Κρύο καιρός για... τρίο στην TV!

01.04.2008
Η τέχνη αντιγράφει τη ζωή, όπως και η τηλεόραση. Συνήθως η τηλεοπτική συνταγή της επιτυχίας που κάνει τα μηχανάκια της AGB να χτυπάνε κόκκινο περιλαμβάνει ένα ερωτικό «τρίγωνο», ακόμη και... τετράγωνο. Σχέσεις στις οποίες εμπλέκονται περισσότερα από δύο άτομα, γιατί το μπέρδεμα πουλάει!

ΑΠΟ ΤΗ ΣΙΣΣΥ ΜΕΝΕΓΑΤΟΥ

Η τέχνη αντιγράφει τη ζωή, όπως και η τηλεόραση. Συνήθως η τηλεοπτική συνταγή της επιτυχίας που κάνει τα μηχανάκια της AGB να χτυπάνε κόκκινο περιλαμβάνει ένα ερωτικό «τρίγωνο», ακόμη και... τετράγωνο. Σχέσεις στις οποίες εμπλέκονται περισσότερα από δύο άτομα, γιατί το μπέρδεμα πουλάει!

Στις μέρες μας στους δύο χωράει και τρίτος, ακόμη και τέταρτος. «Μπουρλότο», που θα έλεγε και η Σαπφώ Νοταρά. Πόσο μάλλον να έβλεπε τη Μαρία Κορινθίου ως Χρυσάνθη στο «Γητευτή» να κάνει γυμνή μπάνιο στη θάλασσα υπό το βλέμμα του Αλέξανδρου Σταύρου (Άρης), παρόλο που η κοπέλα ήταν αρραβωνιασμένη με το μεγαλοκτηματία Σταύρο (Ιωσήφ Μαρινάκης). Αυτό το μπάνιο και το τηλεοπτικό «μπέρδεμά» της με τους δύο ωραίους καθιέρωσε τη Μαρία Κορινθίου ως το απόλυτο sex symbol και το συγκεκριμένο επεισόδιο έκανε τους δείκτες της AGB να αναστενάξουν. Τι και αν η σειρά ολοκληρώθηκε γρηγορότερα, γιατί δεν βρήκε μεγάλη απήχηση στον κόσμο; Η ηθοποιός καθιερώθηκε, είναι περιζήτητη και βρήκε και τον άντρα των ονείρων της, τον Γιάννη Αϊβάζη, το απόλυτο ανδρικό sex symbol της εποχής μας.

Στο «10» τα είδαμε όλα
Μπορεί η σειρά που έσκισε σε θεαματικότητες να αναφερόταν στη δεκαετία του 50, αλλά και τότε τα ερωτικά «τρίγωνα» ήταν της μόδας και μάλιστα και τα πιο προοδευτικά Γιατί σε αυτή τη σειρά, εκτός των άλλων «τριγώνων» που μας συγκλόνισαν, ο Ιωσήφ Πολυζωίδης (Κίτσος) μαχαίρωσε τη γυναίκα του Μαρία (Μαρίσα Τριανταφυλλίδη), επειδή πίστευε ότι τον απατούσε. Το σημάδι στο λαιμό την αποκάλυψε, αλλά πού να φανταστεί ο νέος, ωραίος και sexy σύζυγος ότι η γυναίκα του, που ήταν παθιασμένη μαζί του, τα έφτιαξε όχι με άλλον άντρα, αλλά με την Ξανθή (Λένα Κιτσοπούλου);

Σε αυτή τη σειρά πάντως, που ήταν εκπληκτική, είδαμε και πολλά άλλα «τρίγωνα»: ένα από τα πιο εκρηκτικά ήταν αυτό του Καλογερά (Δημήτρης Καταλειφός) με τη Δέσποινα (Μαρία Πρωτόπαππα), την οποία ο σύζυγός της και ανιψιός του, ο Νταηγιώργης (Σωτήρης Χατζάκης), την ανάγκασε να γίνει ερωμένη του θείου του με αντάλλαγμα το «10». Πού να το φανταστεί ότι ο θείος θα είχε κρυφές χάρες και η γυναίκα του θα τον ερωτευόταν στ αλήθεια και έτσι θα ξεκινούσε άλλη μια θυελλώδης παράνομη σχέση; Ας πρόσεχε!

