Βασίλισσα Ελισάβετ: Ποια είναι η πρωτοβουλία που ανέλαβε για να διασκεδάσει τα παιδιά που μένουν σπίτι

03.04.2020
Βασίλισσα Ελισάβετ: Ποια είναι η πρωτοβουλία που ανέλαβε για να διασκεδάσει τα παιδιά που μένουν σπίτι
To να μείνουν τα παιδιά στο σπίτι κατά τη διάρκεια της κοινωνικής αποστασιοποίησης για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορονοϊού, είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση για πολλούς γονείς. Για να βοηθήσει, η Βασίλισσα της Αγγλίας ανακοίνωσε μια νέα δημιουργική πρωτοβουλία για τα παιδιά, που πλέον βρίσκονται στο σπίτι και μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτή.

Το νέο πρότζεκτ που ανακοινώθηκε μέσω των social media της Βασιλικής Οικογένειας, έχει την εξής λογική: «Κάθε Δευτέρα θα μοιράζουμε διασκεδαστικές δραστηριότητες και εκπαιδευτικά βοηθήματα για τα παιδιά σας για να συμμετέχουν σε αυτά από το σπίτι τους. Για σήμερα, μπορείτε να σχεδιάσετε τη δική σας απονομή παρασήμου»;

Ένα ηλεκτρονικό φύλλο εργασιών είναι διαθέσιμο στο διαδίκτυο για κατέβασμα και παρουσιάζει το περίγραμμα ενός παρασήμου που μπορεί να χρωματιστεί στο σπίτι.

Διάβασε και αυτό: Ο Harry και η Meghan έκλεισαν τον λογαριασμό τους στο Instagram - Ιδού η τελευταία ανάρτησή τους

Για να ενθαρρυνθεί η δημιουργικότητα των παιδιών, δίπλα στο σχέδιο υπήρχαν διάφορα ερωτήματα: «Ποια χρώματα πρόκειται να χρησιμοποιήσετε; Ποια σχέδια και σύμβολα πρόκειται να συμπεριλάβετε; Μήπως θέλετε να προσθέσετε κάτι που συμβολίζει εσάς ή την οικογένειά σας;»

Με γνώμονα την εκπαίδευση, ένα δεύτερο ποστ βοηθά τα παιδιά να καταλάβουν τι σημαίνει το παράσημο. «Τα παράσημα δίνονται από τη βασίλισσα ή από άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας, σε ανθρώπους για μεγάλα επιτεύγματα, γενναιότητα, υπηρεσίες προς το Ηνωμένο Βασίλειο. Εσύ ποιον θα τιμούσες με το παράσημο σου»;

Να θυμήσουμε ότι η βασίλισσα έχει αναγκαστεί να εγκαταλείψει το παλάτι του Buckingham και έχει μετακομίσει στο Κάστρο του Windsor υπό τον φόβο του κορονοϊού.