Πρίγκιπας Φίλιππος: Η αποκάλυψη του τρομερού οικογενειακού μυστικού του

11.06.2020
Πρίγκιπας Φίλιππος: Η αποκάλυψη του τρομερού οικογενειακού μυστικού του
Όταν ο συγγραφέας Andrew Lownie άρχισε να ερευνά τους Dickie και Edwina Mountbatten πριν από αρκετά χρόνια, δεν είχε ιδέα ότι θα ανακάλυπτε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην ιστορία της βασιλικής οικογένειας.

Επιφανειακά, η σχέση του θείου του πρίγκιπα Φίλιππου και αξιωματικού του πολεμικού ναυτικού της Μεγάλης Βρετανίας, Earl Louis «Dickie» Mountbatten και της κόμισσας Edwina Mountbatten ήταν τέλεια.

Aυτή ήταν μέλος της υψηλής κοινωνίας και κληρονόμος. Αυτός ήταν ο ξάδερφος του Βασιλιά Γεωργίου του Ε’ και αξιωματικός του ναυτικού που θα γινόταν ο τελευταίος αντιβασιλέας της Ινδίας. Όταν παντρεύτηκαν το 1922, ήταν ένα από τα γεγονότα που συζητήθηκαν σε όλο τον κόσμο.

Ως θείος του πρίγκιπα Φίλιππου, ο Dickie διατηρούσε στενή σχέση με τη βασιλική οικογένεια καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής του.

«Ο πρίγκιπας Φίλιππος μεγάλωνε για αρκετό καιρό στο σπίτι των Mountbattens», λέει ο Andrew Lownie στο New Idea. «Ο Dickie, μάλιστα, βοήθησε να προχωρήσει η σχέση του ανιψιού του με τη βασίλισσα έχοντας στο μυαλό του να δημιουργήσει τη δυναστεία των Mountbatten».

Ο Dickie ενήργησε ως μέντορας τόσο για τον Φίλιππο όσο και για τον μελλοντικό βασιλιά, τον πρίγκιπα Κάρολο, και τιμήθηκε ακόμη και από τον πρίγκιπα William και την Kate Middleton οι οποίοι έδωσαν το όνομα του στον μικρότερο γιο τους, τον πρίγκιπα Louis, που γεννήθηκε το 2018.

Με αυτήν τη σφραγίδα έγκρισης από τη μοναρχία, ο Dickie έζησε μια ζωή απαλλαγμένη από συνέπειες. Αλλά τώρα, περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες μετά από τον θάνατό του, το τρομακτικό μυστικό του Dickie βγήκε στην επιφάνεια.

«Ανακάλυψα ένα αρχείο του FBI για τον Dickie, που αποδεικνύει ότι ήταν ένας άνθρωπος με πολύ χαμηλή ηθική που είχε τη φήμη ότι κακοποιούσε σεξουαλικά νεαρά αγόρια», ισχυρίζεται ο Andrew Lownie.

Μόλις άρχισε να ψάχνει, ο Andrew Lownie βρήκε ότι εκτός από την παιδοφιλία του Dickie, «τόσο αυτός όσο και η Edwina είχαν πολλές παράλληλες σχέσεις».

Ως μέλη της ελίτ σε καθημερινή βάση, οι Mountbattens ήταν φίλοι με όλους, από τους Winston Churchill και Franklin Roosevelt μέχρι τους Salvador Dali, Grace Kelly και Fred Astaire.

«Ήταν ένα γοητευτικό, χαρισματικό, όμορφο ζευγάρι», λέει ο Andrew Lownie. «Πολλοί άνθρωποι τους έκαναν παρέα γιατί τους έδιναν πρόσβαση στη βασιλική οικογένεια. Ο Dickie είχε μια σχέση με την ηθοποιό Shirley MacLaine και η Edwina έκανε ένα πέρασμα από το κρεβάτι του Charlie Chaplin στο μήνα του μέλιτος τους. Ξέρω ότι ο ο Dickie πάσαρε τις φίλες του σε άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας».

Επειδή παρέμειναν παντρεμένοι για 38 χρόνια και είχαν δύο κόρες μαζί, οι συχνές εξωσυζυγικές σχέσεις των Dickie και Edwina έμειναν κρυφές από το κοινό.

«Ήταν διακριτικοί και λειτουργούσαν μέσα σε έναν σφιχτό κύκλο», λέει ο Andrew Lownie. «Ο Τύπος τους σεβόταν και επειδή ήταν τόσο κοντά στη βασιλική οικογένεια, κανείς δεν τόλμησε να πει τίποτα».

Ο Lownie σημειώνει επίσης ότι ο Dickie είχε μια επικίνδυνη «αίσθηση δικαιώματος», ένα χαρακτηριστικό που μοιράστηκαν ορισμένα σύγχρονα μέλη της βασιλικής οικογένειας, συμπεριλαμβανομένου του πρίγκιπα Andrew, ο οποίος επί του παρόντος εμπλέκεται σε μια νομική υπόθεση που σχετίζεται με τη διασύνδεσή του με τον Jeffrey Epstein.

Ο Andrew Lownie πραγματοποίησε περισσότερες από 100 συνεντεύξεις και πέρασε τρία χρόνια ερευνώντας και γράφοντας τη βιογραφία των Mountbattens, παρά τα εμπόδια σε πολλά σημεία. «Υπάρχει μια τεράστια συγκάλυψη», λέει. «Βλέπουμε κλειστά ακόμα πολλά από τα επίσημα αρχεία για τη ζωή τους, καθώς και ημερολόγια και γράμματα. Μερικά από αυτά τα αρχεία του FBI έκλεισαν αφού ζήτησα να τα δω».

Όταν ο Andrew Lownie δημοσίευσε τα ευρήματά του, η βασιλική οικογένεια δεν αρνήθηκε ενεργά τους ισχυρισμούς και «αρνήθηκε να σχολιάσει οποιοδήποτε από τα πράγματα στο βιβλίο».

Καθώς δολοφονήθηκε από τον IRA το 1979, το σκανδαλώδες παρελθόν του Dickie θάφτηκε μαζί του. «Αυτό του προσέφερε πολλή λαϊκή συμπάθεια και οι άνθρωποι σταμάτησαν να ερευνούν κάποια από τα πράγματα», λέει ο Andrew Lownie. «Αλλά πρέπει κανείς να αναρωτιέται… κάποιοι ήθελαν πραγματικά να πεθάνει; Θα έλυνε αυτό πολλά προβλήματα για την κυβέρνηση και τη βασιλική οικογένεια;».

Ανεξάρτητα από αυτό, ο Andrew Lownie είναι βέβαιος ότι αυτή είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου - ότι υπάρχουν πολλά μυστικά ακόμα κρυμμένα. «Είμαι βέβαιος ότι υπήρχαν πολλές ακόμη υποθέσεις», ισχυρίζεται. «Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και άλλοι, έχουν εμπλακεί στενά παρακολουθώντας το βιβλίο μου. Είναι σαφές ότι ανησυχούν για το τι περισσότερο θα μπορούσα να βρω.

Καθώς τα πράγματα αρχίζουν να βγαίνουν σαν την ιστορία του πρίγκιπα Andrew, νομίζω ότι είμαστε πολύ πιο ανοιχτοί στο γεγονός ότι οι βασιλείς δεν είναι τόσο λαμπεροί όσο πιστεύουν όλοι. Το επιχείρημά μου είναι ότι αν έχουν κάνει πράγματα που ήταν λάθος, οι άνθρωποι πρέπει να το γνωρίζουν », είπε.