Το τελευταίο ταγκό του έρωτα

14.03.2008
Απίστευτο παιχνίδι έπαιξε η μοίρα στο 43χρονο Ελληνοαμερικανό επιχειρηματία Τεντ Ευκαρπίδη. Κακιά στιγμή ή πεπρωμένο; Όπως και να χει, ο πρώην καπετάνιος του Εμπορικού Ναυτικού δεν άντεξε την τραγωδία και κατέληξε σε ψυχιατρική κλινική.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΜΑΝΙΑΡΑ


Απίστευτο παιχνίδι έπαιξε η μοίρα στο 43χρονο Ελληνοαμερικανό επιχειρηματία Τεντ Ευκαρπίδη. Κακιά στιγμή ή πεπρωμένο; Όπως και να χει, ο πρώην καπετάνιος του Εμπορικού Ναυτικού δεν άντεξε την τραγωδία και κατέληξε σε ψυχιατρική κλινική. Δεν είναι άλλωστε ασήμαντο πράγμα η γυναίκα σου να «φεύγει» από τη ζωή λίγες μόλις ώρες μετά το γαμήλιο μυστήριο στο Μαϊάμι και κατά τη διάρκεια του πρώτου χορού σας ως ζευγάρι. Όλα συνέβησαν στις 18 Ιανουαρίου, την ημέρα που συμπλήρωναν τρία χρόνια συμβίωσης και έγιναν επίσημα ζευγάρι...

Η ζωή δεν τα έφερε εύκολα στον 43χρονο επιχειρηματία. Παιδί μεταναστών, ο Τεντ από μικρός έδειξε την αδυναμία του στα καράβια και στη θάλασσα. Τα χρόνια πέρασαν και το όνειρό του έγινε πραγματικότητα σε ηλικία 19 ετών μπαρκάρισε. Λίγα χρόνια μετά γνώρισε την πρώτη του γυναίκα, με την οποία απέκτησε τρία παιδιά. Το ταλέντο και η σκληρή δουλειά έφεραν την αναρρίχησή του στα υψηλά κλιμάκια των εταιρειών, όπου και εργαζόταν για περισσότερα από 20 χρόνια.

Η αξιοσύνη του και οι ικανότητές του του έφεραν χρήματα και άνεση και η ζωή του άλλαξε. Μετά από αρκετά χρόνια έγγαμου βίου, όμως, χώρισε και τότε ήταν που αποφάσισε να ασχοληθεί με τις επενδύσεις στη ναυτιλία. Απέκτησε, λοιπόν, μέρος των μετοχών μεγάλης ναυτιλιακής εταιρείας με έδρα τη Φλόριντα. Έτσι, αφού εξασφάλισε τα παιδιά του, ο Τεντ επανέκαμψε και στην προσωπική του ζωή. Αναζητούσε μια γυναίκα να μοιραστεί τη ζωή του και να ξανανιώσει τα σκιρτήματα του έρωτα, όταν ένας φίλος του του πρότεινε τα διαδικτυακά ραντεβού. Κάπως έτσι ξεκίνησε να «σερφάρει» σε ιστοσελίδες γνωριμιών και μετά από τέσσερις μήνες βρήκε την Κιμ.

Διαδικτυακός γάμος αλά ελληνικά
Το «ραντεβού στα τυφλά» εξελίχθηκε σε μια παθιασμένη σχέση, που οδήγησε τους δύο ερωτευμένους να πάρουν την απόφαση να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας. Τόσο ο Τεντ Ευκαρπίδης όσο και η Κιμ Σγιόστρομ επιθυμούσαν όσο τίποτε άλλο να παντρευτούν έπειτα από τρία χρόνια σχέσης, ακολουθώντας το σενάριο της διάσημης ταινίας της Νία Βαρντάλος «Γάμος αλά ελληνικά». Για τις προετοιμασίες του επιστρατεύθηκαν ακόμη και οι μαθητές της Σγιόστρομ στο δημοτικό σχολείο όπου δίδασκε, ενώ τα τρία παιδιά του Ευκαρπίδη από τον πρώτο γάμο του και η υπόλοιπη οικογένειά του επιμελήθηκαν το γαλανόλευκο διάκοσμο της αίθουσας στην οποία θα πραγματοποιούνταν ο πολιτικός γάμος εκείνη ήταν καθολική κι εκείνος ελληνορθόδοξος.

Στις 18 Ιανουαρίου, λοιπόν, όλα κυλούσαν σύμφωνα με το πρόγραμμα μέχρι τη στιγμή που το ζευγάρι θα χόρευε υπό τους ήχους του «Αγάπα με», του αγαπημένου τους τραγουδιού. Φαίνεται όμως ότι η μοίρα είχε άλλα σχέδια γι αυτούς! Δεν πέρασε ένα λεπτό από τη στιγμή που άρχισαν να χορεύουν και η νύφη υπέστη σοβαρό καρδιακό επεισόδιο. Αρχικά πίστεψαν ότι είχε υποστεί διαβητική κρίση λόγω έλλειψης ζάχαρης. Ωστόσο, παρά την έγκαιρη επέμβαση των γιατρών και την άμεση μεταφορά της σε γειτονικό νοσοκομείο, δεν στάθηκε δυνατό να σωθεί. Συγκλονισμένος ο επιχειρηματίας είδε μέσα σε τρία εικοσιτετράωρα τη γυναίκα της ζωής του να φεύγει από δίπλα του με τον πιο τραγικό τρόπο.

Συγκινήθηκε η ομογένεια
Το γεγονός δεν πέρασε απαρατήρητο από τα αμερικανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης πανεθνικής εμβέλειας. Η συγκίνηση ήταν μεγάλη στην ομογένεια. Οι δημοσιογράφοι που ασχολήθηκαν με την υπόθεση σχολίασαν σε εκπομπές ότι «η ζωή δεν είναι τόσο ρόδινη όσο παρουσιάζεται στις ταινίες». Όσο για τον Έλληνα επιχειρηματία; Δεν άντεξε το σοκ και η στεναχώρια του για το χαμό της συντρόφου του τον συγκλόνισε. Η κατάστασή του μέρα με την ημέρα χειροτέρευε και κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί σε ψυχιατρική κλινική για να του παράσχουν την ανάλογη βοήθεια, ώστε να επανέλθει η ψυχική του ισορροπία. Μέχρι στιγμής η κατάστασή του δεν δείχνει να βελτιώνεται και μοιάζει απαρηγόρητος, αφού δεν μπορεί να πιστέψει ότι είδε την αγαπημένη του να καταρρέει στην αγκαλιά του κι ενώ χόρευαν τον πρώτο χορό στο γαμήλιο πάρτι.