Πρίγκιπας William: Η σημαντική δήλωση του για το μέλλον της εξουσίας της βασιλικής οικογένειας

01.04.2022
Πρίγκιπας William: Η σημαντική δήλωση του για το μέλλον της εξουσίας της βασιλικής οικογένειας
Η βασιλική περιοδεία του δούκα και της δούκισσας του Cambridge στην Καραϊβική ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή ωστόσο το ταξίδι προκάλεσε προβληματισμό στο ζευγάρι, όσον αφορά στο αποτέλεσμα του. Σε ένα κείμενο πέντε τμημάτων που δημοσιεύτηκε στο Twitter, ο πρίγκιπας William αναφέρθηκε με κάποιον τρόπο στην αντίδραση και τo επίμαχο ζήτημα γύρω από το ταξίδι, συμπεριλαμβανομένου του ρόλου της Κοινοπολιτείας στις χώρες που επισκέφθηκαν.

Γράφοντας ότι οι περιοδείες στο εξωτερικό παρέχουν «μια ευκαιρία να προβληματιστούμε», ο William είπε ότι αυτή η περιοδεία ειδικότερα «έχει φέρει πιο έντονες ερωτήσεις για το παρελθόν και το μέλλον». Και πρόσθεσε: «Στο Μπελίζ, την Τζαμάικα και τις Μπαχάμες, αυτό το μέλλον ανήκει στους πολίτες». Ο δούκας του Cambridge επανέλαβε ότι αυτός και η Κate Middleton είναι «δεσμευμένοι στην υπηρεσία» και πιστεύουν ότι « αυτό δεν σημαίνει ότι λέμε στους ανθρώπους τι να κάνουν», αλλά «να τους υπηρετούμε και να τους υποστηρίζουμε με όποιον τρόπο νομίζουν καλύτερα, χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα που είμαστε τυχεροί που έχουμε».

Kate Middleton: Η εντυπωσιακή σμαραγδί εμφάνιση-τιμή στην Diana, τα κοσμήματα της βασίλισσας και... το χειρότερο χτένισμα ever

Για τον William, οι βασιλικές περιοδείες «επιβεβαιώνουν την επιθυμία μας να υπηρετήσουμε τους ανθρώπους της Κοινοπολιτείας και να ακούσουμε τις κοινότητες σε όλο τον κόσμο». Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εάν μια χώρα επιλέξει να γίνει ανεξάρτητη, δεν θα υποστήριζε αυτήν την απόφαση. «Τον ποιον η Κοινοπολιτεία θα επιλέξει να ηγηθεί της οικογένειάς της στο μέλλον, δεν είναι αυτό που έχω στο μυαλό μου», έγραψε ο William. «Αυτό που έχει σημασία για εμάς είναι οι δυνατότητες που έχει η οικογένεια της Κοινοπολιτείας να δημιουργήσει ένα καλύτερο μέλλον για τους ανθρώπους που τη διαμορφώνουν και η δέσμευσή μας είναι να τους εξυπηρετούμε και να τους υποστηρίζουμε όσο καλύτερα μπορούμε».

Kate Middleton: Ξενυχτούσε στην περιοδεία στην Καραϊβική για να οργανώσει το πρόγραμμα των παιδιών της στην Αγγλία

Η δήλωση έρχεται μετά από τις αυξανόμενες επικρίσεις για τον χρόνο που πέρασε ο William και η Κate στην Καραϊβική και τον εορτασμό του επερχόμενου Διαμαντένιου Ιωβηλαίου της Βασίλισσας Ελισάβετ. «Δεν βλέπουμε κανένα λόγο να γιορτάσουμε τα 70 χρόνια από την άνοδο της γιαγιάς σας στον βρετανικό θρόνο», έγραψε το Jamaica's Advocates Network σε επιστολή που ζητούσε αναγνώριση και βασιλική συγγνώμη για τη δουλεία υπό την αποικιακή κυριαρχία της Βρετανίας, καθώς και εξιλέωση καταβάλλοντας αποζημιώσεις, «επειδή η ηγεσία της, και των προκατόχων της, έχουν διαιωνίσει τη μεγαλύτερη τραγωδία για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην ιστορία της ανθρωπότητας».