Κ. Γκαγκάκη: "Το X-Factor είναι χόμπι"

05.02.2010
Μια ωραία και ταλαντούχα γυναίκα, που με το χιούμορ και τη γλύκα της ξέρει να σε κερδίζει αμέσως. Άλλωστε, έχει το χάρισμα της επικοινωνίας! Ο λόγος για την Κατερίνα Γκαγκάκη, τη διευθύντρια επικοινωνίας του ομίλου ΑΝΤ1 ή τη «βασίλισσα» του «X-Factor»!

Aπό τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ

<Μια ωραία και ταλαντούχα γυναίκα, που με το χιούμορ και τη γλύκα της ξέρει να σε κερδίζει αμέσως. Άλλωστε, έχει το χάρισμα της επικοινωνίας! Ο λόγος για την Κατερίνα Γκαγκάκη, τη διευθύντρια επικοινωνίας του ομίλου ΑΝΤ1 ή τη «βασίλισσα» του «X-Factor»! Λίγο πριν από το μεγάλο φινάλε του επιτυχημένου talent show του ΑΝΤ1 κάναμε μαζί της μια συζήτηση με πολύ... X-Factor αλλά και με πολλά καινούργια επαγγελματικά σχέδια! Βλέπετε, μετά την τηλεόραση αποφάσισε να κατακτήσει και το ραδιόφωνο.P>

Είσαι ένας άνθρωπος της επικοινωνίας, αλλά όλα αυτά τα χρόνια ασχολιόσουν με τους ανθρώπους που βρίσκονται μπροστά από τις κάμερες, όπου ξαφνικά βρέθηκες κι εσύ. Πώς αισθάνεσαι;

«Καταρχήν το μεγαλύτερο κομμάτι και το βασικό της δουλειάς μου εννοείται πως εξακολουθεί να είναι αυτό πίσω από τα φώτα. Οπότε, από τη στιγμή που αυτό είναι τόσο έντονο, δεν συνειδητοποιείς πολύ το άλλο, το μπροστά. Αποστασιοποιείσαι και τα ξεχωρίζεις. Δεν σου κρύβω ότι αυτό που με απασχολεί εξακολουθεί να είναι αυτό που κάνω εδώ, στο γραφείο μου. Το ?X-Factor? είναι χόμπι, κάτι που μου ζητήθηκε και σαφέστατα δεν μπορώ να το δω ?και δεν το βλέπω? σαν επάγγελμα. Πάντως, όσον αφορά το μπροστά και ό,τι συνεπάγεται αυτό, το θεωρούσα πολύ πιο επιφανειακό απ’ ό,τι είναι τελικά».

Σήμερα, ενάμιση χρόνο μετά, πιστεύεις ότι αυτή η κίνηση σου έκανε καλό ή κακό;

«Κακό δεν θα μπορούσα να πω ότι μου έκανε σε καμία περίπτωση. Πέρα από μια πίεση χρονική, την οποία δεν φανταζόμουν και με έχει αναγκάσει να αφήσω κάποια άλλα πράγματα προσωπικά πιο πίσω, με το X-Factor πέρασα και περνάω πολύ καλά».

Ένας άνθρωπος που έχει στα χέρια του τη συνολική ευθύνη της επικοινωνίας ενός ομίλου μπορεί να έχει άποψη και να την εκφράζει ελεύθερα;

«Θεωρώ τελείως... παλιακή εικόνα την εικόνα του επικοινωνιολόγου που βγαίνει και δεν έχει καμία απολύτως άποψη και λέει τι τέλεια είναι όλα. Είναι πάρα πολύ ανθρώπινο και λογικό κάποια από τα πράγματα τα οποία σου συμβαίνουν και με τα οποία ασχολείσαι να μην είναι του δικού σου γούστου. Το θεωρώ, λοιπόν, πολύ λογικό και καθόλου κακό να πεις τη γνώμη σου για κάποια πράγματα. Αυτό φυσικά δεν αναιρεί ούτε την αξία των συνεργατών σου ούτε την αξία της δουλειάς τους».

Aπ’ ό,τι έμαθα, εκτός των άλλων υποχρεώσεων που έχεις, σε λίγες ημέρες αρχίζεις και «ραδιοφωνική καριέρα»;

«Το ραδιόφωνο μου αρέσει πολύ! Αποτελεί μέρος της καθημερινότητάς μου, μέχρι τώρα ως ακροάτριας. Είναι ευτυχής συγκυρία που σε μερικές μέρες ξεκινάει μια νέα εποχή για τον ΑΝΤ1 Radio, με ένα νέο, τελείως ανανεωμένο πρόγραμμα, στο οποίο θα συμμετέχω. Καθημερινά, από Δευτέρα έως Πέμπτη, από τις 8 μέχρι τις 10 το βράδυ, θα παρουσιάζω μια εκπομπή με καθαρά "γυναικεία" ατζέντα. Δεν σου κρύβω, λοιπόν, πως είμαι πολύ χαρούμενη και απίστευτα ενθουσιασμένη γι’ αυτό»!

Πολύς λόγος γίνεται κάθε χρονιά και για την παρουσία του Σάκη Ρουβά στο «X-Factor». Πιστεύεις πως είναι όντως καλύτερος σε σχέση με πέρυσι;

«Ο Σάκης από τότε που ξεκίνησε έχει καταφέρει να γίνεται κάθε χρόνο όλο και καλύτερος. Μεγαλώνοντας γίνεται καλύτερος, πιο μεστός, έχει άποψη Τώρα, όσον αφορά τα σχόλια ο Σάκης είναι φαινόμενο και τα φαινόμενα σχολιάζονται. Αυτό το ξέρει και ο ίδιος και δεν ασχολείται, γι’ αυτό και τολμά να εκτίθεται. Μ’ αρέσει πάρα πολύ αυτό».

Φέτος, πάντως, έχει? άποψη, σε σημείο που τολμάει να διαφωνήσει και μαζί σας στον αέρα...

«Έχει απίστευτη άποψη και μ’ αρέσει που ώρες ώρες μας βάζει στη θέση μας. Γιατί απλούστατα ο Σάκης είναι το απόλυτο X-Factor! Είναι ο άνθρωπος που έχει το άστρο σε ό,τι κι αν κάνει. Δεν θα ακούσεις, λοιπόν, τη γνώμη και την άποψη αυτού του ανθρώπου; Σε κάνει και σκέφτεσαι αυτό που λες και δεύτερη φορά. Φέτος ο Σάκης είναι έτη φωτός καλύτερος από πέρυσι».

Ποιο ήταν το επιχείρημα του Γιάννη Λάτσιου που σε έπεισε να βγεις στο γυαλί;

«Η σιγουριά του. Ότι είναι κάτι που δεν θα μου έκανε κακό, δεν θα έβλαπτε την άλλη δουλειά μου, δεν θα χαλούσε την εικόνα μου σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που εγώ θεωρούσα σημαντικούς. Και ότι μπορώ να το κάνω ταυτόχρονα με όλες τις υπόλοιπες υποχρεώσεις μου. Για κάποιο λόγο ήταν πολύ σίγουρος για όλα αυτά και με έπεισε».