Πρίγκιπας Andrew: Ζητείται να καταθέσει για τις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση

10.06.2020
Πρίγκιπας Andrew: Ζητείται να καταθέσει για τις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση
Το σκάνδαλο που ξαναβγήκε στην επιφάνεια

Μπορεί ο πρίγκιπας Andrew να παραιτήθηκε από τα βασιλικά του καθήκοντα τον Νοέμβριο, αλλά το όνομα του δεν ξεχάστηκε ποτέ στο σκάνδαλο Epstein, με τον ίδιο να αρνείται κατηγορημαντικά τους ισχυρισμούς και την ανάμειξη και συσχέτιση με τον Jeffrey Epstein, έναν δισεκατομμυριούχου χρηματιστή ο οποίος πέθανε στη φυλακή, περιμένοντας να δικαστεί για τις κατηγορίες σωματεμπορίας ανηλίκων.

Δες και αυτό: Πρίγκιπας William: Αποκάλυψε την κρυφή δράση που κάνει χωρίς να αποκαλύπτει την ταυτότητα του

Αν και ο πρίγκιπας είχε δηλώσει πρόθυμος να συνεργαστεί με τις Αρχές για την επιβολή του νόμου στη συγκεκριμένη υπόθεση, μέχρι τώρα έχει απορρίψει τα καλέσματα από την κυβέρνηση των ΗΠΑ αλλά και από τους δικηγόρους που εργάζονται για λογαριασμό των θυμάτων του Epstein. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Sun, οι ΗΠΑ έχουν ζητήσει τη βοήθεια της βρετανικής κυβέρνησης προσπαθώντας να ζητήσουν μια μαρτυρία από τον Andrew.

Αυτό το είδες; Πρίγκιπας William - Kate Middleton: Πώς κατάφεραν να κρύψουν τη σχέση τους τον πρώτο καιρό

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης δημοσίευσε μια δήλωση, υποστηρίζοντας ότι ο πρίγκιπας έχει απορρίψει επανειλημμένα αιτήματα για συνέντευξη. "Σήμερα, ο πρίγκιπας Andrew προσπάθησε πάλι να παρουσιάσει ψευδώς τον εαυτό του ως πρόθυμος να συνεργαστεί με μια συνεχιζόμενη ομοσπονδιακή ποινική έρευνα για σωματεμπορία και άλλα αδικήματα που διαπράχθηκαν από τον Jeffrey Epstein και τους συνεργάτες του. Ο πρίγκιπας δεν έχει δώσει συνέντευξη στις ομοσπονδιακές αρχές, έχει απορρίψει επανειλημμένα το αίτημά μας για μια συνέντευξη και πριν από τέσσερις μήνες μας ενημέρωσε κατηγορηματικά ότι δεν θα προβεί σε συνέντευξη".