενυδατικό balm για τα χείλη σου και εφάρμοσέ το τακτικά. Αν το προϊόν σου προκαλεί αίσθηση καψίματος ή τσουξίματος, ίσως να ερεθίζει τα χείλη σου, οπότε δοκίμασε κάποιο άλλο. Τα καλύτερα balms περιέχουν ήπια και αποτελεσματικά συστατικά όπως καστορέλαιο, βαζελίνη ή βούτυρο καριτέ.

skasmena xeilh fdff8

Μια άλλη εξαιρετική επιλογή είναι τα lip oil, τα οποία μπορούν να αντικαταστήσουν και τα κραγιόν σου. Τα lip oil είναι ιδανικά για ενυδάτωση σε βάθος και προσφέρουν μια λαμπερή εμφάνιση στα χείλη σου. Ειδικά το καλοκαίρι, τα lip oil μπορούν να προσθέσουν ένα έξτρα touch στην εμφάνισή σου, διατηρώντας τα χείλη σου ενυδατωμένα και υγιή.

Τελευταία τροποποίηση στις 16.08.2024 - 14:52