Τα Χριστούγεννα της βασιλικής οικογένειας

28.12.2009
Μετά τον καθιερωμένο χριστουγεννιάτικο εκκλησιασμό της στον ναό της Αγίας Μαρίας της Μαγδαλινής, η βρετανική βασιλική οικογένεια εξέπληξε τους κατοίκους του Νόρφολκ, όπου περνάει τις Γιορτές, με ένα... φιλί.

Μετά τον καθιερωμένο χριστουγεννιάτικο εκκλησιασμό της στον ναό της Αγίας Μαρίας της Μαγδαλινής, η βρετανική βασιλική οικογένεια εξέπληξε τους κατοίκους του Νόρφολκ, όπου περνάει τις Γιορτές, με ένα... φιλί.

Μετά τη λειτουργία που παρακολουθούσαν περίπου 1000 πιστοί, ο πρίγκιπα Γουίλιαμ (Prince William) -τρίτος στη σειρά διαδοχής- σταμάτησε για να ευχηθεί την 51χρονη Ντέμπι Μπάρλετ, κάτοικο του γειτονικού Σάντριγνκχαμ.

"Με αγκάλιασε και μου έδωσε ένα φιλί, ρωτώντας με πού είναι ο χιονάνθρωπος μου", δήλωσε η ίδια: "Έρχομαι εδώ τα τελευταία είκοσι χρόνια. Είναι ευκαιρία να δεις συγκεντρωμένη ολόκληρη τη βασιλική οικογένεια. Είναι υπέροχα".

Ο Γουίλιαμ και ο αδελφός του Χάρι (Prince Harry), που βρίσκονται σε άδεια από τον στρατό, δεν είχαν μαζί τα κορίτσια τους, καθώς απαγορεύεται από το πρωτόκολο. Έξω από την εκκλησία, πλήθος θαυμαστών έδωσε στην 83χρονη βασίλισσα, που ήταν ντυμένη στα κόκκινα, μπουκέτα με λουλούδια.

Εντωμεταξύ, η 28χρονη Ζάρα Φίλιπς, εγγονή της βασίλισσας και παγκόσμια πρωταθλήτρια της ιππασίας, έκλεψε τις εντυπώσεις περπατώντας την απόσταση των 400 μέτρων από το παλάτι του Σάντρινγκχαμ, μέχρι την εκκλησία φορώντας 15ποντες γόβες στιλέτο πάνω στους παγωμένους δρόμους.

Αντίθετα με το βρετανικό έθιμο της ανταλλαγής των δώρων ανήμερα των Χριστουγέννων, η βρετανική βασιλική οικογένεια ακολούθησε τη γερμανική παράδοση, αλλάζοντας τα δώρα την παραμονή. Η βασίλισσα Ελισάβετ (Queen Elizabeth II) φημίζεται για το ότι προτιμά τα πρακτικά δώρα χωρίς υπερβολές.

Μετά το δείπνο, οι κυρίες αποσύρθηκαν, ενώ ο σύζυγος της βασίλισσας, πρίγκιπας Φίλιπ (Prince Phillip) σέρβιρε πορτ και μπράντι στους κυρίους.

Μετά τη χριστουγεννιάτικη λειτουργία η βρετανοί γαλαζοαίματοι γευμάτισαν στο παλάτι απολαμβάνοντας μια τεράστια γαλοπούλα που είχε εκτραφεί στα κτήματα τους και στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν στο καθιστικό για να παρακολουθήσουν την ομιλία της βασίλισσας Ελισάβετ.

Φέτος οι δικηγόροι του παλατιού είχαν στείλει αυστηρές προειδοποιήσεις στον τύπο για να μην δημοσιεύσει φωτογραφίες από τις χειμερινές διακοπές της βασιλικής οικογένειας κι έτσι αντίθετα με άλλες χρονιές δεν έχουν διαρρεύσει και οι αντίστοιχες φωτογραφίες.