Ήρθαν, είδαν και απήλθαν

10.02.2009
Μια φορά κι έναν καιρό το να ήσουν στη μικρή μας χώρα δημόσιος υπάλληλος, γιατρός, δικηγόρος ή δάσκαλος ήταν δόξα και τιμή για την οικογένειά σου, αφού αυτά τα επαγγέλματα αποτελούσαν το όνειρο κάθε αστικής οικογένειας.

Μια φορά κι έναν καιρό το να ήσουν στη μικρή μας χώρα δημόσιος υπάλληλος, γιατρός, δικηγόρος ή δάσκαλος ήταν δόξα και τιμή για την οικογένειά σου, αφού αυτά τα επαγγέλματα αποτελούσαν το όνειρο κάθε αστικής οικογένειας. Στην εποχή μας, όμως, τι να μας πει κανείς για τη ζωή του, αν δεν δηλώνει ηθοποιός, τραγουδιστής, μοντέλο και, κυρίως, παρουσιαστής; Αυτό το τελευταίο μάλιστα, τουλάχιστον εδώ και 15 χρόνια, έχει τρομακτική άνθηση!Δεν τους προλαβαίνουμε τους wannabe παρουσιαστές. Ξεφυτρώνουν καθημερινά από εκεί που δεν τους περιμένεις σαν τα μανιτάρια. Κόσμος και ντουνιάς προσπάθησε απεγνωσμένα από τότε που εμφανίστηκε η ιδιωτική τηλεόραση περίπου στις αρχές της δεκαετίας του 90 να κάνει καριέρα στο μαγικό γυάλινο κόσμο. Άλλοι τα κατάφεραν αρκετά καλά για κάποια χρόνια και μετά εξαφανίστηκαν, άλλοι, πάλι, δεν τα κατάφεραν ποτέ. Όσο και να το πάλεψαν, τίποτα! Εμείς, λοιπόν, αποφασίσαμε να κάνουμε ένα flashback και να σας θυμίσουμε κάποια από τα πρόσωπα εκείνα, που κάπου, κάπως, κάποτε υπήρξαν στη ζωή μας από τη ΝΑΝΣΥ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ

Μασκότ η μαμά της
Ήταν ένα από τα δροσερά κορίτσια του «3,2,1... Ciao ΑΝΤ1» την εποχή που τα ιταλικά concept εκπομπών μεσουρανούσαν στην ελληνική τηλεόραση. Αυτό που χαρακτήριζε την Άννα-Μαρία Λογοθέτη ήταν πρώτα απ όλα η «πληθωρικότητά» της κι έπειτα η μαμά της! Η Άννα-Μαρία ήταν κορίτσι από σπίτι κι έτσι όπου και αν πήγαινε λόγω του νεαρού της ηλικίας της είχε φύλακα-άγγελο τη μητέρα της. Τελικά, η τηλεόραση δεν τη λάτρεψε κι έτσι είπε να μην κάτσει να σκάσει και την έκανε... Τώρα πια έχει γίνει και η ίδια μανούλα και έχει μάτια μόνο για το γιο της.

Καριέρα σε Ελλάδα και Κύπρο
Φυσικά, δεν θα πρέπει να ξεχάσω να αναφερθώ σε μία ακόμα γυναικεία τηλεοπτική φυσιογνωμία. Ο λόγος για την Κατερίνα Λάσπα, η οποία πέρασε από το πρωινάδικο του Star, το «Star Caf», ζηλεύοντας την καριέρα της πρώτης διδάξασας Ρούλας Κορομηλά, ενώ είχε κάνει «θητεία» και στην πρωινή ζώνη του κρατικού καναλιού. Η τελευταία της σημαντική δουλειά στην ιδιωτική τηλεόραση ήταν πριν από 6-7 χρόνια, όταν οι υπεύθυνοι του Mega αποφάσισαν να της δώσουν την παρουσίαση του «Βar 2». Στη συνέχεια η Κατερίνα βρέθηκε και στην Κύπρο, όπου παρουσίαζε δημοφιλέστατο σόου της κυπριακής τηλεόρασης. Τα τελευταία χρόνια ζει τον απόλυτο έρωτα και οι πληροφορίες μας τη θέλουν σύντομα να ντύνεται νυφούλα.