Το άλλο όμως πιο δημοφιλές ερωτικό «τρίγωνο» ήταν αυτό του Μιχάλη Φουντούκου (Βασίλης Χαραλαμπόπουλος), που τα είχε με τη Μάρθα Μετζελή (Μαρία Ναυπλιώτου) και παντρεύτηκε τελικά τη Σοφία Αντζαγιόλη (Κόρα Καρβούνη) χωρίς ποτέ να διακόψει με την πρώην του Δηλαδή, συνδύασε μια χαρά σύζυγο και ερωμένη, οι οποίες τελικά συμμάχησαν για να τον έχουν και οι δύο! Άβυσσος οι ψυχές των γυναικών Άλλωστε, όπως έχει δηλώσει και ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, «ο Φουντούκος δεν έχει κάνει κάτι κακό. Ένιωσε ότι η μία συμπλήρωνε την άλλη. Η Μάρθα ήταν το κομμάτι του έρωτα, ενώ το κομμάτι της Σοφίας τον βοήθησε να αγγίξει το όνειρό του για να παντρευτεί μια γυναίκα αριστοκρατικής καταγωγής. Και παρόλο που παντρεύεται, δεν αφήνει ούτε στιγμή τη Μάρθα».

«Ένας μήνας και κάτι» αρκεί
Μη σας πω ότι και ένα λεπτό αρκεί για να μπλεχτείς σε ένα ερωτικό «τρίγωνο». Πόσο μάλλον όταν είσαι μια κούκλα όπως η Ζέτα Δούκα (Άννα), που στο σίριαλ «Ένας μήνας και κάτι» είναι παντρεμένη με τον Θόδωρο (Γιάννης Στάνκογλου), ο οποίος την απατάει. Όταν η τύχη φέρνει στο δρόμο της τον κούκλο Αλέξη Γεωργούλη (Ανδρέας), πού να φανταστεί η γυναίκα ότι αυτός έκανε «παιχνίδι» με τη Δάφνη, την οποία παίζει η επίσης καρακουκλάρα Έλενα Ασημακοπούλου; Η Δάφνη δεν καταθέτει τα όπλα, μέχρι έγκυος του λέει ότι είναι για να μην τον αφήσει στο κρεβάτι της Άννας. Όλη αυτή η ερωτική ίντριγκα, όμως, πουλάει και αυτό φαίνεται στην τηλεθέαση της σειράς. Όσο για το αν τελικά η Άννα θα βρει την ευτυχία στο πρόσωπο του Ανδρέα, η Ζέτα Δούκα που την υποδύεται θέλει «το φινάλε να βρει την ηρωίδα να έχει συναισθηματική πληρότητα και να είναι ευτυχισμένη», ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα από απίστευτες ανατροπές αναμένεται το φινάλε να ξεκαθαρίσει ποιες είναι οι πραγματικές αγάπες.

Τέσσερις φτάνουν;
Αν και σου προκαλούν μεγάλους μπελάδες, όταν το ανακαλύψουν. Ο λόγος για τον Νώντα (Πέτρος Φιλιππίδης), που έχει δύο συζύγους, τη Λίζα (Ελισάβετ Μουτάφη) και τη Μαριάννα (Μαριάννα Τουμασάτου), και μία ερωμένη, τη Σόνια (Κατερίνα Παπαδάκη), που του λένε «Αν υπήρχες, θα σε χώριζα». Τώρα, ποια θα τον χωρίσει και ποια θα μείνει μαζί του στο τέλος δεν μπορούμε να το φανταστούμε. Προς το παρόν θέλουν να τον εκδικηθούν, αλλά και οι τρεις είναι πολύ ερωτευμένες μαζί του. Κι ύστερα λένε πως μόνο οι άντρες είναι σαν τα γραμματόσημα, δηλαδή όσο τους φτύνεις, κολλάνε

Κορίτσια, για σοβαρευτείτε, αρκετά ανεχτήκατε το... τετράγωνο!

«Τρίγωνα» που απειλούν ζωές
Τα ερωτικά πάθη προκαλούν και πράξεις οργής, ειδικά όταν πρόκειται για μια «Κλεμμένη ζωή» με πολλά μυστικά. Η Χριστίνα (Ρένια Λουιζίδου) ξαναβρήκε τον έρωτα που δεν έζησε γιατί ένας βιασμός της σημάδεψε τη ζωή. Ο μεγάλος της έρωτας, ο Νίκος (Αιμίλιος Χειλάκης), ενέδωσε, παρόλο που αυτή είναι παντρεμένη με τον Φίλιππο (Άρης Λεμπεσόπουλος). Τι το ήθελε να μπλέξει στο... τρίγωνο; Μπορεί να παντρεύτηκε τελικά τη Βάλια (Μαρκέλλα Γιαννάτου) και να έκαναν παιδί, αλλά η Χριστίνα είχε πάθει εξάρτηση από εκείνον. Άσε που και ο άντρας της, ο Φίλιππος, δεν άντεξε και το έκανε κι αυτός το τρίγωνο με την καλύτερη φίλη της γυναίκας του, τη Μαρίνα (Ηλέκτρα Νικολούζου). Η Μαρίνα, όμως, κατάλαβε ότι ο Φίλιππος είναι κολλημένος με τη γυναίκα του και έφυγε αξιοπρεπώς. Άλλωστε, όπως έχει πει η Ηλέκτρα Νικολούζου, «η Μαρίνα είναι ερωτευμένη με τον Φίλιππο, είναι κοντά του, ενώ πάντα στη ζωή της μπλέκει σε αδιέξοδες σχέσεις με άντρες παντρεμένους, οι οποίοι δεν μπορούν να μείνουν κοντά της, γιατί νιώθει αυτόν τον απίστευτο έρωτα για κάποιον που δεν μπορεί να έχει». Όσο για τη Χριστίνα, δεν καταθέτει τα όπλα. Κόλαση κάνει τη ζωή του Νίκου και θα φτάσει μέχρι να τον χτυπήσει με το αυτοκίνητό για να μην τον έχει καμιά άλλη, έστω και αν εκείνη τον λατρεύει και περιμένει το παιδί του. Πάντως, οι σεναριογράφοι της σειράς έχουν ετοιμάσει τέσσερα διαφορετικά φινάλε, αλλά φαίνεται να καταλήγουν σε ένα ήπιο τέλος.

