Οι πρίγκιπες ανέβαλαν το ταξίδι του μέλιτος

01.05.2011
Τελικά η επίσημη ανακοίνωση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από το Μπάκινχαμ σταμάτησε την παραφιλολογία σχετικά με το «καυτό» ζήτημα του πριγκιπικού μήνα του μέλιτος.

Τελικά η επίσημη ανακοίνωση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από το Μπάκινχαμ σταμάτησε την παραφιλολογία σχετικά με το «καυτό» ζήτημα του πριγκιπικού μήνα του μέλιτος.

«Ο δούκας και η δούκισσα του Κέιμπριτζ (duke and duchess of Cambridge) αποφάσισαν να μην αναχωρήσουν για το ταξίδι του μέλιτος άμεσα», έγραφε η σημερινή επίσημη ανακοίνωση, χρησιμοποιώντας τους νέους τίτλους που δόθηκαν στον πρίγκιπα Γουίλιαμ (prince William) και την «πρώην» Κέιτ Μίντλετον (Kate Middleton) λίγο πριν από τον γάμο τους από την ίδια τη βασίλισσα Ελισάβετ Β΄ (queen Elizabeth II).

Το Σάββατο το πρωί, ύστερα από μια πολύ βαριά –σε πρόγραμμα- αλλά και πολύ χαρούμενη μέρα, οι νεόνυμφοι το έσκασαν από τους κήπους του Μπάκινχαμ με ένα ελικόπτερο, για έναν άγνωστο προορισμό όπου επρόκειτο να περάσουν το Σαββατοκύριακο με απόλυτη ξεκούραση.

Προς το παρόν αυτή θα είναι και η μόνη τους ευκαιρία για διακοπές, καθώς όπως έγινε γνωστό, ο Γουίλιαμ θα παρουσιαστεί κανονικότατα στη δουλειά του τη Δευτέρα το πρωί.

«Ο προορισμός τόσο του Σαββατοκύριακου, πριν ο δούκας επιστέψει στη δουλειά του, όσο και του μελλοντικού μήνα του μέλιτος, ο οποίος θα είναι υπερατλαντικός, δεν θα ανακοινωθούν εκ των προτέρων», συνέχιζε η ανακοίνωση.

Ύστερα από μία σχέση οκτώ χρόνων, η πιο σύγχρονη εκδοχή του παραμυθιού της Σταχτοπούτας είχε αίσιο τέλος, το οποίο γράφτηκε με λαμπρά γράμματα την Παρασκευή στο Αβαείο του Γουεστμίνστερ, υπό τους έξαλλους πανηγυρισμούς εκατομμυρίων «κοινών θνητών» που είχαν μαζευτεί στους γύρω δρόμους εδώ και μέρες.

Η εκτίμηση για την παγκόσμια τηλεοπτική κάλυψη του γεγονότος είναι ότι τον γάμο παρακολούθησαν περίπου 2,4 δισεκατομμύρια άνθρωποι, που σημαίνει περισσότεροι από 1 στους 3 τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο.

Αν μπορούσαμε να κάνουμε έναν γενικό απολογισμό του λαμπρού γεγονότος, συνεκτιμώντας και τη γνώμη της πλειονότητας των σχολιαστών, θα μπορούσαμε να πούμε ότι παρακολουθήσαμε μια τελετή που «πάντρευε» με τον καλύτερο τρόπο το τυπικό με το ουσιαστικό, ισορροπώντας περίφημα ανάμεσα στο αυστηρό τελετουργικό του βασιλικού πρωτοκόλλου και σε μια πιο χαλαρή διάθεση που προέκυπτε αβίαστα από την αυθόρμητη χαρά δύο ερωτευμένων νέων που απολαμβάνουν την ένωσή τους.

Άντε, να ζήσουν τα παιδιά και… καλούς απογόνους!

Επιμέλεια: Ζωή Κίττα