Πριγκίπισσα Μαίρη: Η μυστική εκπαίδευση της για να γίνει βασίλισσα της Δανίας

13.08.2020
Πριγκίπισσα Μαίρη: Η μυστική εκπαίδευση της για να γίνει βασίλισσα της Δανίας
Η βασιλική οικογένεια της Δανίας μπορεί να έχει ξεκινήσει επίσημα τις καλοκαιρινές διακοπές της, αλλά οι τελευταίες πρωτοβουλίες της διαδόχου πριγκίπισσας Μαίρης, δείχνουν ότι αυτή η βασίλισσα σε αναμονή, σπάνια κάνει διάλειμμα από τα καθήκοντά της.

Την περασμένη εβδομάδα, καθώς εκείνη και η οικογένειά της έφυγαν από το παλάτι Graasten, την παραδοσιακή καλοκαιρινή κατοικία της βασιλικής οικογένειας, η Μαίρη συνέχιζε να δουλεύει σκληρά.

Τώρα οι βασιλικοί παρατηρητές εικάζουν ότι το πολυάσχολο πρόγραμμά της πρόκειται να αυξηθεί καθώς συνεχίζει με τις προετοιμασίες της για να γίνει βασίλισσα της Δανίας.

Παρά το γεγονός ότι πολλά βασιλικά γεγονότα πήραν αναβολή λόγω της τρέχουσας πανδημίας, η Μαίρη συνέχισε να έχει γεμάτο πρόγραμμα και τις τελευταίες εβδομάδες, άρχισε να έχει περισσότερες προσωπικές εμφανίσεις και συναντήσεις.

Στις αρχές Ιουνίου ανέλαβε την επίσημη έναρξη του νέου Μουσείου Holmegaard Works. Λίγο μετά έκανε τα εγκαίνια του Naturkraft στη Δυτική Γιουτλάνδη, το οποίο θεωρείται ως το πρώτο θεματικό πάρκο αειφορίας στον κόσμο.

Πιο πρόσφατα, η Mαίρη ανακοίνωσε την έναρξη της νέας καμπάνιας του ιδρύματος της για να περιορίσει τη μοναξιά μεταξύ της νεότερης γενιάς.

«Η μοναξιά μεταξύ των νέων δεν είναι ένα φαινόμενο του κορονοϊού», εξήγησε η Mαίρη σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του Mary Foundation. «Είναι ένα αυξανόμενο πρόβλημα στην κοινωνία μας. Αλλά η κρίση του κορονοϊού επιβεβαίωσε σε όλους μας πόσο σημαντικές είναι οι στενές μας σχέσεις σε σχέση με το πώς αισθανόμαστε».

Η Mαίρη έχει επίσης ανακηρυχθεί η νέα πρόεδρος του Παγκόσμιου Ταμείου Άγριας Ζωής στη Δανία και θα χρησιμοποιήσει τη θέση της για να υποστηρίξει τη διατήρηση των δασών, των κοραλλιογενών υφάλων και της διαφορετικής άγριας ζωής.

Μετά την ανακήρυξη της, η διάδοχος του θρόνου είπε: «Έχουμε μόνο έναν κόσμο και πρέπει να τον φροντίσουμε καλά και τα ζώα πρέπει να έχουν έναν ασφαλή κόσμο για να μεγαλώσουν».

Είναι μια σημαντική θέση για τη Μαίρη, την οποία κατείχε προηγουμένως ο σύζυγος της βασίλισσας Mαργαρίτας, πρίγκιπας Henrik μέχρι το θάνατό του.

Οι βασιλικοί παρατηρητές πιστεύουν επίσης ότι αυτή θα μπορούσε να είναι η σημαντική ευκαιρία της Μαίρης να δείξει πώς διαφέρουν οι απόψεις της για το περιβάλλον από αυτές της βασίλισσας Μαργαρίτας.

Ο σημερινή μονάρχης της Δανίας προκάλεσε την κοινή γνώμη στις αρχές της χρονιάς, όταν εξέφρασε τις απόψεις της για την αλλαγή του κλίματος σε συνέντευξη σε εφημερίδα της χώρας της. Η Mαργαρίτα είπε στο Politiken ότι «δεν ήταν αρκετά πεπεισμένη» ότι η ανθρώπινη δραστηριότητα έχει διαδραματίσει κάποιο ρόλο.

Η Μαίρη μίλησε επίσης στην εκδήλωση Global Pride, όπου εξέφρασε την υποστήριξή της σε άτομα ΛΟΑΤ. Στην ομιλία της, η Μαίρη είπε: «Ως οικοδεσπότες, είμαστε περήφανοι που επιδεικνύουμε τις δανέζικες αξίες μας όπως η ισότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Μέσα σε όλα αυτά, η Μαίρη βρήκε χρόνο να επικεντρωθεί και στην οικογένειά της. Πρόσφατα μοιράστηκε φωτογραφίες στο Instagram του Graasten Palace της βασιλικής οικογένειας της Δανίας όπου εκείνη και ο πρίγκιπας Frederik, καθώς και τα τέσσερα παιδιά τους, ο πρίγκιπας Christian, η πριγκίπισσα Isabella και τα δίδυμα πρίγκιπας Vincent και πριγκίπισσα Josephine, περνούν τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Παρά την πανδημία του κορονοϊού, οι fans της βασιλικής οικογένειας της Δανίας ήταν χαρούμενοι που η Μαίρη παρέμεινε πολύ παρούσα και ενεργή.

Αν και η βασιλική οικογένεια απομονώθηκε στο σπίτι από τον Μάρτιο, η Μαίρη και ο Frederik, συνέχισαν να χρησιμοποιούν το προφίλ τους για να μοιράζονται νέα για τη ζωή τους.