Λάκη, μήπως έχεις εμμονές;

11.04.2008
Οι άσπονδοι φίλοι του επιμένουν πως με κάποια πρόσωπα έχει εμμονές. Ο ίδιος, πάλι, πιστεύει πως η σάτιρα δεν έχει όρια και μάλλον δικαίως για το τηλεοπτικό κοινό.

Από τον ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΛΕΜΗ

Οι άσπονδοι φίλοι του επιμένουν πως με κάποια πρόσωπα έχει εμμονές. Ο ίδιος, πάλι, πιστεύει πως η σάτιρα δεν έχει όρια και μάλλον δικαίως για το τηλεοπτικό κοινό.

Το στούντιο του Ρέντη κάθε Τρίτη βράδυ γεμίζει ασφυκτικά, ενώ την ίδια ώρα οι δρόμοι είναι άδειοι, καθώς όλοι βρίσκονται στα σπίτια τους για να παρακολουθήσουν τα τελευταία νέα από το «Τσαντίρι» του. Απόδειξη; Τα 50άρια και 60άρια που σπάνε το κοντέρ της AGB. Ποια είναι όμως τα πρόσωπα με τα οποία ασχολείται σε μόνιμη βάση ο Λάκης Λαζόπουλος; Ποιες ατάκες του έχουν «γράψει» και πώς αυτοί που σατιρίζει αντιμετωπίζουν τη σάτιρά του; Το ΛΟΙΠΟΝ καταγράφει όλους όσοι βρέθηκαν στο στόχαστρο του δημοφιλούς κωμικού, χαρίζοντας απίστευτες στιγμές γέλιου στον κόσμο αλλά και προκαλώντας έντονες συζητήσεις!

«Ενδοοικογενειακές» συγκρούσεις
Βίντεο με στιγμιότυπα από την πρωινή εκπομπή του Alpha «Καλημέρα σας» προβάλλονται και σχολιάζονται κάθε Τρίτη από τον Λάκη στο «Αλ Τσαντίρι Νιουζ».

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις λογομαχίες του παρουσιαστή με τους Δήμο Βερύκιο και Γιώργο Βλάχο, που, σύμφωνα με τα σχόλια του Λάκη, δεν είναι και τόσο αληθοφανείς όσο θα ήθελε ο παρουσιαστής και οι συνάδελφοί του δημοσιογράφοι. Η κόντρα πριν από λίγο καιρό «χόντρυνε», με τον Λάκη να αποκαλεί τον Αυτιά «γλείφτη» και «ποντικομαμή», και το δημοσιογράφο με τη σειρά του να διαμαρτύρεται έντονα μέσω της εκπομπής του ότι όταν υπέγραφε συμβόλαιο με τον Alpha, δεν ήξερε ότι θα είχε αυτή την αντιμετώπιση. «Ούτε όταν εγώ υπέγραφα συμβόλαιο κανόνιζα εκ των προτέρων σε ποιον θα κάνω σάτιρα και σε ποιον όχι», ήταν η απάντηση του Λάκη. Ο Αυτιάς, βέβαια, στη συνέχεια έριξε τους τόνους με τη γνωστή του ατάκα «Όλα καλά», ωστόσο τα σενάρια περί επικείμενης μετακόμισης του Δημήτρη Καμπουράκη στην πρωινή ζώνη του καναλιού και μάλιστα με την υποστήριξη του Λάκη καλά κρατούν.

Εκτός ελέγχου
Σ αυτή την περίπτωση σαφώς και τα πράγματα ξέφυγαν από τα τετριμμένα, με εκφράσεις όπως «Μακάκας», «Φούστης», αλλά και την εμπλοκή της μητέρας του Λάκη. Όλα ξεκίνησαν όταν στο «Τσαντίρι» έγιναν σχόλια για ένα τραγούδι του Νίκου Καρβέλα με βωμολοχίες, αλλά και για εκμετάλλευση των «ταλέντων» στις εκπομπές της Αννίτας Πάνια. Ο Καρβέλας έδωσε συνέντευξη στον Τριανταφυλλόπουλο και καταφέρθηκε με σκληρές εκφράσεις κατά του κωμικού, ο οποίος ανταπάντησε μέσω των εκπομπών του με καυστικά σχόλια αλλά και με το γνωστό πίθηκο που αυνανιζόταν, κάτι που βέβαια προκάλεσε και την παρέμβαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Πλέον οι τόνοι έχουν πέσει και τόσο ο Καρβέλας όσο και ο Λαζόπουλος αποφεύγουν να ασχοληθούν ο ένας με τον άλλο.

