Πρίγκιπας William: Έβαλε το χεράκι του στην αφαίρεση των βασιλικών τίτλων του πρίγκιπα Andrew

25.01.2022
Πρίγκιπας William: Έβαλε το χεράκι του στην αφαίρεση των βασιλικών τίτλων του πρίγκιπα Andrew
Η βασίλισσα και ο εγγονός της έχουν μια πολύ στενή σχέση σε όλα τα ζητήματα.

Η βασίλισσα Ελισάβετ στηρίζεται πολύ στον πρίγκιπα William στη διαχείριση της υπόθεσης της αγωγής για σεξουαλική επίθεση εναντίον του πρίγκιπα Andrew, η οποία πρόσφατα είχε ως αποτέλεσμα να αφαιρεθούν οι βασιλικοί τίτλοι του. Η βασιλική εμπειρογνώμονας Kristin Contino εξήγησε στο Us Weekly ότι «ο William, στην πραγματικότητα, συμμετείχε πολύ σε αυτή την απόφαση και λέγεται ότι συναντήθηκε προσωπικά με τη βασίλισσα πριν από την ανακοίνωσή της, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα. Νομίζω ότι αυτό δείχνει πραγματικά – και είναι ενδιαφέρον - την αυξανόμενη επιρροή του και το πώς η βασίλισσα εμπιστεύεται την κρίση του και αναζητά τη συμβουλή του. Και νομίζω ότι αυτό είναι ένα υπέροχο σημάδι για τα πράγματα που θα ακολουθήσουν για τον William και πόσο πολύ η βασίλισσα βασίζεται στο να μιλήσει μαζί του και να ζητήσει τη συμβουλή του».

Η Kristin σημειώνει επίσης ότι «ο Κάρολος, φυσικά και συμμετείχε και σε αυτή την απόφαση. Αλλά νομίζω ότι αυτό που πολλοί θεώρησαν ενδιαφέρον είναι η έντονη ανάμειξη του William σε αυτό. Οπότε νομίζω ότι στηρίζεται πραγματικά στους δύο κληρονόμους της για να τη βοηθήσουν στη λήψη αυτού του είδους των μεγάλων οικογενειακών αποφάσεων».

Οι τίτλοι του Andrew αφαιρέθηκαν στις 13 Ιανουαρίου και το παλάτι εξέδωσε μια δήλωση αναφέροντας: «Με την έγκριση και τη συμφωνία της Βασίλισσας, ο Δούκας του York δεν θα αναλαμβάνει δημόσια καθήκοντα και θα υπερασπίζεται αυτή την υπόθεση ως ιδιώτης».

Η απόφαση ήρθε μια ημέρα μετά τη μη αποδοχή από το δικαστήριο, του αιτήματος του Andrew να απορριφθεί η αγωγή της Virginia Giuffre, η οποία ισχυρίστηκε ότι αναγκάστηκε από τον Jeffrey Epstein και την Ghislaine Maxwell να κάνει σεξ με τον πρίγκιπα σε ηλικία 17 ετών. Ισχυρισμός που ο Andrew αρνήθηκε ωστόσο είναι πιθανόν να δικαστεί μέσα στη χρονιά.