Ένας παραμυθένιος γάμος

26.08.2010
Ένας γάμος με θέα το απέραντο γαλάζιο και λάμψη από τους γαλαζοαίματους και τους υψηλούς προσκεκλημένους που κατέκλυσαν τις Σπέτσες. Η Τατιάνα Μπλάτνικ, συγκινημένη, πανέμορφη, έλαμπε μέσα στο Νταϊάν Φον Φίνστενμπεργκ νυφικό της... κεντημένο στο χέρι από την αγαπημένη της φίλη και συνεργάτιδα. Τη νύφη παρέδωσε στο γαμπρό ο πατριός της, Ατίλιο Μπριένμπουργκε, ενώ στον εσωτερικό προαύλιο χώρο οι καλεσμένοι που κάθονταν σε συγκεκριμένες θέσεις παρακολουθούσαν το μυστήριο σε γιγαντοοθόνη!

Από την Κατερίνα Παπακωστοπούλου

Την ίδια ώρα στις εξέδρες έξω από την εκκλησία δημοσιογράφοι, οπερατέρ και φωτορεπόρτερ από όλο τον κόσμο μετέδιδαν το μυστήριο και κατέγραφαν εικόνες από τις αφίξεις των υψηλών προσκεκλημένων. Ανάμεσά τους η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας και μέλη των βασιλικών οικογενειών της Δανίας και της Σουηδίας, όπως η πριγκίπισσα Αλεξάνδρα, κόρη της Βεατρίκης της Δανίας, αλλά και εκπρόσωποι εφοπλιστικών οικογενειών.

Οι οικογένειες Βαρδινογιάννη, Νιάρχου, Γουλανδρή, Μαρτίνου, Λαιμού, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος με τη Ζωή Λάσκαρη, τα ζεύγη Κώστα Καίσαρη, Γιώργου Ντάβλα έδωσαν το «παρών» στο λαμπερό γάμο. Κουμπάροι, από την πλευρά της νύφης, τα αδέλφια της Μπόρις, Ιγκόρ και Ατίλιο και από την πλευρά του γαμπρού τα αδέλφια του Παύλος και Φίλιππος, καθώς και ο αδελφικός του φίλος Νάσος Θανόπουλος.

Η νύφη ετοιμάστηκε στο ξενοδοχείο «Ποσειδώνιο» και μια άμαξα με άσπρα άλογα τη μετέφερε στην εκκλησία, ενώ ο γαμπρός έφτασε από το Πόρτο Χέλι με το σκάφος της οικογένειας, «Αφρόεσσα».

Αμέσως μετά το γάμο του ζευγαριού ακολούθησε δεξίωση στο κτήμα Κούτση. Οι ετοιμασίες για να στηθούν οι εξέδρες και να διαμορφωθεί ο χώρος είχαν ξεκινήσει εδώ και μέρες. Όσο για το μενού, αυτό περιελάμβανε εδέσματα από την ελληνική κουζίνα, ενώ δεν έλειψαν ο χορός και το τραγούδι.

Όλες τις προηγούμενες ημέρες οι νεόνυμφοι κρατούσαν χαμηλούς τόνους. Νικόλαος και Τατιάνα πηγαινοέρχονταν στο Πόρτο Χέλι με τα θαλάσσια ταξί, καθώς στο σπίτι της οικογένειας αλλά και σε επαύλεις επιχειρηματιών φιλοξενούνταν οι επίσημοι προσκεκλημένοι.

Το περασμένο Σάββατο η Τατιάνα έκανε bachelor party στο κλαμπ «Μουράγιο». Εκεί χόρεψε με τις φίλες της και τη μητέρα της μέχρι και συρτάκι, ενώ όσοι την είδαν από κοντά είπαν ότι ήταν απλή και φιλική με όλους.

Όλα τα μέλη της πρώην βασιλικής οικογένειας, ανάμεσά τους η Αλεξία με το σύζυγό της Κάρλος Μοράλες, ο πρίγκιπας Παύλος με τη Μαρί Σαντάλ, αλλά και τα μικρότερα παιδιά, Φίλιππος και Θεοδώρα, έφτασαν με το σκάφος και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε άμαξες που τους μετέφεραν στον ιερό ναό.