Η Μπόνο έγινε άντρας και επισήμως

07.05.2010
Επιτέλους: Η αλλαγή φύλλου της Τσάστιτι Μπόνο (Chastity Bono) ολοκληρώθηκε και νομικά. Σύμφωνα με απόφαση του δικαστηρίου, η Σερ (Cher) έχει τώρα έναν γιο, τον Τσαζ (Chaz).


Επιτέλους: Η αλλαγή φύλλου της Τσάστιτι Μπόνο (Chastity Bono) ολοκληρώθηκε και νομικά. Σύμφωνα με απόφαση του δικαστηρίου, η Σερ (Cher) έχει τώρα έναν γιο, τον Τσαζ (Chaz).

Γελούσαν ακόμη και τα... μουστάκια του Τσαζ, ο οποίος γεννήθηκε πριν από 41 χρόνια ως κορίτσι, καθώς έφευγε από το δικαστικό μέγαρο της Σάντα Μόνικα μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της υπόθεσής του, χθες το μεσημέρι.

"Δεν θα μπορούσε να είναι πιο ευτυχισμένος", δήλωσε η δικηγόρος του Μπόνο, Κριστίνα Βέρτζ (Kristina Wertz) μετά το τέλος της δίκης. "Αυτό ήταν ένα πολύ σημαντικό βήμα στην όλη μετάβαση αφού θα του δώσει τη δυνατότητα να αλλάξει όλα τα επίσημα έγγραφα που τον αφορούν δείχνοντας επιτέλους ποιος είναι πραγματικά", συμπλήρωσε.

Ο Μπόνο έκανε την επέμβαση αλλαγής φύλου τον Μάρτιο του 2009, αμέσως μόλις έκλεισε τα 40 του χρόνια. Σε συνέντευξη που έδωσε τότε, χαρακτήρισε εκείνη την απόφασή το ως "την καλύτερη που είχε πάρει ποτέ".

"Νιώθω τόσο άνετα, όσο δεν ένιωσα ποτέ στο παρελθόν. Αισθανόμουν άντρας όσο μπορώ να με θυμηθώ. Η ζωή είναι σύντομη, γι' αυτό και είναι πολύτιμη. Αυτός είμαι. Έχω ανάγκη να είμαι αυτός που είμαι επιτέλους", υποστήριξε με πάθος ο ίδιος ο Τσαζ.

Στη συνέχεια εξήγησε ότι η όλη διαδικασία θα χρειαστεί στο σύνολο 4-5 χρόνια. Μέχρι τώρα, έχει αφαιρέσει τα στήθη του και έχει υποστεί ορμονοθεραπεία ώστε να βαρύνει η φωνή του. Επίσης, και προς μεγάλη του χαρά, τώρα πια, μπορεί να ξυρίζει και το πρόσωπό του.

Ως Τσάστιτι ακόμη, ο Μπόνο είχε μιλήσει για την ομοφυλοφιλία του, αρχικά στους γονείς του, σε ηλικία 18 ετών, όταν ακόμη σπούδαζε το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Ο πατέρας του, Σόνι (Sonny) είχε δεχθεί τα νέα ψύχραιμα. Η μητέρα της όμως όχι.

"Τρελάθηκα. Είχα πάντα στο μυαλό μου ότι κάποια στιγμή θα παντρευόταν και θα έκανε τη δική της οικογένεια", παραδέχτηκε η ίδια η Σερ. Αυτή η αντίδραση της μητέρας του, έκανε τότε τον Τσαζ να παρατήσει τις σπουδές του και να επιχειρήσει μια καριέρα στη μουσική.

Δημόσια, η ανακοίνωση της πραγματικότητας, έγινε το 1990 μέσω μιας Αμερικανικής εφημερίδας. Πέντε χρόνια αργότερα, ο Τσαζ εμφανίστηκε στο εξώφυλλο του περιοδικού για γκέι "The Advocate" ("Ο υπέρμαχος"), όπου περιέγραψε αυτό που ένιωθε ως "επιτέλους ελεύθερος". Από εκείνη τη στιγμή ανέλαβε ο ίδιος τον ρόλο του υπέρμαχου των δικαιωμάτων των απανταχού ομοφυλόφιλων και εγχειρισμένων.

Σήμερα, ο Τσαζ ζει στο Λος Άντζελες με την εδώ και τέσσερα χρόνια σύντροφό του, Τζένιφερ Έλα (Jennifer Ella).

Επιμέλεια: Ζωή Κίττα