Ντιν Μονρόε: "Γκέι στην ελληνική ΤV; Ε, άλλο τίποτα"!

16.10.2007
Είναι ηθοποιός και διαπρέπει σε γκέι πορνοταινίες. Το καλλιτεχνικό του ψευδώνυμο προήλθε από το συνδυασμό των ονομάτων δύο από τους μεγαλύτερους σταρ του Χόλιγουντ: του Τζέιμς Ντιν και της Μέριλιν Μονρόε. Ο ελληνικής καταγωγής Ντιν Μονρόε (σ.σ.: κατά κόσμον Κώστας Στάθης) ήρθε στην Ελλάδα καλεσμένος του Πολ Σοφιανού για λίγες μέρες και μίλησε στο ΛΟΙΠΟΝ για όλα. για τη δουλειά του, τη σχέση του, το star system, αλλά και για την ελληνική τηλεόραση, που είναι γεμάτη γκέι!

ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΚΥ ΔΙΑΜΑΝΤΗ


Είναι ηθοποιός και διαπρέπει σε γκέι πορνοταινίες. Το καλλιτεχνικό του ψευδώνυμο προήλθε από το συνδυασμό των ονομάτων δύο από τους μεγαλύτερους σταρ του Χόλιγουντ: του Τζέιμς Ντιν και της Μέριλιν Μονρόε. Ο ελληνικής καταγωγής Ντιν Μονρόε (σ.σ.: κατά κόσμον Κώστας Στάθης) ήρθε στην Ελλάδα καλεσμένος του Πολ Σοφιανού για λίγες μέρες και μίλησε στο ΛΟΙΠΟΝ για όλα. για τη δουλειά του, τη σχέση του, το star system, αλλά και για την ελληνική τηλεόραση, που είναι γεμάτη γκέι!

Κώστα κάνεις καριέρα συμμετέχοντας σε ταινίες πορνό στην Αμερική και την Ευρώπη. Πώς μπήκες σε αυτόν το χώρο;

«Είχα σπουδάσει σχέδιο μόδας και δούλευα στο Λονδίνο. Το τότε αγόρι μου έστειλε μια φωτογραφία μου σε ένα περιοδικό, όχι για κάποιον άλλο λόγο, απλώς ήταν κάτι σε στυλ παρουσίασης. Η φωτογραφία κάπου παράπεσε και έπεσε στα χέρια ενός παραγωγού ταινιών πορνό. Λίγες ημέρες αργότερα με πήραν τηλέφωνο, μου είπαν ότι τους άρεσε η εμφάνισή μου και μου πρότειναν να συμμετάσχω σε μια ταινία, πριν από πέντε χρόνια. Έτσι ξεκίνησα».

Πώς είναι να κάνεις σεξ μπροστά στις κάμερες;

«Νομίζω ότι πρέπει να είσαι πολύ ιδιαίτερο άτομο για να μπορείς να το κάνεις αυτό. Για μένα είναι πολύ εύκολο. Βέβαια, όταν βρίσκεσαι στο πλατό, με όλα αυτά τα άτομα που βρίσκονται γύρω σου, τα συνεργεία και τις κάμερες, είναι φυσικό να υπάρχει αμηχανία. Στην αρχή είχα αρκετό τρακ, αλλά μόλις ξεκίνησε το γύρισμα, μου έφυγαν όλα».

Έτυχε ποτέ να νιώσεις κάτι ιδιαίτερο με κάποιον από τους συμπρωταγωνιστές σου;

«Πάντα γίνεται αυτό. Πριν ξεκινήσει άλλωστε το γύρισμα γνωριζόμαστε μεταξύ μας, συζητάμε, με κάποιους έχουμε γίνει φίλοι. Βέβαια, δεν έχω ερωτευτεί κάποιον συμπρωταγωνιστή μου ποτέ, γιατί ουσιαστικά είναι δουλειά».

Υπάρχει ωστόσο και μια σκοτεινή πλευρά σε αυτόν το χώρο...

«Ναι, πράγματι. Πράγματι υπάρχουν ναρκωτικά και διάφορα άλλα μπλεξίματα, αλλά όχι πάντα και παντού και εξαρτάται, φυσικά, από το κάθε άτομο και τις επιλογές του. Στη δική μου περίπτωση, που είχα την ωριμότητα και λόγω ηλικίας, έκανα διαφορετικές επιλογές. Έπειτα συνεργάστηκα με μεγάλες εταιρείες παραγωγής, που σου παρέχουν κάποιες εγγυήσεις. Πολλά παιδιά μικρότερης ηλικίας παρασύρονται και μπλέκουν πιο εύκολα».

