Οι πρίγκιπες, η Τσέλσι και το φίδι

16.06.2010
Την πρώτη κοινή υπερατλαντική περιοδεία τους ξεκίνησαν χθες οι πρίγκιπες Γουίλιαμ (William) και Χάρι (Harry). Πρώτη στάση τους, η Μποτσουάνα όπου ξεναγήθηκαν σε ένα από τα προστατευμένα φυσικά πάρκα της χώρας.


Την πρώτη κοινή υπερατλαντική περιοδεία τους ξεκίνησαν χθες οι πρίγκιπες Γουίλιαμ (William) και Χάρι (Harry). Πρώτη στάση τους, η Μποτσουάνα όπου ξεναγήθηκαν σε ένα από τα προστατευμένα φυσικά πάρκα της χώρας.

Εκεί, τους υποδέχτηκαν οι ντόπιοι με χορούς και τραγούδια και στη συνέχεια το πρόγραμμα περιελάμβανε κάτι πιο... προχωρημένο. Οι δύο γαλαζοαίματοι γνώρισαν -και μάλιστα από πολύ κοντά- έναν αφρικανικό πύθωνα μήκους 2,5 μέτρων. Όλη τη συνάντηση, η οποία είχε και μερικά απρόοπτα, μπορείτε να παρακολουθήσετε στο βίντεο που συνοδεύει την είδηση.

Πάντως, πέρα από το συγκεκριμένο περιστατικό, τα φίδια είχαν την τιμητική τους στην όλη επίσκεψη, αφού στη συνέχεια, οι δύο πρίγκιπες, που παρεμπιπτόντως ήταν ντυμένοι με τα ίδια ακριβώς ρούχα σαν διδυμάκια, κονταροχτυπήθηκαν για το ποιος θα έδινε το όνομά του σε ένα μωρό πύθωνα και ποιος σε ένα άλλο, πιο συνηθισμένο φίδι, όπως τους ζητήθηκε. Εκεί, ο Γουίλιαμ έπαιξε το δυνατό χαρτί του, που δεν ήταν άλλο από τα δύο παραπάνω χρόνια που μετράει απέναντι στον Χάρι.

"Εσύ να πάρεις το κατοικίδιο", είπε στον 25χρονο αδελφό του, ο Γουίλιαμ. "Έχει το ίδιο χρώμα με τα μαλλιά σου. Ο μεγάλος αδελφός διαλέγει τον πύθωνα, ο μικρός παίρνει το συνηθισμένο κοκκινοκαφέ", συμπλήρωσε χαμογελώντας . Μην αφήνοντας όμως τίποτα να πέσει κάτω, ο Χάρι ήταν αποφασισμένος να μην του χαριστεί εύκολα: "Το δικό μου θα σε δαγκώσει, όμως", αποκρίθηκε σε έντονο ύφος και, βέβαια, το θέμα έληξε εκεί.

Νωρίτερα, πριν από το επεισόδιο με το ερπετό, τα αδέλφια έζησαν μια ακόμη έντονη στιγμή, όταν ένα κορίτσι με προβλήματα ακοής τους έκανε ερωτήσεις για τη μητέρα τους, την Πριγκίπισσα Νταϊάνα (Princess Dianna) η οποία πέθανε σε αυτοκινητιστικό ατύχημα στο Παρίσι, τον Αύγουστο του 1997.

"Ζει η μητέρα σας;", ρώτησε τους πρίγκιπες η 17χρονη Λομπόπο Μπίμπο (Lobopo Bimbo). "Όχι, έχει πεθάνει", ανέλαβε να απαντήσει ο Γουίλιαμ ενώ ο αδελφός του δεν άντεξε και απομακρύνθηκε από το σκηνικό με δάκρυα στα μάτια. "Και με ποιον ζείτε εσείς; Η γιαγιά σας ζει;" Επέμενε η κοπέλα, για να πάρει την καταφατική απάντηση του πρωτότοκου γιου της αδικοχαμένης Πριγκίπισσας και να λήξει εκεί το θέμα.

Οι πρίγκιπες περιοδεύουν στη Μποτσουάνα, ο Λεσότο, και τη Βόρεια Αφρική, όπου ο Γουίλιαμ θα καταθέσει και την επίσημη υποψηφιότητα της Βρετανίας για την διοργάνωση του Μουντιάλ του 2018. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας τους, αυτής, πρόκειται να ταξιδέψουν με περισσότερες από 12 πτήσεις ο καθένας και φυσικά σε καμία δεν θα είναι μαζί, αφού το πρωτόκολλο απαγορεύει κάτι τέτοιο για λόγους ασφαλείας.

Ο νεότερος πρίγκιπας έχει ιδιαίτερους δεσμούς με την Αφρική, καθώς η εδώ και χρόνια καλή του Τσέλσι Ντέιβι (Chelsy Davy) κατάγεται από τη Ζιμπάμπουε και οι γονείς της ζουν στο Κέιπ Τάουν. Μάλιστα μιλώντας σε επίσημο δείπνο στο οποίο παραβρέθηκε χθες το βράδυ ο Χάρι, βρήκε ευκαιρία να αστειευτεί λέγοντας: "Η Μποτσουάνα είναι μια χώρα που έχω βαθιά μέσα στην καρδιά μου. Το γεγονός ότι είμαι εδώ περισσότερο χρόνο από ότι είμαι στο σπίτι μου, ανησυχεί ιδιαίτερα τον πατέρα μου. Έρχομαι εδώ επί σειρά ετών λόγω της ομορφιάς αλλά και των ανθρώπων της. Δεν είναι τυχαίο που η πρώτη κοινή υπερατλαντική περιοδεία μας με τον αδελφό μου είναι εδώ".

Ωστόσο, πίσω από τα φώτα και τη δημοσιότητα, υπάρχει ένας ακόμη, τελείως διαφορετικής φύσης λόγος που συνδυάζεται με αυτή την επίσκεψη. Ο Χάρι, πρόκειται να συναντήσει την 24χρονη σύντροφό του, η οποία επιστρέφει στην πατρίδα της για να βρεθεί κοντά στην αγαπημένη γιαγιά της και να την παρηγορήσει ύστερα από τον πρόσφατο θάνατο του παππού της.

Ο Τζορτ Ντόναλντ (George Donald), γαιοκτήμονας της Βόρειας Ζιμπάμπουε, πέθανε σε ηλικία 80 χρονών και πάμφτωχος, χτυπημένος από το Πάρκινσον, που τον χτύπησε αφού αναγκάστηκε να παρακολουθήσει την ολοσχερή καταστροφή της περιουσίας του από το βίαιο καθεστώς του δικτάτορα Ρόμπερτ Μουγκάμπε (Robert Mugabe).

Η Τσέλσι σκοπεύει να περάσει λίγο χρόνο με τη γιαγιά της και να θυμηθούν τις όμορφες στιγμές που έζησαν όταν εκείνη ήταν μικρό κορίτσι και όλα ήταν πιο όμορφα σε εκείνη τη γωνιά της Αφρικής.

Πάντως, συνδυάζοντας τη δουλειά με τη διασκέδαση ο Γουίλιαμ και ο Χάρι θα βρίσκονται στις κερκίδες των επισήμων στο στάδιο Green Point του Κέιπ Τάουν την Παρασκευή το βράδυ για να υποστηρίξουν την προσπάθεια της εθνικής ομάδας τους απέναντι στην Αλγερία.

Επιμέλεια - Απόδοση: Ζωή Κίττα