Το σημάδι των σταρ

18.03.2008
Εμπρός στο δρόμο που χάραξε η Τζένιφερ Λόπεζ! Αυτό είναι το σύνθημα που φαίνεται πως ακολουθούν γνωστοί τραγουδιστές και τραγουδίστριες της ελληνικής showbiz. Αναφερόμαστε βέβαια στα «οικόσημα», που τα τελευταία χρόνια δίνουν και παίρνουν στην Ελλάδα από μερίδα καλλιτεχνών, που συνεχώς πολλαπλασιάζονται.

Από τη Ρενέ Σαραντινού


Εμπρός στο δρόμο που χάραξε η Τζένιφερ Λόπεζ! Αυτό είναι το σύνθημα που φαίνεται πως ακολουθούν γνωστοί τραγουδιστές και τραγουδίστριες της ελληνικής showbiz. Αναφερόμαστε βέβαια στα «οικόσημα», που τα τελευταία χρόνια δίνουν και παίρνουν στην Ελλάδα από μερίδα καλλιτεχνών, που συνεχώς πολλαπλασιάζονται.

Είναι μια μόδα που ήρθε από το εξωτερικό και οι Έλληνες επώνυμοι ακολούθησαν χωρίς δεύτερη σκέψη. Συνήθως το «οικόσημό» τους ταυτίζεται με το μονόγραμμά τους, που είναι χαρακτηριστικά γραμμένο και τους ακολουθεί παντού και πάντα... Τυπώνεται σε κάθε καινούργιο CD που βγάζουν, στα αυτόγραφά τους, σε μπλουζάκια, μπλοκάκια, στιλό, κούπες, μπρελόκ, αναπτήρες, ακόμα και σε χαρτοπετσέτες. Ας δούμε όμως ποια είναι τα «οικόσημα» των Ελλήνων καλλιτεχνών.

Μιχάλης Χατζηγιάννης
Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης είναι ο ένας εκ των δύο Ελλήνων ερμηνευτών που αποφάσισαν να βάλουν τη δική τους σφραγίδα, το δικό τους χαρακτηριστικό, προκειμένου να έχουν το σήμα κατατεθέν τους με το οποίο«σφραγίζουν» καθετί δικό τους και τους ακολουθεί παντού.

Κάθε συναυλία ή δισκογραφική δουλειά θα έχει το συγκεκριμένο μονόγραμμά του, σχεδιασμένο με ιδιαίτερα πρωτότυπο τρόπο.

Το λογότυπο αυτό κυκλοφορεί και σε αρκετά είδη γνωστής εταιρείας τηλεφωνίας, αφού ο Μιχάλης είχε δεχθεί να συνεργαστεί μαζί της για την προβολή και την προώθηση των προϊόντων της.

Έλλη Κοκκίνου
Με τη μετεγγραφή της στη Heaven απέκτησε κατ απαίτησή της βέβαια λογότυπο και η Έλλη Κοκκίνου. Ήθελε το CD της, όπως και τα αυτόγραφά της, να έχουν επάνω τη χαρακτηριστική σφραγίδα της.

Δημιουργήθηκε στο δεύτερο CD που έκανε στη Heaven, ενώ με την πριν από ένα χρόνο μετεγγραφή της το λογότυπο «ταλαιπωρήθηκε» πολύ, αφού το διεκδίκησαν και οι δύο εταιρείες.

Η Heaven στην οποία βρισκόταν πριν και η Sony-BMG στην οποία βρίσκεται τώρα.

Δέσποινα Βανδή
Η πιο παλιά σ' αυτό είναι η Δέσποινα Βανδή, που πριν από 6 περίπου χρόνια, με τη μετεγγραφή της από τη δισκογραφική εταιρεία Minos στη Heaven, τύπωσε το λογότυπό της στα CD της, σε T-shirts, αυτόγραφα, κούπες, στιλό, μπρελόκ, καπέλα, μπλουζάκια ακόμα και σε χαρτοπετσέτες!

Με το λογότυπο αυτό ανοίγει και η σελίδα της στο Internet. Πρόκειται για τα αρχικά του ονόματός της σχεδιασμένα με ιδιαίτερο τρόπο.

Σάκης Ρουβάς
Ο Σάκης Ρουβάς είναι ο δεύτερος Έλληνας τραγουδιστής που πριν από λίγο καιρό απέκτησε λογότυπο και μάλιστα πολύ έξυπνο, αφού σχηματίζεται μια καρδιά από την ένωση των αρχικών του ονόματός του. Το επιμελήθηκε ο ίδιος μαζί με ένα συνεργάτη του. Μάλιστα, οι ρουβίτσες έχουν μπει στη διαδικασία να το κάνουν τατουάζ. Με το συγκεκριμένο λογότυπο ανοίγει η σελίδα του στο Internet, ενώ το fan club του σε λίγο καιρό ετοιμάζει εξόρμηση με είδη που θα έχουν το μονόγραμμα αυτό, μπλουζάκια, αναπτήρες, κούπες, στιλό και καπέλα.

Πέγκυ Ζήνα
Τη χαρακτηριστική σφραγίδα της έχει κατοχυρώσει σε κάθε εξώφυλλο των τριών τελευταίων CD της η δημοφιλής τραγουδίστρια Πέγκυ Ζήνα. Το λογότυπο είναι σχεδιασμένο υπό την επίβλεψη του συζύγου και μάνατζέρ της Γιώργου Λύρα. Ήταν κάτι που της άρεσε πολύ.

Το «οικόσημο» αυτό, με χαρακτηριστικά γραμμένο το όνομά της, υπάρχει, εκτός από τα αυτόγραφα και τα CD της, σε μπλουζάκια και καπέλα.