Δικηγορικές διενέξεις
Η κόντρα Λάκη Λαζόπουλου - Αλέξη Κούγια κρατάει από πολύ παλιά και δεν είναι λίγες οι φορές που ο γνωστός ποινικολόγος έχει στείλει εξώδικο στον Alpha ζητώντας από τον κωμικό να μην ασχολείται με το όνομά του και τις προσωπικές του υποθέσεις. Όπως είναι φυσικό, ο πρόσφατος χωρισμός του δικηγόρου με την Εύη Βατίδου και τα όσα επακολούθησαν, και μάλιστα παρουσία των καναλιών, δεν θα μπορούσαν να μην αποτελέσουν αντικείμενο σχολιασμού από τον Λάκη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα; Ο Κούγιας είχε πει ότι τα παιδιά του δεν θέλει να πηγαίνουν στη Μύκονο, και αυτό σχολιάστηκε. Όταν στη συνέχεια ο ποινικολόγος διαμαρτυρήθηκε ότι τα παιδιά του είδαν την εκπομπή και στεναχωρήθηκαν, η απάντηση του Λάκη ήταν: «Καλύτερα να βλέπουν αυτά, παρά τα όσα διαδραματίζονται καθημερινά στις μεσημβρινές εκπομπές».

Αυτό το ταλέντο
Πολλές από τις ατάκες του Λάκη έχουν «γράψει» ιστορία από την αιώνια κόντρα του με τη Μιμή Ντενίση. Ποιος δεν θυμάται το «έπαιζε καλύτερα το τρένο» για την παράσταση «Άννα Καρένινα», το «όποιος θέλει να γελάσει να πάει να δει το δράμα Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα» ή το «περιφέρει το παιδί της», όταν η γνωστή ηθοποιός υιοθέτησε τη Μαριτίνα. Τον τελευταίο καιρό ο Λάκης ασχολείται περισσότερο με τη Σχολή Ντενίση, ενώ πάντα υπάρχουν και τα χαρακτηριστικά αποσπάσματα από συνεντεύξεις της Μιμής στην τηλεόραση τα οποία ακολουθεί η ανάλογη σάτιρα.

Έχω πάθει στέρηση
Είτε απαγγέλλει ποιήματα εμπνευσμένα από το έπος του 1940 είτε εκφράζει την άποψή του για διάφορα κοινωνικά και πολιτικά θέματα, ο Κώστας Πρέκας φαντάζει για τον Λάκη Λαζόπουλο ως μοναδική ευκαιρία για σάτιρα! Ο ηθοποιός έχει πάμπολλες φορές αντιδράσει και μάλιστα έντονα στα σχόλια του Λάκη. Για τον οικοδεσπότη, όμως, του «Τσαντιριού», ο πειρασμός είναι μεγάλος κι έτσι ο Κώστας Πρέκας βρίσκεται σε κάθε ευκαιρία στα παράθυρά του. Τις προάλλες μάλιστα, που ο Λάκης δεν τον είδε καλεσμένο σε κάποια εκπομπή για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, δήλωσε ανοιχτά ότι το στερητικό του το έπαθε. Αμ πώς;

Σταυρώστε τον!
Σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου η Έφη Σαρρή δέχθηκε σκληρή κριτική από τον Λάκη και το «Σταυρώστε με, σταυρώστε με» έπαιζε συνεχώς στις εκπομπές του. «Δεν μπορεί ο κάθε αγράμματος να μπαίνει στη Βουλή», ήταν ένα από τα σχόλια του Λάκη. Η τραγουδίστρια θεώρησε ότι της έγινε συκοφαντική δυσφήμιση και με αγωγή που εκδικάζεται αυτές τις μέρες ζητάει από τον ηθοποιό για ηθική βλάβη και διάφορα άλλα το ποσό των 7.600.000 ευρώ ως αποζημίωση. «Δεν έχω χρόνο να διαβάζω την αγωγή, είναι και 700 σελίδες, θα τη διαβάσω στις διακοπές μου», λέει και ξαναλέει ο Λαζόπουλος, με το κοινό από κάτω να παραληρεί από τα γέλια.

