Στο πλευρό του ορφανού ανιψιού του

24.03.2008
Μετά το θάνατο του αδερφού του ο δημοφιλής τραγουδιστής έχασε στην κυριολεξία τη γη κάτω από τα πόδια του. Για εκείνον ο Γιώργος δεν ήταν μόνο αδερφός, αλλά και το δεξί του χέρι, ο άνθρωπος που εμπιστευόταν και άκουγε πάντα τη γνώμη του.

Μετά το θάνατο του αδερφού του ο δημοφιλής τραγουδιστής έχασε στην κυριολεξία τη γη κάτω από τα πόδια του. Για εκείνον ο Γιώργος δεν ήταν μόνο αδερφός, αλλά και το δεξί του χέρι, ο άνθρωπος που εμπιστευόταν και άκουγε πάντα τη γνώμη του.

Ο θάνατος του Γιώργου στοίχισε πολύ στον Νότη. Ίσως ήταν ο μοναδικός με τον οποίο είχε τέτοιους κώδικες επικοινωνίας, γι αυτό και η απουσία του είναι δυσαναπλήρωτη. Πρωί και βράδυ ήταν συνέχεια μαζί, ενώ ακόμη και στα νυχτερινά μαγαζιά με τα οποία συνεργαζόταν ο Νότης, εκείνος βρισκόταν δίπλα του και κανόνιζε τα πάντα. Έτσι, ο γνωστός τραγουδιστής έμενε ήσυχος ξέροντας ότι όλα ήταν υπό έλεγχο. Μετά το θάνατο του αδερφού του, όμως, μεσολάβησε ένα διάστημα που τα πάντα του φαίνονταν βουνό! Αλλά δεν άργησε να συμβεί η ανατροπή και ο Κωνσταντίνος Σφακιανάκης να ανακουφίσει τον πόνο του καλλιτέχνη. Πρόκειται για τον 25άχρονο ανιψιό του Νότη, το γιο του αδερφού του, ο οποίος μοιάζει εκπληκτικά στο θείο του.

«Κατ' εικόνα και καθ ομοίωσή του», λένε χαρακτηριστικά όσοι τον αντικρίζουν. Είναι μετρίου αναστήματος, μελαχρινός, με κατάμαυρα μαλλιά και μάτια, ενώ φοράει ένα σκουλαρίκι στο ίδιο αφτί με το θείο του. Το μαλλί του από τη δεξιά πλευρά είναι μακρύ, ενώ από την αριστερή κοντό, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τα κοινά σημεία που έχει εμφανισιακά με τον Νότη. Ακόμα και ο τρόπος που μασάει την τσίχλα είναι χαρακτηριστικός, ίδιος με αυτόν του θείου του.

Όπως είναι φυσικό λοιπόν, ο αγαπημένος λαϊκός τραγουδιστής έχει ιδιαίτερη αδυναμία στον ανιψιό του, με τον οποίο από τότε που χάθηκε ο αδερφός του ήρθαν ακόμη πιο κοντά. Του πρότεινε να δουλέψουν παρέα και να γίνει το δεξί του χέρι, όπως ήταν στο παρελθόν ο πατέρας του. Ο Κωνσταντίνος δέχθηκε και, όπως έχει αποδειχθεί, τα πάει μια χαρά, παρά το δύσκολο ρόλο που έχει αναλάβει, καθώς ο θείος του του έχει αναθέσει να ελέγχει κάθε τραπέζι προκειμένου να τηρείται ο κανόνας που έχει βάλει ο ερμηνευτής, ο οποίος απαγορεύει τη μαγνητοφώνηση και τη βιντεοσκόπηση μέσω κινητών τηλεφώνων κατά τις εμφανίσεις του.

Σωστός Κέρβερος ο Κωνσταντίνος πραγματοποιεί τις επιθυμίες του θείου του και είναι αφοσιωμένος στη δουλειά του, δίνοντας μεγάλη χαρά στον Νότη, αφού είναι σαν να βλέπει τον αδερφό του. Όσο για τον ίδιο τον Κωνσταντίνο, έχει μεγάλη αδυναμία στο θείο του και έχει βρει σε εκείνον τη στήριξη που χρειάζεται και έναν άνθρωπο που είναι πάντα εκεί για να τον εμπιστευτεί και να τον βοηθήσει. Άλλωστε, είναι γνωστό πως η οικογένεια του Νότη Σφακιανάκη είναι αγαπημένη και όλα τα μέλη της συνδέονται με ισχυρούς δεσμούς. Ρ.Σ.