"Μιλούσε το αλκόολ" είπε για τη μίζα η Φέργκι

01.06.2010
Τη σιωπή της έσπασε η Δούκισσα του Γιορκ Σάρα Φέργιουσον (Sarah Ferguson) μιλώντας στην εκπομπή της Όπρα Γουίνφρεϊ (Oprah Winfrey), σχετικά με το σκάνδαλο δωροδοκίας που προέκυψε την προηγούμενη εβδομάδα.

Τη σιωπή της έσπασε η Δούκισσα του Γιορκ Σάρα Φέργιουσον (Sarah Ferguson) μιλώντας στην εκπομπή της Όπρα Γουίνφρεϊ (Oprah Winfrey), σχετικά με το σκάνδαλο δωροδοκίας που προέκυψε την προηγούμενη εβδομάδα.

Όπως εξομολογήθηκε η 50χρονη Φέργκιουσον, την ημέρα και ώρα του βίντεο ήταν μεθυσμένη και δεν ήξερε τι ακριβώς έλεγε όταν πουλούσε την προνομιακή της πρόσβαση στον Δούκα του Γιοκ και πρώην σύζυγό της Πρίγκηπα Άντριου (Prince Andrew).

"Γνωρίζω καλά πως είχα πιει πολύ και δεν ήμουν στα καλά μου, τόνισε η Δούκισσα που αποκάλυψε πως είδε αποσπάσματα του περιβόητου βίντεο όσο περίμενε στην αίθουσα αναμονής κάποιου αεροδρομίου. Όταν η Όπρα τη ρώτησε αν έχει καθίσει να δει ολόκληρο το βίντεο που την ντροπιάζει, εκείνη υπήρξε αληθινή:

"Δεν ήθελα ν' αντιμετωπίσω το διάβολο κατά μέτωπο. Δεν είχα τα κότσια να το κάνω εκείνη τη στιγμή"!

Στο ολιγόλεπτο βίντεο που ανέβασε η ιστοσελίδα της βρετανικής εφημερίδας "News of the World", η Φέργκιουσον κλείνει συμφωνία έναντι αδράς αμοιβής με δημοσιογράφο που παρίστανε τον επιχειρηματία, προκειμένου να τον συστήσει στον πρώην σύντροφό της και πρεσβευτή του βρετανικού εμπορίου παγκοσμίως.

Σε μια σκηνή του βίντεο, η 50χρονη Δούκισσα που δεν δείχνει και πολύ μεθυσμένη, τονίζει τη στενή σχέση που διατηρεί με τον πρώην σύζυγό της και ζητά £500.000 (575.000 ευρώ) για τη διαμεσολάβησή της.

Η παγίδα που έστησε η βρετανική εφημερίδα στην Φέργκιουσον, προκάλεσε την ντροπή της Δούκισσας που έσπευσε ν' απολογηθεί για τις πράξεις της και να ξεκαθαρίσει πως ο πρώην σύζυγός της ουδεμία γνώση ή ανάμειξη είχε στις πρωτοβουλίες που ανέλαβε η ίδια. Πάντως, στο περιβόητο βίντεο, η Φέργκιουσον άφηνε να εννοηθεί πως ο Πρίγκηπας Άντριου ήξερε τα πάντα για τις πονηρές διαπραγματεύσεις της.

Και δεν ήταν μόνο το αλκοόλ το πρόβλημα της Δούκισσας. Σε κάποιο σημείο της συνέντευξης με την Όπρα, η Φέργκιουσον με απολογητικό τόνο ανέφερε πως μπήκε στο παζάρι της δωροδοκίας με στόχο να συγκεντρώσει χρήματα που είχε ανάγκη κάποιος φίλος της. Η ίδια τόνισε πως βρίσκεται σε βαθιά οικονομική κρίση και ο υποτιθέμενος επιχειρηματίας που αποδείχτηκε δημοσιογράφος, της προσέφερε συνεργασία και σε άλλα επίπεδα.

Όπως αποκάλυψε, ο επιχειρηματίας της πρότεινε να επενδύσει τα παιδικά βιβλία και βίντεο που έχει δημιουργήσει αλλά και σε άλλες επιχειρηματικές της δραστηριότητες.

Πολλές φορές, η Όπρα έδειχνε μπερδεμένη από τις αλλοπρόσαλλες απαντήσεις που της έδινε η πρώην Δούκισσα του Γιορκ, η οποία δεν θέλησε ν' αποκαλύψει το ποσό που λαμβάνει ετησίως ως διατροφή από τον Πρίγκηπα Άντριου μετά το διαζύγιό τους. Φήμες θέλουν τη Φέργκιουσον να παίρνει από το παλάτι 20.000 δολάρια αλλά η ίδια απέφυγε να μιλήσει γι' αυτό αφού ιδιωτική συμφωνία και δέσμευσή της από το παλάτι, να μην μιλήσει ποτέ για όσα έχουν συμφωνηθεί.

Πάντως, η Σάρα τόνισε πως τα χρήματα της διατροφής είναι πολύ λιγότερα από εκείνα που θα μπορούσε να έχει αποσπάσει, επειδή η ίδια ήθελε να διατηρήσει καλές σχέσεις με τη Βασίλισσα Ελισάβετ, στην οποία αναφερόταν ως "το Αφεντικό".

Στην εύλογη απορία της Γουίνφρεϊ που είχε να κάνει με το γιατί δεν ζήτησε τα 40.000 δολάρια που χρειαζόταν από τον πρώην σύζυγό της ή την ίδια τη Βασίλισσα, η Φέργκιουσον είχε ν' απαντήσει πως έχει πάρει διαζύγιο από την βασιλική οικογένεια και δεν θα ζητούσε ποτέ κάτι τέτοιο.

Μάλιστα, δε δίστασε ν' αναφέρει στην Όπρα, πως είχε εξ' αρχής αμφιβολίες για την ταυτότητα του επιχειρηματία αλλά προχώρησε τελικά στη συμφωνία.

Κλείνοντας, η Φέργκιουσον, χαρακτήρισε το επίμαχο βίντεο ως το τελευταίο κεφάλαιο της βαθιά μπερδεμένης ζωής που βιώνει και δεν μπορεί και η ίδια να καταλάβει γιατί έγιναν όλα αυτά:

"Ελπίζω στο μέλλον να φτάσω σ' ένα σημείο που δεν θα κυριεύομαι από τη σκοτεινή πλευρά και τους δαίμονες ή φόβους μου και δεν θα χάνω εξ' αιτίας τους, τον έλεγχο στη ζωή μου".

Πάντως, μεγάλη μερίδα των αμερικάνικων μέσων υποστηρίζει πως η Φέργκιουσον ενδιαφέρεται να μετακομίσει στις ΗΠΑ, γι' αυτό και δέχτηκε να μιλήσει στο δημοφιλές σόου της Όπρα, με σκοπό να φουσκώσει λιγάκι τους τραπεζικούς της λογαριασμούς. Η πλήρης συνέντευξη που μεαγνητοσκοπήθηκε την περασμένη Παρασκευήκαι μεταδόθηκε την Τρίτη.

Αποσπάσματα από την εξομολόγηση της Φέργκιουσον στην Όπρα Γουίνφρεϊ, μπορείς να παρακολουθήσεις στο βίντεο που ακολουθεί:

Επιμέλεια: Κατερίνα Πατούλια