Οι γονείς σου έχουν δει ταινίες σου;

«Δεν έχουν δει, αλλά ξέρουν απόλυτα τι κάνω. Δεν μου αρέσει να έχω μυστικά από την οικογένειά μου».

Πώς αντιδρούν;

«Η μητέρα μου πάντα μου έλεγε: Ό,τι κι αν κάνεις στη ζωή σου να το κάνεις σωστά. Με έχουν στηρίξει, πάντως, στις επιλογές μου».

Λένε ότι έχετε υψηλά κασέ...

«Μπορεί να είμαι στο Χόλιγουντ και το Λος Άντζελες, αλλά δεν παίρνω περισσότερα απ όσα παίρνει ο Τομ Κρουζ! Όσο βέβαια προχωράς, σίγουρα παίρνεις και περισσότερα χρήματα».

Έχει τύχει να παίξεις ή να γνωρίσεις σταρ του Χόλιγουντ;

«Δεν έχω παίξει με κάποιον, έχω γνωρίσει όμως διάφορους. Προχθές στο Λος Άντζελες συναντηθήκαμε και φάγαμε παρέα με τον Κόλιν Φάρελ και την Κάμερον Ντίαζ».

Έχουν κάποια περίεργη συμπεριφορά απέναντί σου;

(Γελάει!) «Πολλοί έχουν ξεκινήσει την καριέρα τους από ταινίες πορνό! Στην Αμερική έχουν διαφορετική νοοτροπία σε σχέση με τους Ευρωπαίους. Η βιομηχανία πορνό της Αμερικής είναι πολύ μεγάλη και δυνατή. Οπότε δεν σε αντιμετωπίζουν κάπως διαφορετικά. Στην Ευρώπη το έχω νιώσει αυτό το συναίσθημα».

Ποια είναι ακριβώς η σχέση σου με την Ελλάδα;

«Οι γονείς μου είναι Έλληνες. Γεννήθηκα στην Αθήνα, αλλά έφυγα πολύ μικρός. Η οικογένειά μου μένει εδώ και το εξοχικό μας είναι στη Μύκονο, στον Ορνό. Είμαι και αισθάνομαι Έλληνας».

Πώς σου φαίνονται οι Έλληνες;

«Είναι πολύ όμορφοι. Δεν γνωρίζω πολλούς βέβαια».

Έχει αλλάξει η συμπεριφορά τους προς τους γκέι σε σύγκριση με το παρελθόν;

«Σίγουρα. Έχει αλλάξει γενικότερα η εικόνα των γκέι. Για παράδειγμα, έβλεπα ελληνική τηλεόραση χθες το βράδυ και διαπίστωσα ότι υπάρχουν έντονες επιρροές από το γκέι lifestyle, είδα πολλούς επώνυμους γκέι, είναι πλέον κάτι συνηθισμένο να βλέπεις γκέι. Νομίζω ότι η ελληνική τηλεόραση παρουσιάζει πολλούς συγκριτικά με το παρελθόν. Αυτό καθρεφτίζει και τη γενικότερη αντιμετώπιση του Έλληνα προς αυτούς. Έχουν γίνει πια αποδεκτοί από το κοινωνικό σύνολο, δεν είναι στο περιθώριο όπως πιο παλιά. Μπορείς πλέον να το πεις στην οικογένειά σου και όχι να κρύβεσαι».

Ένα θέμα που απασχολεί την ελληνική γκέι κοινότητα έχει να κάνει με το γάμο. Γιατί πρέπει να παντρευτούν δύο γκέι;

«Βασικά, για να αποκτήσουν τα ίδια δικαιώματα με τα στρέιτ ζευγάρια, στην υγεία, τη ζωή. Δεν έχει να κάνει με το γραφικό της υπόθεσης, αλλά με πιο πρακτικά θέματα. Πιστεύω ότι πρέπει να επιτρέψουν τους γκέι γάμους και στην Ελλάδα».

Είσαι ερωτευμένος αυτόν τον καιρό;

«Ναι, έχω σταθερή σχέση εδώ και χρόνια».