Γουίλιαμ & Κέιτ φιμώνουν τους δημοσιογράφους

31.08.2012
Ακόμη καίει η φωτιά που άναψε ο μικρός πρίγκιπας στο παλάτι και όλοι οι εστεμμένοι φαίνεται να κάνουν ό,τι μπορούν για να βοηθήσουν να σβήσει.

Ο σάλος που προκλήθηκε από τη δημοσίευση φωτογραφιών που απαθανατίζουν τον Χάρι (Harry) να διασκεδάζει έξαλλα, ολοτσίτσιδος, στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του στο Λας Βέγκας δεν έχει κοπάσει ακόμα, για τον λόγο αυτό, οι άνθρωποι του παλατιού φροντίζουν να καλύψουν τα… νώτα τους.

Ενώ ο 27χρονος πρίγκιπας ακόμη δεν έχει κάνει δημόσια εμφάνιση μετά το σκάνδαλο, ο μεγάλος αδελφός του ετοιμάζεται για ακόμη ένα ταξίδι –και μάλιστα μακρινό- για δουλειές.

Ο Γουίλιαμ (William) και η Κέιτ (Kate) πρόκειται να κάνουν μια περιοδεία στον νότιο Ειρηνικό και συγκεκριμένα στη Σιγκαπούρη, την Κουάλα Λουμπούρ, τα νησιά του Σολομώντα, το Βόρνεο και το Τουβαλού.

Μαζί τους, όπως είναι αναμενόμενο θα ταξιδεύουν και αρκετοί δημοσιογράφοι που θα καλύπτουν όλες τις επίσημες υποχρεώσεις του δούκα και τις δούκισσας του Κέιμπριτζ.

Όμως σύμφωνα με πληροφορίες, οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι έχουν λάβει σαφείς εντολές σχετικά με τι επιτρέπεται να ρωτούν τους πρίγκιπες και τι όχι.

"Οι δημοσιογράφοι που ταξιδεύουν με τον Γουίλιαμ και την Κέιτ έλαβαν σαφέστατη και ιδιαίτερα αυστηρή προειδοποίηση ότι απαγορεύεται να κάνουν οποιαδήποτε ερώτηση σχετικά με τον Χάρι", μεταφέρουν πηγές του Radar Online προχωρώντας και σε επιπλέον λεπτομέρειες.

"Πρόκειται για μια βασιλική επίσημη υποχρέωση 9 εβδομάδων που διοργανώθηκε από τη βασίλισσα για τον εγγονό της και τη σύζυγό του ώστε να ισχυροποιηθούν οι διπλωματικοί αλλά και εμπορικοί δεσμοί της Βρετανίας με τη Σινγκαπούρη και την Κουάλα Λουμπούρ που αποτελούν μέλη της κοινοπολιτείας. Έτσι, λόγω της σοβαρότητας του ταξιδιού, κατέστη σαφές ότι όποιος δημοσιογράφος διανοηθεί να ρωτήσει τον Γουίλιαμ ή την Κέιτ κάτι για τις αταξίες του Χάρι, θα γυρίζει στο σπιτάκι του κατευθείαν", ολοκληρώνουν οι πηγές, αφήνοντας ένα τεράστιο ερωτηματικό σχετικά με την ελευθερία του Τύπου.

Ζ. Κ.