Καλημέρα ασπρονήσι
Η παρουσία του σχεδιαστή Γιάννη Γαλάτη στα πάνελ και τα βίντεο των πρωινών και μεσημεριανών εκπομπών δεν περνάει απαρατήρητη στο «Αλ Τσαντίρι». Τα σχόλια του Λάκη για το σχεδιαστή κάνουν τους παρευρισκόμενους να σπαρταράνε στα γέλια. Μεταξύ των θεατών βρίσκεται πολλές φορές και ο Μυκονιάτης καλλιτέχνης, που δεν δείχνει να ενοχλείται, αλλά αντίθετα απολαμβάνει πολύ τα καυστικά λεγόμενα του Λαζόπουλου. Η ατάκα του Λάκη που έκανε βέβαια το κοινό να πέσει κάτω από τα γέλια και να παίζεται επί τρεις μέρες σε πρωινά και μεσημεριανά ήταν το «Με συγχωρείς, αλλά ζει η μανούλα σου;», όταν σε κάποιο ρεπορτάζ ο Γιάννης Γαλάτης περιέγραφε πως η μητέρα του του είχε πει ότι αν ποτέ τον ακουμπήσει αντρικό χέρι, θα πεθάνει από τη στεναχώρια της!

Πρωινές κόντρες
Η κριτική προς το πρόσωπο του Γρηγόρη Αρναούτογλου έχει ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια με αφορμή την εκπομπή του «Πολύ την Κυριακή», πότε με τις ανάγκες της αγελάδας Κλάρας και πότε με τις οικογένειες που πέταγαν την οικοσκευή τους από τα μπαλκόνια. Μάλιστα, ο παρουσιαστής της πρωινής ζώνης του Mega είχε δηλώσει τότε την απογοήτευσή του, καθώς είχε διαπιστώσει πως «όλοι με χτυπάνε από παντού». Στην έναρξη της φετινής τηλεοπτικής περιόδου ο Λάκης είχε πει το απίστευτο «βλέπω φέτος ότι ο Γρηγόρης θα σπάσει το φράγμα της μας», ωστόσο τώρα τελευταία μάλλον τον αβαντάρει, καθώς τα βιντεάκια που παίζει με τα τηλεφωνήματα που κάνει ο Γρηγόρης με τον Νίκο Μουτσινά σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να αναγνωρίσουν τη φωνή τους, είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στο κοινό του στούντιο αλλά και στους τηλεθεατές.

Αll about «Τrash ΤV»
Είναι κανόνας πλέον κάθε εβδομάδα στο «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» τα σατιρικά βιντεάκια με τα πρόσωπα από τη λεγόμενη «Τrash ΤV». «Γιατί, γιατρέ μου, το λες αυτό;» ρωτάει πολύ συχνά για διάφορες απορίες του ο Λάκης το συμπαθέστατο κ. Φυκιώρη του Extra Channel 3, ενώ πολλές φορές ο Λάκης έχει παροτρύνει τη Ρούλα να δώσει επιτέλους το τζιπ στον Φραν για να «ησυχάσουμε». Στα highlights παλαιότερων εκπομπών ήταν και το βίντεο από ασπρόμαυρη ταινία του Νίκου Ξανθόπουλου με τη Μάρθα Βούρτση, στο οποίο με μοντάζ είχαν τοποθετηθεί τα πρόσωπα της Ρούλας και του Φραν, αλλά και ατάκες της Ρούλας από μεσημεριανές εκπομπές. Λείπει ο Μάρτης απ τη Σαρακοστή; Ε, ούτε και η Έφη Θώδη από το «Τσαντίρι»! «Έτσι ντύνεσαι εσύ όταν πηγαίνεις στο Πήλιο;» ήταν η εύλογη απορία του Λάκη πριν από δύο εβδομάδες, όταν η αοιδός επισκέφθηκε με κόκκινη γκράντε τουαλέτα τις βουνοκορφές της Μαγνησίας για τις ανάγκες της εκπομπής «Gala» της Μαρίας Σταματέρη.

Στο «Αλ Τσαντίρι» βλέπουμε αρκετά συχνά και την Μπιγιονσέ-Μπριζολέ Πόπη Μαλιωτάκη, αλλά και τον «Μr Εθνικά μπούτια» κ. Σταυρόπουλο, μόνιμο προσκεκλημένο στις εκπομπές του Φίλιππου Καμπούρη στο Extra Channel 3.