Σούζαν Μπόιλ: "Έτρωγα ξύλο με την ζώνη"

18.11.2009
Για τα δύσκολα μαθησιακά της χρόνια μίλησε η Σούζαν Μπόιλ (Susan Boyle) που αναδείχθηκε σε τραγουδίστρια διεθνής εμβέλειας, μέσα από τη συμμετοχή της στο τηλεοπτικό σώου "Βritain's Got talent" (Βρετανία έχεις ταλέντο)!

Για τα δύσκολα μαθησιακά της χρόνια μίλησε η Σούζαν Μπόιλ (Susan Boyle) που αναδείχθηκε σε τραγουδίστρια διεθνής εμβέλειας, μέσα από τη συμμετοχή της στο τηλεοπτικό σόου "Βritain's Got talent" (Βρετανία έχεις ταλέντο)!

"Έχετε μπροστά σας κάποια που ξέρει τι θα πει ξύλο με την ζώνη. Σαν μαθήτρια, έτρωγα καθημερινά πολύ ξύλο από τους δασκάλους αλλά και από τους συμμαθητές μου", αποκάλυψε με τρεμάμενη φωνή η Μπόιλ, σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα "The Mirror".

H "ασουλούπωτη" Μπόιλ που έκρυβε μέσα της ένα θησαυρό, μια σπάνια φωνή που καθήλωσε εκατομμύρια τηλεθεατές, πέρασε πραγματικά βασανιστήρια στο σχολείο και δεν δίστασε να αποκαλύψει τις λεπτομέρειες του δράματος που βίωσε:

"Συνήθως έμενα πίσω γιατί είχα μαθησιακές δυσκολίες. Έτσι, δεν μπορούσα να κατανοήσω και να αποστηθίσω εύκολα τα μαθήματα. Η περίπτωση μου δεν ήταν εναρμονισμένη με τις αυξημένες απαιτήσεις του εκπαιδευτικού συστήματος.

Ευτυχώς σήμερα οι συνθήκες στα σχολεία έχουν αλλάξει. Οι δάσκαλοι έχουν μάθει να κατανοούν τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες , δεν τα απομονώνουν".

Η 48χρονη Μπόιλ, της οποία το καινούργιο άλμπουμ θα κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα, τόνισε ότι η τραυματική εμπειρία που έζησε την σημάδευσε για πάντα:

"Ήταν τα χειρότερα χρόνια της ζωή μου. Είναι άσχημο να χρησιμοποιεί κάποιος την δύναμη του πάνω σου. Έχω βιώσει μεγάλη καταπίεση και δυστυχώς δεν υπήρχε διέξοδος από αυτή την τυραννία".

Να θυμήσουμε ότι η Μπόιλ που ήταν μια απλή γεροντοκόρη από την Σκωτία και εθελόντρια της εκκλησίας, βρέθηκε στην κορυφή της δόξας στις αρχές του χρόνου. Η συμμετοχή της στο μουσικό ριάλιτι "Βρετανία έχεις ταλέντο", γνώρισε μεγάλη επιτυχία και τα βίντεο της Σούζαν στο "Υou Tube" χτύπησαν κόκκινο με πάνω από 100 εκατομμύρια επισκέψεις.

Μετά τον τελικό του παιχνιδιού και την ήττα της, η Μπόιλ είχε μεταφερθεί σε ιδιωτική κλινική λόγω της ψυχολογικής κατάρρευσης που υπέστη.