Ο απόλυτος οδηγός e-κουτσομπολιού

12.03.2008
Ποιοι είναι οι πιο δημοφιλείς δικτυακοί τόποι για όσους θέλουν να ενημερώνονται για τις εξελίξεις στα μέσα και στη showbiz;
Ποιοι είναι οι πιο δημοφιλείς δικτυακοί τόποι για όσους θέλουν να ενημερώνονται για τις εξελίξεις στα μέσα και στη showbiz;

Δεν είναι μόνο οι πολιτικοί ή οι συντάκτες του πολιτικού ρεπορτάζ που σερφάρουν στα blogs αναζητώντας την είδηση.

Δεκάδες καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι, τηλεπαρουσιαστές και παντός καιρού celebrities μπαίνουν καθημερινά στο Διαδίκτυο με στόχο να εντοπίσουν hot ειδήσεις, παρασκήνια, παραλειπόμενα της highlife και πικάντικες λεπτομέρειες.

Ποιοι είναι, λοιπόν, οι πιο δημοφιλείς δικτυακοί τόποι για όσους θέλουν να ενημερώνονται για τις εξελίξεις στα μέσα και στη showbiz;

www.loipon.gr

Χωρίς να θέλουμε να ευλογήσουμε τα γένια μας, πρόκειται για το πλέον ενημερωμένο site όσον αφορά τα όσα συμβαίνουν καθημερινά στα media, στη showbiz και στην κοσμική ζωή.

Τo site περιλαμβάνει πολλές ενδιαφέρουσες στήλες για τη γυναίκα, προτάσεις για τη βραδινή σας έξοδο, συνταγές διά χειρός Κατιάνας Ματζαρίδου αλλά και προβλέψεις για το τι μας επιφυλάσσουν τα άστρα καθ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Στο site, που υποστηρίζεται από το portal του e-go, ιδιαίτερα δημοφιλής είναι η στήλη του Bar-Bar με όλα τα επώνυμα γενέθλια για κάθε ημέρα του χρόνου.

www.starnews.gr

Τo εν λόγω site προσφέρει στους χρήστες του ενημέρωση κυρίως για τις επόμενες επαγγελματικές και δισκογραφικές κινήσεις τραγουδιστών και παράλληλα «συστήνει» σε όσους σερφάρουν κάποιους καινούργιους καλλιτέχνες. Συχνά επίσης διεξάγει γκάλοπ δημοφιλίας, τα οποία συζητιούνται πολύ.

www.medianews.gr

Πρόκειται για ένα από τα πρώτα sites που άνοιξαν με ειδήσεις σχετικά με τα όσα διαδραματίζονται στα ΜΜΕ.

Πολλές από τις ειδήσεις που δημοσιεύτηκαν κατά καιρούς είτε προκάλεσαν αίσθηση είτε διαψεύστηκαν κατηγορηματικά.

Στο site δημοσιεύονται επίσης ειδήσεις που αφορούν τα παρασκήνια των δισκογραφικών εταιρειών.

Τον τελευταίο χρόνο πάντως έχει παρατηρηθεί πως τα νέα του ανανεώνονται πολύ πιο αργά σε σχέση με την πρώτη περίοδο της λειτουργίας του. Αξίζει να σημειώσουμε ότι εδώ έσκασε πρώτα η είδηση της αποχώρησης του Νίκου Χατζηνικολάου από τον Αlpha.

www.mad.tv

Το site του ομώνυμου τηλεοπτικού σταθμού, εκτός από πολλές πληροφορίες για τα τεκταινόμενα στην εγχώρια αλλά και τη διεθνή μουσική βιομηχανία, μας ενημερώνει για όλα όσα θέλουμε να μάθουμε για τους αγαπημένους μας τραγουδιστές, παρουσιαστές και ηθοποιούς μέσα από τις στήλες music news και showbiz news.

Έχει το πιο ενημερωμένο ρεπορτάζ για τη Eurovision και βέβαια τρυπώνει με ευκολία στα καμαρίνια των νυχτερινών κέντρων.

www.myworld.gr

Τo συγκεκριμένο site μέσα στις διάφορες ενότητες που φιλοξενεί έχει και ειδική κατηγορία gossip, που ειδικεύεται κυρίως σε νέα από το Χόλιγουντ αλλά και αναδημοσιεύσεις ελληνικών κους κους από εφημερίδες και περιοδικά.

www.edotv.gr

Πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα site για τις εξελίξεις στα media, αν ισχύει η υποψία κάποιων hackers πως πρόκειται για την εξέλιξη του edotv.com, το οποίο ανέστειλε τη λειτουργία του πριν από δύο χρόνια.

Η εν λόγω ηλεκτρονική διεύθυνση έχει εγκαταλειφθεί και επαναλειτουργήσει αρκετές φορές, με αποτέλεσμα πριν από περίπου ένα χρόνο να έχει χρησιμοποιηθεί ακόμη και από χρήστες που ήθελαν να αναρτήσουν πορνογραφικό υλικό. Σήμερα περιλαμβάνει ειδήσεις για τα όσα συμβαίνουν σε τηλεοπτικούς σταθμούς, εφημερίδες, περιοδικά και ραδιόφωνα.

www.mediablog.gr

Πρόκειται σήμερα για το δημοφιλέστερο διαδικτυακό ημερολόγιο (blog) του μιντιακού ρεπορτάζ. Περιλαμβάνει ειδήσεις για τα μέσα, τις μετρήσεις τηλεθέασης, αναπαραγωγές video, σχόλια χρηστών ακόμη και αγγελίες εργασίας για όσους απασχολούνται στο χώρο των ΜΜΕ.

www.enimerosi24.gr

Ένα ακόμη blog μιντιακού προσανατολισμού, το οποίο όμως ασχολείται και με θέματα της πολιτικής επικαιρότητας. Εκτός από ειδήσεις για τα ΜΜΕ, οι χρήστες του έχουν τη δυνατότητα καθημερινά να ενημερώνονται αναλυτικά για τις μετρήσεις τηλεθέασης της AGB ανά ζώνη.

http://dailymedianews.blogspot.com

Εκτός από ειδήσεις για την ελληνική τηλεόραση, το blog αυτό ασχολείται ιδιαίτερα με τα όσα γίνονται στα ΜΜΕ της Αμερικής. Έτσι, εκτός από τα νούμερα τηλεθέασης της AGB, φιλοξενεί και τις μετρήσεις στις ΗΠΑ. Σ' αυτό οι χρήστες μπορούν να διαβάσουν τις εξελίξεις για όλες τις δημοφιλείς ξένες σειρές. Επίσης, πολλές φορές αναδημοσιεύονται εξώφυλλα ξένων περιοδικών, με φωτογραφήσεις από αστέρες του Χόλιγουντ.

http://koptoraptou.blogspot.com

Η εν λόγω κυρία φιλοξενείται από το mediablog, ωστόσο διαθέτει και αυτόνομη παρουσία. Με ένα ιδιαίτερο ύφος γραφής, που παραλληλίζει τα δημοσιογραφικά γραφεία με μοδιστράδικα, έχει βγάλει κατά καιρούς πολλές αποκλειστικές ειδήσεις, στις οποίες δίνεται και συνέχεια από τους fan-σχολιαστές της που την παρακολουθούν ανελλιπώς.

Γιάννης Πολέμης