"O Κέιτζ είναι απλά σπάταλος", λέει ο μάνατζερ

19.11.2009
Ενώ ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός Νίκολας Κέιτζ (Nicolas Cage)υποστηρίζει ότι ο μάνατζερ είναι εκείνος που τον κατέστρεψε οικονομικά, ο πρώην σύμβουλος του αστέρα Σάμιουελ Λέβιν (Samuel J. Levin) περνά στην αντεπίθεση με μηνύσεις, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος ο Κέιτζ ευθύνεται για τη δεινή οικονομική του κατάσταση.

Ενώ ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός Νίκολας Κέιτζ (Nicolas Cage)υποστηρίζει ότι ο μάνατζερ είναι εκείνος που τον κατέστρεψε οικονομικά, ο πρώην σύμβουλος του αστέρα Σάμιουελ Λέβιν (Samuel J. Levin) περνά στην αντεπίθεση με μηνύσεις, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος ο Κέιτζ ευθύνεται για τη δεινή οικονομική του κατάσταση.

Στη μήνυση που υπέβαλε ο Λέβιν στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες, περιγράφει με τα μελανότερα χρώματα το πορτρέτο του 45χρονου Κέιτζ, υποστηρίζοντας ότι ο διάσημος ηθοποιός διακατέχεται από καταναλωτική μανία, έλλειψη ελέγχου και ένα τρόπο ζωής που έριξε την περιουσία του στα τάρταρα.

Ο 45χρονος βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός, πρόσφατα βρέθηκε να χρωστάει 6 εκατομμύρια δολάρια στην εφορία και σε άλλα χρέη ενώ είχε σπεύσει να καταθέσει μήνυση εναντίον του μέχρι πρότινος μάνατζερ και συμβούλου του Λέβιν και του γραφείου που εκείνος διοικεί.

Ο Κέιτζ είχε υποστηρίξει ότι ο Λέβιν έκανε παράτολμες επενδύσεις, μεσούσης της οικονομικής κρίσης ενώ κατηγόρησε τον μάνατζερ ότι γέμισε τις τσέπες του με εκατομμύρια δολάρια, τα οποία του χρέωνε ως τόκους από τα κέρδη.

Ο Λέβιν, που υπήρξε σύμβουλος του Κέιτζ από το 2001 μέχρι και το 2008, έκανε μήνυση 12 σελίδων στον ηθοποιό, κατηγορώντας τον μεταξύ άλλων:

1. Όταν ο Λέβιν προσελήφθη το 2001, ο Κέιτζ είχε σπαταλήσει περισσότερα από 10 εκατομμύρια δολάρια (προερχόμενα από την ανταμοιβή που είχε λάβει για την ταινία που πρωταγωνίστησε) και χρωστούσε ήδη αρκετά εκατομμύρια σε απλήρωτους φόρους.

2. Ο Λέβιν είχε προειδοποιήσει τον 45χρονο ηθοποιό ότι έπρεπε να εξοικονομεί 30 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο, για να ανταποκριθεί στον χλιδάτο τρόπο ζωής του.

3. Ο σύμβουλος είχε προσπαθήσει να αποτρέψει την οικονομική καταστροφή, πείθοντας τον Κέιτζ να πουλήσει αυτοκίνητα και μηχανές αλλά και τη συλλογή κόμικ του, αξίας 1,6 εκ. Δολαρίων.

4. Μετά την επιτυχία της ταινίας "Το κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού 1 &2", ο Κέιτζ σπατάλησε υπέρογκα ποσά σε διακοπές, πάρτυ, την αγορά 22 αυτοκινήτων (εκ των οποίων 9 αυτοκίνητα της μάρκας "Rolls Royces"), 12 πανάκριβων κοσμημάτων, 47 έργων τέχνης και 3 ακινήτων αξίας 33 εκ. Δολαρίων.

5. Ταυτόχρονα, ο Λέβιν αναφέρει στη μήνυσή του ότι μόνο το 2008, ο δημοφιλής ηθοποιός αγόρασε ένα τζετ, 4 γιοτ, 15 αρχοντικά και παλάτια σε όλο τον κόσμο, καθώς και ένα νησί στις Μπαχάμες.

Όσο για τα χρωστούμενα στην Εφορία, ο Λέβιν υποστηρίζει ότι είχε ενημερώσει πλήρως τον Κέιτζ, τονίζοντας του ότι πρέπει να σταματήσει να χρεώνει τις πιστωτικές κάρτες του με υπέρογκα ποσά και να μην προβεί στην αγορά περεταίρω ακινήτων.

Αυτές τις μέρες, ο Κέιτζ πραγματοποιεί περιοδεία την Ν. Αφρική ως Πρέσβης Καλής Θέλησης των Ηνωμένων Εθνών. Προχτές (17/11/2009), επισκέφτηκε την φυλακή "Shimo-La-Tewa GK" στην Κένυα, την οποία χαρακτήρισε ως την πιο φιλόξενη φυλακή στον κόσμο.
Όσον αφορά το θέμα της αντιδικίας με το μάνατζερ, τα σχόλια του Κέιτζ αναμένονται να γίνουν με την επιστροφή του στις ΗΠΑ.