Νταϊάνα: Για ποιον άντρα θα εγκατέλειπε τα πάντα

31.07.2013
Έναν μήνα πριν από τη συμπλήρωση 16 χρόνων από την επέτειο του θανάτου της λατρεμένης πριγκίπισσας της Βρετανίας, προκύπτουν νέες αποκαλύψεις για την προσωπική της ζωή.

Η Νταϊάνα (Diana) σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό ατύχημα στο Παρίσι στις 31 Αυγούστου 1997 μαζί με το τότε αγαπημένο της, Ντόντι Αλ Φαγιέντ (Dodi Al Fayed) και σήμερα η φίλη της, και παρολίγον συννυφάδα της, Τζεμίμα Καν (Jemmima Khan) αποκαλύπτει τον μεγάλο πραγματικό έρωτά της.

Στο αυγουστιάτικο τεύχος του "Vanity Fair" η Τζεμίμα θυμάται τον "παθιασμένο έρωτα" της Νταϊάνα με τον αδελφό του συζύγου της, Ιμραν Καν (Imran Khan), Χάσνατ (Hasnat) και αποκαλύπτει πως για χάρη του σχεδίαζε να εγκαταλείψει τη Βρετανία.

"Η Νταϊάνα ήθελε να μάθει πως είχα προσαρμοστεί στη ζωή στο Πακιστάν", υποστηρίζει η Τζεμίμα, που μετά το διαζύγιό της με τον διάσημο Πακιστανό πολιτικό είχε σχέση με τον Χιου Γκραντ (Hugh Grant), στο άρθρο του περιοδικού με τίτλο "Η γιαγιά που ο πρίγκιπας Γεώργιος δεν ήξερε ποτέ".

"Και τις δύο φορές που ήρθε στη Λαχώρη η Νταϊάνα επισκέφτηκε την οικογένεια του Χάσνατ για να συζητήσουν τις πιθανότητες ενός γάμου", συνέχισε η Τζεμίμα τονίζοντας ότι οι προσπάθειες της μητέρας του Γουίλιαμ να εντυπωσιάσει τους Καν και ειδικά την μητέρα του καλού της έπεφταν συνεχώς στο κενό.

Η σχέση της Νταϊάνα με τον διάσημο καρδιοχειρουργό κράτησε από το 1995 μέχρι το 1997 και παρόλο που "η σκούφια της κρατούσε από τζάκι", η Ναχίντ Καν (Naheed Khan) δεν έδειχνε καμία διάθεση να δει –και αυτό τον γιο της- να παντρεύεται εκτός της χώρας του.

Τελικά φαίνεται ότι παρά τις πιέσεις της Νταϊάνα για γάμο, ο Χάσνατ αρνήθηκε κυρίως γιατί δεν ήθελε να ζει στο κέντρο των μίντια.

Ο χωρισμός ήρθε περίπου την ίδια εποχή που έγινε και η γνωριμία με τον Φαγιέντ, η σχέση με τον οποίο, σύμφωνα με άλλη φίλη της πριγκίπισσας, Ρόζα Μόνκτον (Rosa Monckton), "δημιουργήθηκε μόνο και μόνο για να κάνει τον Χάσνατ να ζηλέψει".

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο γιατρός μετά τον θάνατο της Νταϊάνα είχε όντως αποκαλέσει τον γάμο "γελοία ιδέα" προσθέτοντας ότι "ο μόνος τρόπος με τον οποίο θα μπορούσαν οι δυο τους να έχουν μια περίπου φυσιολογική ζωή θα ήταν αν ζούσαν στο Πακιστάν όπου ο Τύπος δεν θα τους ενοχλούσε".

Η σχέση αυτή της Νταϊάνα και του Χάσνατ Καν είναι και το θέμα ταινίας που αναμένεται τον επόμενο χρόνο με την Ναόμι Γουότς στον ρόλο της πριγκίπισσας.

Αξίζει πάντως να σημειώσουμε ότι παρά τις πιέσεις των παραγωγών, ο πακιστανός γιατρός αρνήθηκε να συνεργαστεί στα γυρίσματα, βγάζοντας "αληθινή" την αγαπημένη του που είχε τονίσει επανειλημμένα σε φίλους ότι "εκείνος είναι ο ένας και μοναδικός άνθρωπος που δεν θα πουλήσει ποτέ".

Ζ. Κ.