Η κρυφή κάμερα

26.03.2008
Ήρθε η ώρα για τα φώτα στην ελληνική τηλεόραση. Όχι, δεν είμαστε εκπρόθεσμοι, εννοώντας τον αγιασμό των υδάτων.

Ήρθε η ώρα για τα φώτα στην ελληνική τηλεόραση. Όχι, δεν είμαστε εκπρόθεσμοι, εννοώντας τον αγιασμό των υδάτων. Εννοούμε τα φώτα που αναμένεται να αλλάξουν σε μερικούς μερικούς πολλά αφεντικά για την επόμενη σεζόν. Τώρα, πράσινα θα είναι, κόκκινα θα είναι, ποιος ξέρει. Πάντως, είναι περίοδος συμπερασμάτων και εγκρίσεων, καθώς πολλά αποφασίζονται και αφορούν την επόμενη σεζόν. Για να καταλάβετε, προσπάθησα να μιλήσω η άμοιρη με κορυφαίο στέλεχος καναλιού και «γειώθηκα» ακούγοντας ως απάντηση: «Δεν μπορώ τώρα, βγάζω budget». Ποιοι θα πάρουν το «πράσινο φως» για την επόμενη χρονιά και ποιους θα φάει η μαρμάγκα; από τη Ναταλία Τζώρτζη

ΣΤΑΣΗ ΠΡΩΤΗ: ΑΝΤ1

Σας το είχα γράψει. Το θυμάστε από πότε; Από πέρυσι το Δεκέμβριο, ότι από τότε που το αφεντικό πήρε τα ηνία του μαγαζιού όλα θα άλλαζαν.

Μετά τα κοψίματα ήρθε ο προβληματισμός. Και πώς αλλιώς, όταν έχεις βάλει στόχο να ξανακερδίσεις το χαμένο έδαφος; Όταν παραδοσιακά πετυχημένες παραγωγές δεν αποδίδουν τα δέοντα; Για να καταλάβετε, υπήρξε προβληματισμός και μάλιστα έντονος για το αν θα πρέπει να συνεχίσει και του χρόνου η καθημερινή σειρά «Έρωτας». Τελικά, η απόφαση ήταν θετική και αυτό γιατί η σειρά της Βάνας Δημητρίου συνεχίζει, παρά τον ανταγωνισμό, να δίνει αρκετά καλά ποσοστά τηλεθέασης και ένα ικανοποιητικό lead in στο δελτίο. Είπα «δελτίο» και θυμήθηκα Ευαγγελάτος. Καμιά εξέλιξη στο θέμα συμβολαίου του Νίκου δεν είχαμε ούτε την εβδομάδα που πέρασε.

Για να επιστρέψω στα του «Έρωτα», σημειώνω πως τα «καλά νούμερα» της καθημερινής σειράς δεν αφορούν τα νεανικά κοινά. Εκεί επικρατεί μαυρίλα.

Και για να ολοκληρώσω το ρεπορτάζ μου, σας αποκαλύπτω πως η επόμενη χρονιά θα είναι μάλλον η τελευταία για τον «Έρωτα».

Στα εσωτερικά του καναλιού, τώρα, έμαθα πως για περισσότερες από τρεις ώρες είχε στο γραφείο του ο Γιάννης Λάτσιος την προηγούμενη εβδομάδα παρουσιάστρια του καναλιού, η οποία προσπαθούσε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Ακούστηκε

δεν παίρνω και όρκο πως για μία ακόμη φορά η εν λόγω κυρία έριξε όλα τα φταιξίματα στους συνεργάτες, υποστηρίζοντας ωστόσο τον αρχισυντάκτη της, ο οποίος μετράει μέρες. Άραγε είναι καλό για το παλικάρι που η μοναδική που τον υποστηρίζει είναι η παρουσιάστρια; Ρωτάω.

