Ποιος αυτοκτόνησε το «Super Deal»;

18.02.2008
Το «Super Deal» ήταν η τοπ εκπομπή του ΑΝΤ1 στην τηλεοπτική σεζόν 2006-2007.

Το «Super Deal» ήταν η τοπ εκπομπή του ΑΝΤ1 στην τηλεοπτική σεζόν 2006-2007. Και ο Χρήστος Φερεντίνος το πρόσωπο της περσινής χρονιάς στο γυάλινο κόσμο μας. Τι μπορεί να άλλαξε μέσα σ' ένα χρόνο και το τηλεπαιχνίδι των 1.600.000 τηλεθεατών να έχει μόλις 600.000 και τελικά να κόβεται, ενώ διατηρείται η καθημερινή φτηνή σε κόστος παραγωγή του; Καταρχήν να δώσουμε τα εύσημα στους ανθρώπους που δούλεψαν πίσω από το «Super Deal». Στην παραγωγή της ΕΝΑ Production και στον Στέλιο Αντωνιάδη. Στα Studio Κάππα, που έστησαν ένα υπέροχο σκηνικό. Στον παραγωγό του Βαγγέλη Μυδριώτη και τον έμπειρο σκηνοθέτη Σταύρο Ζερβάκη, που οργάνωσαν ένα παιχνίδι δύσκολο και απαιτητικό με την παρουσία δεκάδων θεατών. (Θυμάμαι ακόμη και το ειδικό πάρκινγκ που διαμορφώθηκε για την υποδοχή των πούλμαν που μετακινούσαν στην Παιανία τους θεατές και τους παίκτες από τα γραφεία του ΑΝΤ1.) Να σταθώ επίσης στον εξαιρετικό φωτισμό και τον εκπληκτικό χειριστή της κινητής κάμερα Θεοδόση Τζαβάρα, που όργωνε το πλατό.

Στο προσκήνιο ο Χρήστος Φερεντίνος ήταν ο κατάλληλος παρουσιαστής στο κατάλληλο παιχνίδι. «Ποτέ δεν ήταν καλύτερος», μου είπε άνθρωπος του ΑΝΤ1 που παρακολουθεί, δέκα χρόνια τώρα, την καριέρα του. «Ποτέ, ίσως, δεν θα μου ταιριάξει τόσο πολύ παιχνίδι», φέρεται να εξομολογείται ο ίδιος στους στενούς του συνεργάτες... Άριστος, λοιπόν, ο Φερεντίνος, άριστο και το «Super Deal». Ποιος το... δολοφόνησε;

Προφανώς το κόστος! Ένα πρόγραμμα με 1,5 εκατομμύριο τηλεθεατές γεμίζει διαφήμιση και κέρδη. Ένα πρόγραμμα με τους μισούς και κάτω τηλεθεατές δεν βγάζει τα έξοδά του. Και η παραγωγή του «Super Deal» κόστιζε περίπου 150.000 ευρώ ανά εκπομπή. Ήταν λοιπόν «λογική» η απόφαση του επιτελείου του ΑΝΤ1 να το κόψουν. Ή, μήπως, όχι; Θέλω να πω, υπήρχε περίπτωση να σωθεί αυτή η παραγωγή που πραγματικά τιμούσε την ελληνική τηλεόραση; Η απάντηση είναι απλή και ίσως εκπλήξει το μέσο τηλεθεατή που δεν έχει παρακολουθήσει και τα 86 επεισόδια του παιχνιδιού. Λοιπόν, το «Super Deal» στη διάρκεια της ζωής του δεν έδωσε ούτε μία φορά το ποσό των 500.000 ευρώ, το οποίο αποτελούσε τον απώτατο στόχο των παικτών!

Ίσως λοιπόν πρόκειται για καθαρή... αυτοκτονία. Θα πείτε, υιοθετώ το «στήσιμο» ενός νικητή; Ποτέ! Κάτι τέτοιο δεν θα το δεχόμουν, όπως δεν θα το δεχόταν και ο ΑΝΤ1. Αλλά υπήρχαν και νόμιμες διαδικασίες. Ο «τραπεζίτης», π.χ., που διαπραγματευόταν με τους παίκτες θα μπορούσε να ήταν πιο «σφιχτός», ώστε οι υποψήφιοι για τις 500.000 ευρώ να ρισκάριζαν περισσότερο, βλέποντας μικρές προσφορές από την «Τράπεζα». Είναι απογοητευτικό που στο αποχαιρετιστήριο παιχνίδι, πριν από 15 μέρες, ο νικητής έφυγε με κέρδος μόνο 1.000 ευρώ!

Δεν δολοφόνησε, λοιπόν, ο Λάτσιος το «Super Deal». Ούτε ο Κυριακού. Το «Super Deal» αυτοκτόνησε! Τώρα ποιοι θα μπορούσαν να αποτρέψουν το απονενοημένο πήδημα στο κενό δεν γνωρίζω. Χρειάζονται... ανακριτές, όπως στην περίπτωση Ζαχόπουλου!