3, 2, 1 η... Κωνσταντίνα
Ένα ακόμα όμορφο σκερτσόζικο κορίτσι που εμφανίστηκε έτσι ξαφνικά στην τηλεοπτική ζωή μας την εποχή που η ιδιωτική τηλεόραση έκανε τα πρώτα της βήματα ήταν η Κωνσταντίνα Στεφανοπούλου. Όλοι πίστεψαν πως θα τα καταφέρει, γι αυτό και ήταν από τις λίγες παρουσίες που κατόρθωσαν να αποκτήσουν τη δική τους εκπομπή. Για όσους έχουν ξεχάσει, μας κερνούσε κάθε πρωί «Star Caf»! Πριν γίνει αυτό, όμως, πέρασε από το «φυτώριο» του «3, 2, 1», όπου κέρδισε τις εντυπώσεις. Η Κωνσταντίνα, όμως, είχε γίνει τότε γνωστή και για έναν άλλο λόγο Αυτός δεν ήταν άλλος από τον Μιχάλη Ρακιντζή, αφού υπήρξε μία από τις μεγαλύτερες αγάπες της ζωής του.

Εκ Σουηδίας ορμώμενη
Ήρθε με μεγάλη φόρα από τα παγωμένα ξένα, αλλά δεν φορούσε ζώνη και η σύγκρουση με την ελληνική τηλεόραση και τους Έλληνες τηλεθεατές ήταν μετωπική! Η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου εκ Σουηδίας πίστεψε πως ήταν αυτό το κάτι που θέλαμε, όπως λέει και το παλιό άσμα της Καίτης Γαρμπή. Η ιστορία έδειξε, όμως, πως έκανε λάθος, αφού η ελληνική τηλεόραση μπορεί να υπάρξει και χωρίς αυτήν. Η τηλεοπτική της παρουσία μας άφησε ομολογουμένως παγερά αδιάφορους, όπως αποδείχθηκε και μέσα από την παρουσίαση του πρωινάδικου που έκανε στο Star, του οποίου οι τηλεθεάσεις δεν ήταν οι αναμενόμενες. Παρ όλα αυτά επιλέχθηκε το 2005 να παρουσιάσει τη Eurovision. Πλέον η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου ζει μόνιμα στη Σουηδία με το σύζυγο και την κόρη της, την οποία απέκτησε πριν από ένα χρόνο περίπου. Το περασμένο καλοκαίρι έκανε τα πρώτα της βήματα και στο χώρο των επιχειρήσεων, αποκτώντας τη δική της τζελατερία στη Ρόδο.

Γάτα η Αννίτα
Επάγγελμα: μαμά. Αυτό ψήφισε η ωραία Αννίτα Ναθαναήλ και βγήκε αδιαπραγμάτευτα κερδισμένη. Η εντυπωσιακή της εμφάνιση ήταν αναμενόμενο να μην αφήσει αδιάφορους τους ανθρώπους της τηλεόρασης. Έτσι, η τηλεοπτική της πορεία ξεκίνησε μαζί με τον Γιώργο Μαρίνο στο «Ciao ΑΝΤ1» και ακολούθησαν πολλές εκπομπές, οι οποίες, όμως, για να πούμε και τη μαύρη αλήθεια, ποτέ δεν σημείωσαν τρελό σουξέ. Η Αννίτα το κατάλαβε κι έτσι είπε να αφοσιωθεί στο σπίτι και στην οικογένεια. Τώρα πια όχι μόνο τα έχει καταφέρει ιδανικά με τα δύο κορίτσια της και τον αγαπημένο της Κρις Χάμπερτ, αλλά έχει δημιουργήσει και τη δική της εταιρεία διοργάνωσης εκδηλώσεων και, απ ό,τι έχουν πιάσει οι κεραίες μου, σκίζει.

«Χρυσό» κορίτσι
Δεν ήταν δυνατόν από μια τέτοια αναδρομή να λείπει φυσικά η Πόπη Χατζηδημητρίου ή αλλιώς η γνωστή σε όλους μας Πόπη Χατζηπόπη. Αυτό ήταν το όνομα που της είχε δώσει ο Νίκος Μαστοράκης στο «Όχι τα νέα του ΑΝΤ1», αφού ήταν δική του ανακάλυψη και είχε πιστέψει πολύ σε αυτήν. Η Πόπη ήταν, μπορούμε να πούμε, για την ελληνική τηλεόραση το κορίτσι για όλες τις δουλειές, αφού δεν υπήρξε πόστο είτε μπροστά είτε πίσω από τις κάμερες που να μην πέρασε. Δούλεψε από το μοντάζ και το σπικάζ μέχρι την παρουσίαση. Σε αυτό που ειδικεύτηκε, βέβαια, ήταν στις αντικαταστάσεις! Γι αυτό και πολλοί την είχαν χαρακτηρίσει «χρυσή ρεζέρβα»! Η Πόπη μπορεί να έμεινε μακριά από την τηλεόραση, όμως, οι φίλοι της δεν έχουν χάσει τα ίχνη της, αφού την ακούνε καθημερινά στα ερτζιανά.

