Ποιος έθεσε σε κίνδυνο Μαρτάκη - Καλομοίρα

08.02.2008
Οταν το μεσημέρι της προηγούμενης Κυριακής όλοι άκουγαν σε πρώτη μετάδοση τα τραγούδια που θα διαγωνιστούν για τη Eurovision, δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι για πρώτη φορά στα χρονικά του μουσικού αυτού θεσμού καταστρατηγήθηκε ο κανονισμός της ΕΡΤ.

Οταν το μεσημέρι της προηγούμενης Κυριακής όλοι άκουγαν σε πρώτη μετάδοση τα τραγούδια που θα διαγωνιστούν για τη Eurovision, δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι για πρώτη φορά στα χρονικά του μουσικού αυτού θεσμού καταστρατηγήθηκε ο κανονισμός της ΕΡΤ. Και αμέσως μετά γεννήθηκε η απορία σε όλους: τι θα γίνει τώρα με Μαρτάκη και Καλομοίρα; Κινδυνεύουν να ακυρωθούν; Πόσο δίκαιο είναι για τη Χρύσπα, που το τραγούδι της δεν κυκλοφόρησε πριν από την καθορισμένη ημερομηνία;

Το σίγουρο είναι ότι μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι σειρές (Δευτέρα μεσημέρι) η ΕΡΤ δεν έχει επικοινωνήσει με καμία από τις δισκογραφικές εταιρείες για να τους ανακοινώσει την ακύρωση των καλλιτεχνών τους. Η πλευρά της Χρύσπας, αν και προσπαθεί να τηρήσει χαμηλούς τόνους, δεν μπορεί να μη μιλάει για «προβοκάτσια». Παρ όλα αυτά πιστεύει ότι θα δικαιωθεί στην πορεία, γιατί το τραγούδι τους κρύβει «έναν άσο».

Το ΛΟΙΠΟΝ, πάντως, επικοινώνησε με τις δισκογραφικές εταιρείες τόσο της Καλομοίρας όσο και του Κώστα Μαρτάκη. Και οι δύο διαψεύδουν τη φήμη ότι «για τη διαρροή ευθύνονται οι μάνατζερ και τα στελέχη των δισκογραφικών». Αυτό που μας απάντησαν, λοιπόν, και οι δύο πλευρές είναι ότι «όχι μόνο δεν φέρουμε κανένα μερίδιο ευθύνης, αλλά τηρήσαμε στο ακέραιο τη συμφωνία μας με την ΕΡΤ, δεδομένου ότι και στις συνεντεύξεις των καλλιτεχνών προσπαθήσαμε να λογοκρίνουμε τα στοιχεία εκείνα που μιλούσαν και φωτογράφιζαν το ρυθμό και τους στίχους των τραγουδιών».

Είναι σαφές, όμως, ότι η διαρροή δεν έγινε από κάποιον ανώνυμο θαυμαστή, δεδομένων των πολύ αυστηρών προδιαγραφών τόσο της ΕΡΤ όσο και της EBU. Εκείνος που έφτασε στο σημείο να «βάλει» στο Διαδίκτυο τα δύο τραγούδια θα πρέπει να είχε θέση-κλειδί και συνδετικό κρίκο ανάμεσα και στις δύο πλευρές και να είχε πρόσβαση στα απόρρητα δεδομένα των εταιρειών. Πάντως, οι πιθανότητες να ανακαλυφθεί το όνομα του πληροφοριοδότη δεν είναι και τόσο μεγάλες.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