Ανθρωποκτονία και επισήμως ο θάνατος του Μάικλ Τζάκσον!

11.01.2010
Το πιστοποιητικό θανάτου συντάχθηκε τελειωτικά από τον ιατροδικαστή αφού ολοκληρώθηκε η έρευνα της αστυνομίας.


Το πιστοποιητικό θανάτου συντάχθηκε τελειωτικά από τον ιατροδικαστή αφού ολοκληρώθηκε η έρευνα της αστυνομίας.

Όπως αποκαλύφθηκε σήμερα, και ύστερα από εξονυχιστικές έρευνες μηνών, ο θάνατος του Τζάκο χαρακτηρίστηκε επίσημα ως φόνος. Δίπλα από τον τίτλο: "Αίτιο θανάτου", στο πιστοποιητικό που εκδόθηκε, γράφει "ανθρωποκτονία".

Σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο, ο Βασιλιάς της Ποπ πέθανε από υπερβολική δόση Propofol που του χορηγήθηκε ενδοφλέβια από κάποιον άλλον -από τον προσωπικό γιατρό του Δρ. Κόνραντ Μιούρεϊ (Dr. Conrad Murray), εν προκειμένω.

Θυμίζουμε ότι στο αρχικό πιστοποιητικό που εκδόθηκε στις 7 Ιουλίου (λίγες μέρες μετά τον θάνατο του Τζάκσον) ο ιατροδικαστής Σέριλ ΜακΓουίλι (Cheryl MacWillie) είχε αρνηθεί να δώσει την αιτία του θανάτου. Ωστόσο, ύστερα από επανειλημμένες έρευνες, το επίσημο αυτό έγγραφο τροποποιήθηκε δια χειρός έτερου ιατροδικαστή, του Κρίστοφερ Τόμας (Christopher Thomas) και τώρα γράφει ξεκάθαρα ως αιτία θανάτου στις 25 Ιουνίου 2009, την "ανθρωποκτονία".

Αυτό σημαίνει βέβαια, σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, ότι ο Δρ. Μιούρεϊ, θα αντιμετωπίσει την κατηγορία της βαριάς αμέλειας για τον θάνατο του Τζάκσον. Ο καρδιολόγος, ο οποίος έδωσε τις πρώτες βοήθειες στον ποπ σταρ όταν βρέθηκε αναίσθητος, έχει ήδη προσλάβει μια μεγάλη νομική φίρμα από το Χιούστον να αναλάβει την υπεράσπισή του.

Η Μιράντα Σέβσικ (Miranda Sevcik), εκπρόσωπος του Μιούρεϊ και του δικηγόρου του Εντουαρντ Τσέρνοφ (Edward Chernoff) στο Χιούστον, δήλωσε την Παρασκευή, ότι ο γιατρός δεν είχε κανένα σχόλιο ενώ επανέλαβε ότι ο ίδιος δεν είχε συνταγογραφήσει, ούτε χορηγήσει κάποια ουσία που μπορεί να είχε προκαλέσει τον θάνατο του ασθενούς του. Η όλη λογικη της κούρας που του παρείχε είχε ως σκοπό να βοηθήσει τον Τζάκσον να ανταποκριθεί στο βαρύ πρόγραμμα των συναυλιών για την περιοδεία του "This is it" που επρόκειτο να ξεκινήσει το καλοκαίρι.

Ο εισαγγελέας περιμένει ακόμη την επίσημη κατάθεση της υπόθεσης από την αστυνομία του Λος Άντζελες με σκοπό να προχωρήσει σε δίκη. Εκπρόσωποι του γραφείου του ωστόσο αρνήθηκαν ότι συγκεκριμένες αποφάσεις έχουν ήδη ληφθεί. Για να στηρίξουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, οι αρχές θα πρέπει να αποδείξουν ότι υπήρξαν κινήσεις που έθεσαν τον Τζάκο σε θανάσιμο ρίσκο ή σε βαρύτατες σωματικές κακώσεις. Και πάλι, το ότι ο γιατρός γνώριζε αυτό το ρίσκο, δεν ξεκαθαρίζει την υπόθεση, αφού θα έπρεπε πάλι να διαπιστωθεί το κατά πόσο το γνώριζε και ο ίδιος ο ασθενής και παρόλ' αυτά, αποφάσισε να το πάρει.

Στο πλαίσιο των ερευνών που διεξήχθησαν από τον Ιούνιο μέχρι και σήμερα, εξετάστηκαν από την αστυνομία πάρα πολλοί μάρτυρες, μεταξύ των οποίων άνθρωποι που συμμετείχαν στις πρόβες και έζησαν από κοντά τον Τζάκσον, σε όλη τη διαδικασία, ειδικοί ιατρικοί αναλυτές και πολλοί άλλοι, οι μαρτυρίες των οποίων βοήθησαν ώστε η υπόθεση να κλείσει οριστικά τον Δεκέμβριο που μας πέρασε.