Δεν της έκατσε καλά...
Η αλήθεια είναι πως δεν της έκατσε καθόλου καλά η ενασχόληση με την TV της Σόνιας Σαουλίδου. Κατέφθασε από τη Θεσσαλονίκη κάνοντας όνειρα όπως και πολλοί άλλοι συντοπίτες της να θαμπώσει τα πλήθη και να κάνει καριέρα στα κανάλια της Αθήνας. Τι έγινε; Απολύτως τίποτα! Μετά τη δίχρονη παρουσία της στο «Κάτσε καλά» ήρθε σχεδόν το τέλος. Ακολούθησε η μετεγγραφή της στον Alpha, η αποτυχημένη πορεία του τηλεπαιχνιδιού που παρουσίαζε εκεί και το φινάλε. Τόσο σύντομα έγιναν όλα! Μάλιστα, το ίδιο σύντομο και άδοξο ήταν και το πέρασμα του τηλεοπτικού της παρτενέρ Χριστόδουλου Παπαδήμα. Η Σόνια, βέβαια, μπορεί να εξαφανίστηκε από τη μικρή οθόνη, ωστόσο όταν συμμετείχε στην εκπομπή «ΤV Weekend», έκανε και το γάμο της και τώρα διοχετεύει όλη της την ενέργεια στην οικογένειά της.

Call me Johnnie
Άλλος ένας Θεσσαλονικιός που είδε φως στην ελληνική τηλεόραση και μπήκε! Οι πρώτες συστάσεις με τον Νίκο Στεργίου έγιναν πριν από 7 χρόνια, όταν ο Γρηγόρης Αρναούτογλου κατέβηκε επίσης από τη Βόρεια Ελλάδα και ξεκίνησε καριέρα στα ΜΜΕ της Αθήνας. Μαζί με τον Θανάση Βισκαδουράκη παρουσίαζαν στον ΑΝΤ1 τη σατιρική εκπομπή «Στην πρίζα», όπου ο Νίκος έκανε το κακό παιδί. Μετά το άδοξο τέλος της συγκεκριμένης εκπομπής ήρθε στο δρόμο του το «Κάτσε καλά» με τη Νίκη Κάρτσωνα. Στη συνέχεια έκανε ένα πέρασμα ως απλός ρεπόρτερ από το «Ι Love ΤV» κι έτσι με ένα... TV Τιγκλόν εξαφανίστηκε από τους δέκτες μας. Βέβαια, πλέον ασχολείται με τις δημόσιες σχέσεις, ενώ σε λίγους μήνες θα αποκτήσουν το πρώτο τους παιδί με τη σύντροφό του Γιάννα Πολιάκου. Παράλληλα, λανσάρει και καινούργιο όνομα, γιατί φαίνεται ότι το παλιό δεν του... πήγαινε. Αναζητήστε τον ως Τζόνι Κόη!

Το καλύτερο παιδί
Ένα από τα καλύτερα παιδιά που έχουν περάσει τα τελευταία χρόνια από τους δέκτες μας είναι αναμφισβήτητα η Ντέσυ Κουβελογιάννη. Φιλότιμη, δουλευταρού και πάνω απ όλα ρεπόρτερ, κατάφερε σιγά σιγά να βρεθεί μπροστά από τις κάμερες και να χρηστεί παρουσιάστρια. Η ευκαιρία της δόθηκε όταν η Τατιάνα Στεφανίδου την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια από το Alter για τη μεγάλη μετεγγραφή στον ΑΝΤ1. Η Ντέσυ ανέλαβε στο κανάλι του Μπουρναζίου να παρουσιάζει την καθημερινή gossip εκπομπή μέχρι τη στιγμή που έμεινε έγκυος, οπότε έφυγε και γυρίζοντας βρήκε άλλους να κάθονται στην... καρέκλα της. Όμως, επειδή η παρουσιάστρια είχε κερδίσει την εκτίμηση και την αγάπη της κυρίας «Αξίζει να το δεις», τελικά δεν της βγήκε σε κακό, αφού χάρη στην Τατιάνα, πέρασε πριν από 3 χρόνια την πόρτα του ΑΝΤ1. Η Ντέσυ παρουσίασε εκεί εκπομπή gossip τα Σαββατοκύριακα, η οποία, όμως, δεν τα κατάφερε να κεντρίσει το ενδιαφέρον του κόσμου. Η εκπομπή κόπηκε με συνοπτικές διαδικασίες και η Ντέσυ έπειτα από λίγο εξαφανίστηκε από τους δέκτες μας. Φυσικά, είναι τρισευτυχισμένη στο πλευρό του Μπάμπη της, μαζί με την κορούλα της, ενώ περιμένει και δεύτερο μωρό. Απλώς οι έξυπνοι άνθρωποι ανακαλύπτουν γρήγορα πως η ουσιαστική ζωή ξεκινάει μετά την τηλεόραση.

