Δίαιτα αλά κρητικά

21.02.2008
Οι φίλοι του χαρακτηρίζουν τον Βασίλη Καρρά καλοφαγά κι εκείνος πάντα τους καλεί για ένα καλό γεύμα, όταν ανακαλύπτει στέκια και εστιατόρια που ικανοποιούν τις γαστρονομικές του ανάγκες.

Οι φίλοι του χαρακτηρίζουν τον Βασίλη Καρρά καλοφαγά κι εκείνος πάντα τους καλεί για ένα καλό γεύμα, όταν ανακαλύπτει στέκια και εστιατόρια που ικανοποιούν τις γαστρονομικές του ανάγκες. Εδώ και περίπου έναν μήνα εμφανίζεται σε γνωστό κέντρο της Συγγρού συντροφιά με τη Δέσποινα Βανδή και τον Νίνο και, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, έχει αποφασίσει να αλλάξει διάθεση. Πώς; Αλλάζοντας τη σιλουέτα του. Η συνειδητή απουσία του από τις πίστες, εξαιτίας της ενασχόλησής του με το όραμά του, τη δημιουργία του «Χωριού της ειρήνης» λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη, και μια περιπέτεια υγείας που αντιμετώπισε και ξεπέρασε με επιτυχία «πρόσθεσαν» μερικά κιλά παραπάνω στο σώμα του διάσημου λαϊκού τραγουδιστή. Ε, λοιπόν, πήρε την απόφαση να χάσει τα περιττά αυτά κιλά. Και το αποφάσισε έχοντας τη «συνδρομή» του γνωστού σεφ και προσωπικού του φίλου Στέλιου Κούρτογλου. Μιλώντας αποκλειστικά στο ΛΟΙΠΟΝ, ο καταξιωμένος σεφ μας αποκάλυψε τα μυστικά της διατροφής του Βασίλη Καρρά, ενώ δεν λησμόνησε να υμνήσει την αξία της κρητικής διατροφής στη ζωή μας.

Ισορροπία στις τροφές
Η γνωριμία του διάσημου σεφ με το λαϊκό τραγουδιστή μετράει πολλές δεκαετίες. «Η γνωριμία μου με τον Βασίλη κρατάει 25 χρόνια», μας είπε ο ίδιος ο Στέλιος Κούρτογλου και συμπλήρωσε: «Είχε έρθει στο μαγαζί μου στα Μάλια. Από την πρώτη στιγμή δεθήκαμε. Πρόκειται για έναν πολύ αξιόλογο άνθρωπο πάνω απ όλα και κατόπιν τραγουδιστή. Είναι φανταστικός. Μπορώ σήμερα να σας πω με βεβαιότητα ότι ο Βασίλης είναι φίλος με όλη τη σημασία του όρου. Και το λέω διότι έχω συναναστραφεί με πολλούς τραγουδιστάδες, όμως κανένας δεν είναι σαν το φίλο μου. Όσα χρόνια ζω, θα τον εκτιμώ. Διότι το ψωμί που βγάζει όλα αυτά τα χρόνια από την αγάπη του κόσμου το σέβεται». Μικροκαμωμένος, αλλά πανέξυπνος, ο Κρητικός από τη Νεάπολη Λασιθίου αποκαλύπτει στο ΛΟΙΠΟΝ πώς ο Βασίλης Καρράς αποφάσισε να εμπιστευτεί τη διατροφή του στα «χέρια του». «Κάποια στιγμή μιλήσαμε στο τηλέφωνο και του είπα πως άνοιξα εστιατόριο στην Αθήνα, στο Παλαιό Φάληρο. Την ίδια κιόλας ημέρα ήρθε στο μαγαζί και κουβεντιάσαμε αρκετή ώρα. Του πρότεινα να αναλάβω εγώ τη διατροφή του κι εκείνος δέχθηκε με χαρά. Το μυστικό της διατροφής του λοιπόν δεν είναι άγνωστο. Τα φαγητά που απολαμβάνει είναι μαγειρεμένα με τον κρητικό παραδοσιακό τρόπο, με μεράκι και πάνω απ όλα με φρέσκα υλικά από το νησί μου. Εμπιστεύεται ό,τι φαγητό του μαγειρέψω. Από αρνί οφτό και πιλάφι μέχρι μυζηθροπιτάκια με μέλι. Αυτό που του έχω πει και το έχει καταλάβει είναι πως μπορεί να τρώει τα πάντα, αρκεί να υπάρχει ισορροπία στις τροφές».

Το μενού
Ο Στέλιος Κούρτογλου χαμογελώντας αποκαλύπτει τις προτάσεις που έκανε στον Βασίλη Καρρά: «Ο Βασίλης εξαιτίας της δουλειάς του ξυπνάει πολύ αργότερα απ όσο όλοι εμείς. Γι αυτό και του προτείνω τα μεσημέρια να τρώει αρνί οφτό και σαλάτα σταμναγκάθι. Είναι ένα χόρτο που έχουμε στην Κρήτη και το οποίο, σύμφωνα με έρευνες, ρίχνει τη χοληστερίνη. Δύο φορές την εβδομάδα τρώει ψάρι στη σχάρα με πράσινη σαλάτα. Για το βράδυ του προτείνω και τρώει πιλάφι με φιλέτο στη σχάρα και πράσινη σαλάτα με ψητή ντομάτα. Στη διατροφή του έχω συμπεριλάβει ακόμη και γλυκά. Του αρέσει πολύ το περγαμόντο με το γιαούρτι, αλλά και τα μυζηθροπιτάκια με μέλι».

ΘΑΝΟΣ ΜΑΝΙΑΡΑΣ