Κάθε άλλο παρά «Single»
Η Σάννυ Χατζηαργύρη μπορεί στην πραγματικότητα να είναι μονογαμική και να μην της αρέσουν καθόλου τα ερωτικά μπερδέματα, αλλά στους «Sinlges» έχει μπλέξει ανάμεσα σε δύο ωραίους άντρες και δεν ξέρει ποιον να διαλέξει.

Ο Κωνσταντίνος από τη μία (Γιώργος Μπαβέλης) και ο Μιχάλης (Κώστας Γκρέκας) από την άλλη. Οπότε η Σάννυ μπαίνει σε πειρασμό για άλλη μια φορά. Ποια θα τη σώσει; Η φίλη της η Ράνια (Μαρία Σολωμού) αλλά και όλη η παρέα, που θα σπεύσουν να δώσουν λύση μπλέκοντας σε απίθανες καταστάσεις.

Ο έρωτας θέλει ανατροπές
Μόνο που αυτές οι ανατροπές φέρνουν και περίεργα ερωτικά «τρίγωνα». Έτσι και στο «Βig Βang» Ο Λάζαρος (Δημήτρης Κουρούμπαλης) τα είχε με τη Μαργαρίτα και ο Νίκος (Μάξιμος Μουμούρης) ήταν μια χαρά με τη Βάσω (Σοφία Φαραζή). Έλα όμως που η τύχη έπαιξε τα «παιχνίδια» της, με αποτέλεσμα να ανατραπούν οι ισορροπίες και να αντιστραφούν οι σχέσεις τους; Μέχρι να ξεμπλέξουν θα συμβούν ακόμα πολλά ευτράπελα, καθώς η σειρά είναι από τις πιο αγαπημένες των τηλεθεατών.

«Μια στιγμή δυο ζωές» δεν είναι αρκετές
Ο Γιάννης Παπαζήσης σε διπλό ρόλο (Πέτρος και Ορέστης) είναι παντρεμένος με την Παυλίνα (Ίρις Πανταζάρα). Όμως, εκείνη τα έχει κάνει πλακάκια και ερωτικά με το μοχθηρό Άγγελο (Μιχάλης Μαρκάτης) για να του φάνε την περιουσία, θεωρώντας ότι είναι ο πλούσιος Ορέστης. Μόνο που ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη, αγαπάει και τον νοικοκύρη. Η Παυλίνα, αν και λατρεύει το χρήμα, συγκινείται από τον έρωτα του Ορέστη που στην πραγματικότητα είναι ο δίδυμος αδερφός του, ο Πέτρος, ενώ ο Άγγελος θα την πατήσει με τη φτωχή πλην τίμια Ζωή (Αγγελική Καρυστινού) που τα είχε με τον Πέτρο, τη θέση του οποίου έχει πάρει πλέον ο Ορέστης. Μόνο που ο Ορέστης έχει πάθει προς το παρόν αμνησία. Όταν θυμηθεί τι θα γίνει; Μάλλον πάμε και για άλλο... ερωτικό τρίγωνο!

Για τα μάτια της Μαρίας της όμορφης
Φυσικά, να μην ξεχάσουμε το ασχημόπαπο που έγινε κύκνος και πλέον γίνεται αντικείμενο θαυμασμού των αρσενικών. Ο λόγος για τη «Μαρία την άσχημη», δηλαδή την Αγγελική Δαλιάνη, που θα έχει να διαλέξει ανάμεσα στον Αλέξη (Άνθιμος Ανανιάδης) και τον Φίλιππο (Μάνος Παπαγιάννης). Μη βιαστείτε να πείτε ότι είναι εύκολο, γιατί στον έρωτα όλα παίζονται μέχρι την τελευταία στιγμή, ειδικά όταν έχουμε υψηλές τηλεθεάσεις.