Πρώην σουπερμόντελ με «χαλάρωση» που σοκάρει

10.07.2012
Είναι ένα από τα πρώτα μοντέλα στο χώρο της μόδας, που πήρε τον χαρακτηρισμό «τοπ μόντελ», αφήνοντας το δικό της στίγμα στις πασαρέλες ανά τον κόσμο. Η 57χρονη σήμερα Τζάνις Ντίκινσον (Janice Dickinson) γεννήθηκε στο Μπρούκλιν και έκανε το χώρο της μόδας ομορφότερο τη δεκαετία '70 και '80. Πρόκειται για μία από τις πιο όμορφες μελαχρινές της διεθνούς πασαρέλας με εξώφυλλα στα μεγαλύτερα περιοδικά μόδας, καμπάνιες γνωστών οίκων μόδας ανά τον κόσμο και ιδιαίτερη αγαπημένη της Vogue. Το 2003 μεταπήδησε στην τηλεόραση ως κριτής στο «America's Next Top Model». Ήταν απλά φυσικό, το επόμενο βήμα της να είναι ένα δικό της πρακτορείο μοντέλων, το οποίο έγινε πραγματικότητα το 2005. Ακολούθησε ένα ριάλιτι με τίτλο «The Janice Dickinson» και η Τζάνις έπαθε αυτό που παθαίνουν πολλά μοντέλα στη μάχη τους με τον πανδαμάτωρ χρόνο... έχασε τη μπάλα και ξεκίνησε τις πλαστικές. Με τρεις αποτυχημένους γάμους στο ενεργητικό της και μια έντονη κοινωνική ζωή, εργάστηκε ακόμα και ως φωτογράφος μόδας, για να αιχμαλωτίσει λίγη από την αίγλη της μόδας που έζησε στην αρχή της καριέρας της. Πολλοί γνώριζαν το πανέμορφο μελαχρινό κορίτσι, λίγοι ήξεραν τη δική της τραγική, προσωπική ιστορία. Ο πατέρας της Τζάνις κακοποιούσε σεξουαλικά τη μικρή της αδερφή, αλλά, αν και πολιορκούσε και την ίδια, δεν κατάφερε ποτέ να τη βιάσει. Αντ' αυτού την κακοποιούσε λεκτικώς, και την έδερνε καθημερινώς, για περισσότερα από 15 χρόνια, γεγονός που τη στιγμάτισε για πάντα. Η πάλαι ποτέ καλλονή απαθανατίστηκε από παπαράτσι στο Μαλιμπού, όπου βγάζει βόλτα τα σκυλιά της, και η εικόνα της σε τίποτα δεν μας θύμισε το υπέροχο πλάσμα της Vogue του 1979. Επιμέλεια Χ.Τ.

Είναι ένα από τα πρώτα μοντέλα στο χώρο της μόδας, που πήρε τον χαρακτηρισμό «τοπ μόντελ», αφήνοντας το δικό της στίγμα στις πασαρέλες ανά τον κόσμο. Η 57χρονη σήμερα Τζάνις Ντίκινσον (Janice Dickinson) γεννήθηκε στο Μπρούκλιν και έκανε το χώρο της μόδας ομορφότερο τη δεκαετία '70 και '80.

Πρόκειται για μία από τις πιο όμορφες μελαχρινές της διεθνούς πασαρέλας με εξώφυλλα στα μεγαλύτερα περιοδικά μόδας, καμπάνιες γνωστών οίκων μόδας ανά τον κόσμο και ιδιαίτερη αγαπημένη της Vogue.

Το 2003 μεταπήδησε στην τηλεόραση ως κριτής στο «America's Next Top Model». Ήταν απλά φυσικό, το επόμενο βήμα της να είναι ένα δικό της πρακτορείο μοντέλων, το οποίο έγινε πραγματικότητα το 2005. Ακολούθησε ένα ριάλιτι με τίτλο «The Janice Dickinson» και η Τζάνις έπαθε αυτό που παθαίνουν πολλά μοντέλα στη μάχη τους με τον πανδαμάτωρ χρόνο... έχασε τη μπάλα και ξεκίνησε τις πλαστικές.

Με τρεις αποτυχημένους γάμους στο ενεργητικό της και μια έντονη κοινωνική ζωή, εργάστηκε ακόμα και ως φωτογράφος μόδας, για να αιχμαλωτίσει λίγη από την αίγλη της μόδας που έζησε στην αρχή της καριέρας της.

Πολλοί γνώριζαν το πανέμορφο μελαχρινό κορίτσι, λίγοι ήξεραν τη δική της τραγική, προσωπική ιστορία. Ο πατέρας της Τζάνις κακοποιούσε σεξουαλικά τη μικρή της αδερφή, αλλά, αν και πολιορκούσε και την ίδια, δεν κατάφερε ποτέ να τη βιάσει. Αντ' αυτού την κακοποιούσε λεκτικώς, και την έδερνε καθημερινώς, για περισσότερα από 15 χρόνια, γεγονός που τη στιγμάτισε για πάντα.

Η πάλαι ποτέ καλλονή απαθανατίστηκε από παπαράτσι στο Μαλιμπού, όπου βγάζει βόλτα τα σκυλιά της, και η εικόνα της σε τίποτα δεν μας θύμισε το υπέροχο πλάσμα της Vogue του 1979.

Επιμέλεια Χ.Τ.