ΣΤΑΣΗ ΔΕΥΤΕΡΗ: Αlpha

Σε κλειστή σύσκεψη που έλαβε χώρα πριν από μερικές ημέρες στο γραφείο του Δημήτρη Κοντομηνά, στο στρατηγείο της Κάντζας, ο ισχυρός άντρας του καναλιού εξέφρασε την επιθυμία του να εξασφαλίσει η τηλεόραση του Alpha το Champions League. Θυμίζουμε πως και πριν από δύο χρόνια βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις. Ο Alpha τότε διεκδικούσε όλους τους αγώνες και μάλιστα είχε καταθέσει μια σημαντική προσφορά στην ΤΙΜ, η οποία δεν έγινε δεκτή, εξαιτίας της τακτικής της εταιρείας να διαχειρίζεται τα τηλεοπτικά δικαιώματα με τέτοιον τρόπο, ώστε να μοιράζονται οι αγώνες σε δύο κανάλια. Πάντως, φέτος στον Alpha ευελπιστούν ότι μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα και να πείσουν την ΤΙΜ για την απόκτηση ολόκληρου του πακέτου. Παρασκηνιακά ακούγεται πως ο ισχυρός άντρας του καναλιού μέσω κορυφαίου Έλληνα επιχειρηματία έχει βρει την άκρη με τον Σαουρίς και πως οι διαπραγματεύσεις είναι σε καλό δρόμο. Στην επιχειρηματική πιάτσα οι κεραίες μου αν και κοντή έπιασαν πληροφορίες που αφορούν συμφωνία κυρίων, μεταξύ των ιδιοκτήτων των καναλιών, κάτω από την ομπρέλα της οποίας θα μοιραστούν σωστά τα πετυχημένα προγράμματα της τηλεόρασης. Ίδωμεν. Στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, τώρα, ένα σας αποκαλύπτω: ο κ. Κοντομηνάς αυτή την περίοδο συναντάται με επενδυτικά σχήματα και το σχέδιό του βρίσκεται ένα βήμα πριν ολοκληρωθεί. Αυτά προς το παρόν.

ΣΤΑΣΗ ΤΡΙΤΗ: ΜΕGΑ

Η επιστροφή της Δήμητρας Αιγινίτη στην τηλεόραση μάλλον θα συνδυαστεί με το Mega. Άκουσα πρόσφατα πως το πρώην μοντέλο και νυν δημοσιογράφος θα είναι η παρουσιάστρια της τηλεοπτικής παραγωγής «Σε Forma». Μα καλά, αυτό δεν ήταν το πρόγραμμα που κόπηκε την προηγούμενη σεζόν από τους επιτελείς του ΑΝΤ1 πριν ακόμη ξεκινήσει; Και ΟΚ, κόπηκε.

Τι το θέλουν στο Mega; Μήπως ρωτάω απλώς η απόφαση του ΑΝΤ1 ήταν άστοχη; Όπως και να χει, έμαθα πως η συγκεκριμένη εκπομπή αποτελεί έναν από τους στόχους του Πέτρου Μπούτου για το νέο πρόγραμμα, καθώς το νέο δόγμα στο κανάλι της Μεσογείων είναι τα νεανικά κοινά. Αυτός είναι και ο λόγος που ήδη εδώ και μερικές εβδομάδες μια ομάδα συνεργατών του κ. Μπούτου έχουν ξεκινήσει να μεταφράζουν την καθημερινή σειρά «Νobody here», που έχει σαν θέμα την καθημερινότητα των νεαρών ενοίκων μιας πολυκατοικίας.

Όσο για το «θέμα» Γρηγόρης; Μάθατε αρκετά στο προηγούμενο τεύχος μας. Ο νεαρός παρουσιαστής, πρώτον, έχει συμβόλαιο και, δεύτερον, έχει υποσχεθεί και άλλες αλλαγές με το που θα ξεκινήσει η νέα σεζόν. Γιατί αυτή που διανύουμε έχει περάσει ήδη στο παρελθόν.