Kate - William: Μίλησαν για την εμπειρία της οικογένειας με τον εγκλεισμό και την αγωνία τους για τον Κάρολο και τη Βασίλισσα

20.04.2020
Kate - William: Μίλησαν για την εμπειρία της οικογένειας με τον εγκλεισμό και την αγωνία τους για τον Κάρολο και τη Βασίλισσα
H Kate Middleton και ο πρίγκιπας William μίλησαν για την εμπειρία με από τον εγκλεισμό σε μια εφ όλης της ύλης συνέντευξη, όπου αναφέρθηκαν ανάμεσα σε άλλα και για την ανησυχία τους για τον πρίγκιπα Κάρολο όταν είχε προσβληθεί από τον Covid-19.

Η συνέντευξη παραχωρήθηκε στη δημοσιογράφο Tina Daheley του BBC και πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Η Κate, που φορούσε ριγέ μπρετον, είπε ότι τις τελευταίες τρεις εβδομάδες τα μέτρα εγκλεισμού οδήγησαν σε «σκαμπανεβάσματα, όπως σε πολλές οικογένειες που απομονώθηκαν» πριν επεκταθεί στο πώς τα έβγαλαν πέρα τα παιδιά της, George, Charlotte και Louis.

«Ο George είναι πολύ μεγαλύτερος από τον Louis, αλλά είναι συνειδητοποιημένοι. Νομίζω ότι πάντα με εκπλήσσουν», ανέφερε η Kate. «Παρόλο που δεν ήθελα να τους τρομάξω και να το κάνω υπερβολικό, νομίζω ότι ήταν σκόπιμο να τους το πω με απλούς και κατάλληλους για την ηλικία τους, τρόπους».

Ο πρίγκιπας William είπε στην Daheley κάπως σαρκαστικά ότι η κατ 'οίκον εκπαίδευση ήταν «διασκεδαστική» και εκείνη την ώρα το ζευγάρι γέλασε μαζί για να εξηγήσει η Kate: «Μην το πείτε στα παιδιά, αλλά στην πραγματικότητα έχουμε συνεχίσει την εκπαίδευση και στη διάρκεια των (πασχαλινών) διακοπών. Αισθάνομαι πολύ κακιά. Τα παιδιά έχουν τόσο μεγάλη αντοχή. Δεν ξέρω πώς το κάνουν, ειλικρινά».

Τα παιδιά κάνουν πολλές δραστηριότητες, όπως εξήγησε η Kate, όπως στήσιμο και ξεστήσιμο σκηνών, μαγείρεμα και ψήσιμο.

«Φτάνεις στο τέλος της ημέρας, βλέπεις ότι πέρασαν υπέροχα αλλά είναι εκπληκτικό το πόσα μπορείς να χωρέσεις σε μια μέρα».

Ο Δούκας του Κέιμπριτζ πρόσθεσε ότι η πενταμελής οικογένεια του μιλούσε επίσης με «όλη την οικογένεια» στο διαδίκτυο, εν μέσω των κανονισμών της κοινωνικής αποστασιοποίησης, οι οποίοι μπορεί να γίνουν αρκετά χαοτικοί με τα μικρότερα παιδιά.

«Όπως μπορείτε να φανταστείτε, η νεότερη γενιά ξέρει λίγο περισσότερα από τεχνολογία», αστειεύτηκε ο William. «η οικογένεια συνηθίζει σιγά σιγά να μπορεί να επικοινωνήσει μεταξύ της, να πατήσει τα σωστά κουμπιά και να μην παρατήσει τον υπολογιστή στη μέση της συζήτησης».

«Είναι τόσο αλήθεια», συμφώνησε η Kate. «Και νομίζω ότι ο πατέρας σου και οι γονείς μου και οι οικογένειές μας, θέλουν πάρα πολύ να διατηρούν επαφή με τα παιδιά γιατί ξέρουν ότι είναι πολύ δύσκολο ... αλλά δεν πρόκειται να πω ψέμματα, είναι λίγο κουραστικό με τον δίχρονο» και εκεί ο William εξήγησε ότι ο Louis θέλει συνέχεια να πατάει το κόκκινο κουμπί.

Ο πρίγκιπας William μίλησε επίσης για τον πατέρα του πρίγκιπα Κάρολο και για την περιπέτεια του με τον Covid-19. Ο 71χρονος διάδοχος του θρόνου διαγνώστηκε θετικός για τον ιό τον περασμένο μήνα, όταν εμφάνισε «δευτερεύοντα συμπτώματα», κάτι που οδήγησε στην αυτο-απομόνωση του στο Balmoral. Ο πρίγκιπας της Ουαλίας δήλωσε έκτοτε ότι αισθάνεται καλύτερα ένω έστειλε και ένα μήνυμα με βίντεο στο βρετανικό κοινό.

«Πρέπει να παραδεχτώ ότι στην αρχή ανησύχησα πολύ», είπε ο Δούκας στη δημοσιογράφο. «Στην ηλικία που είναι, ταιριάζει στο προφίλ κάποιου για τον οποίο είναι αρκετά επικίνδυνο. Αλλά ο πατέρας μου όλα αυτά τα χρόνια πέρασε πολλές λοιμώξεις στο στήθος, κρυολογήματα, τέτοια πράγματα. Έτσι σκέφτηκα ότι αν κάποιος θα μπορούσε να το νικήσει, θα είναι αυτός. Στην πραγματικότητα, ήταν πολύ τυχερός, είχε ήπια συμπτώματα».

Ο 37χρονος πρίγκιπας είπε ότι το πιο δύσκολο πράγμα για τον πατέρα του ήταν «να σταματήσει» και να μην μπορεί καν να πάει έναν περίπατο, λόγω των απαιτήσεων της αυτο-απομόνωσης που επιβάλλεται στην περίπτωση που έχεις - ή υποψιάζεσαι ότι έχεις - την ασθένεια.

Όπως είπε ο William για τον πατέρα του «Λατρεύει το περπάτημα, οπότε νομίζω ότι το βρήκε πολύ δύσκολο. Ειδικά, σε σχέση επίσης με την ψυχική του υγεία, το να κολλήσει μέσα και να μην μπορεί να κάνει βόλτες».

Ο William μίλησε επίσης για την ανησυχία του για τους παππούδες του, τη Βασίλισσα και τον Δούκα του Εδιμβούργου.

«Προφανώς, σκέφτομαι τους παππούδες μου που είναι στην ηλικία που είναι και κάνουμε ότι μπορούμε, για να βεβαιωθούμε ότι είναι απομονωμένοι και προστατευμένοι από αυτό».