Αψεγάδιαστη ομορφιά
Η πανέμορφη Έλλη Αγγελιδάκη έκανε το ντεμπούτο της στο πρωινό του Mega επί εποχής Έλντας Πανοπούλου και Σοφίας Βόσσου ως γυμνάστρια, στη συνέχεια παρουσίασε τη δική της εκπομπή στον τότε ΣΚΑΪ, ενώ ακολούθησε το Κανάλι 5. Η πανέμορφη Κρητικιά, όμως, εγκατέλειψε τα τηλεοπτικά λημέρια όταν γνώρισε τον έρωτα της ζωής της, με τον οποίο έχει δημιουργήσει μια ευτυχισμένη οικογένεια. Παράλληλα, συμμετέχει ενεργά και δυναμικά στις επιχειρήσεις του συζύγου της, ενώ παραμένει κούκλα, με υπέροχο κορμί και σήμα κατατεθέν τα καταπράσινα μάτια της.

Άφησε «ιστορία»...
Τηλεοπτική μορφή της δεκαετίας του 90. Η παρουσία της άφησε εποχή στην ιστορία όχι των απλών ριάλιτι, αλλά των trash εκπομπών. Η Σία Λιαροπούλου κατάφερε να παρουσιάσει ό,τι πιο φθηνό, χυδαίο και κιτς γινόταν. Ποια ήταν, όμως, η αποθέωση στη σύντομη τηλεοπτική της πορεία; Η συμφωνία και το συμβόλαιο συνεργασίας που υπέγραψε με το Star αναλαμβάνοντας την παρουσίαση του τότε πρωινάδικου του καναλιού και την ημέρα της πρεμιέρας δεν εμφανίστηκε ποτέ! Βέβαια, πολλοί τη θυμούνται και από το ανεπανάληπτο σόου της στο Alter «Το ζευγάρι της χρονιάς».

Παρέα με τον G Ρoly
Ο Γιώργος Πολυχρονίου ανήκει στους πρωτεργάτες της ιδιωτικής τηλεόρασης. Υπάρχει άνθρωπος που να μη θυμάται τον «Τροχό της τύχης» ή τη «Μega Μπάνκα» με τον G Poly στο τιμόνι και την Ελένη Μενεγάκη στη θέση του «συνοδηγού»; Όμως, επειδή τα πάντα έρχονται και παρέρχονται, κυρίως στην TV, η AGB έκρινε πως η εποχή του G Poly πέρασε ανεπιστρεπτί. Μην ξεχνάτε την τελευταία του τηλεοπτική απόπειρα, πριν από 2 χρόνια στο Alter, χωρίς να καταφέρει όμως να κεντρίσει το ενδιαφέρον του κοινού.

Γοητεία και μπρίο
Ανήκει στις γυναίκες που έκαναν «Ρουκ ζουκ» στην ελληνική τηλεόραση όταν εμφανίστηκαν στη ζωή μας τα ιδιωτικά κανάλια. Η Μαίρη Μηλιαρέση ήταν αναμφισβήτητα από τα πιο καλά παιδιά του χώρου και κατάφερε να μείνει αρκετά χρόνια μπροστά από τις κάμερες, παρουσιάζοντας διάφορες εκπομπές και τηλεπαιχνίδια. Μετά η καριέρα της στην TV σταμάτησε και ήρθαν στο δρόμο της ο γάμος, ο χωρισμός και η μητρότητα, αν και έχει στο ενεργητικό της κάποιες έκτακτες υποτονικές τηλεοπτικές εμφανίσεις στο ενδιάμεσο.