Μικρούτσικος: Σοκ ήταν και πέρασε

04.11.2009
«Έπιασα πάτο. Τα έχασα όλα. Έμεινα επί ξύλου κρεμάμενος», μας έλεγε πριν από λίγο καιρό σε μια συγκλονιστική συνέντευξή του στο ΛΟΙΠΟΝ καταθέτοντας κυριολεκτικά την ψυχή του. Σοβαρά οικονομικά προβλήματα τον καταρράκωσαν και ο κίνδυνος να χάσει όλη του την περιουσία τον είχε καταβάλει.

«Έπιασα πάτο. Τα έχασα όλα. Έμεινα επί ξύλου κρεμάμενος», μας έλεγε πριν από λίγο καιρό σε μια συγκλονιστική συνέντευξή του στο ΛΟΙΠΟΝ καταθέτοντας κυριολεκτικά την ψυχή του. Σοβαρά οικονομικά προβλήματα τον καταρράκωσαν και ο κίνδυνος να χάσει όλη του την περιουσία τον είχε καταβάλει. Ο πάντα χαμογελαστός Ανδρέας ξεκινούσε μια επικίνδυνη αναμέτρηση με την κατάθλιψη. Τι γίνεται όμως τώρα; Γιατί κανένας δεν μιλάει γι’ αυτόν; Κατάφερε να επιβιώσει από την οικονομική καταστροφή;

«Πρέπει να πιάσεις πάτο για να αρχίσεις να ανεβαίνεις. Εγώ εκεί που έφτασα τα είδα όλα, αλλά θέλω να πιστεύω ότι τώρα μπορώ να ξεπεράσω τα πάντα». Με τη φράση αυτή, πίνοντας αργά έναν πικρό εσπρέσο σε ένα από τα πιο γνωστά μπιστρό της Κηφισιάς συντροφιά με κάποιο στενό φίλο, ο Ανδρέας Μικρούτσικος έκανε μια πρώτη εμφάνιση έπειτα από πάρα πολύ καιρό απομόνωσης.

Ήταν απανωτά τα χτυπήματα που έκαναν την ψυχολογική του κατάσταση να κρέμεται από μία κλωστή, ενώ δεκάδες κρίσιμα προβλήματα απαιτούσαν άμεση λύση. Πρώτο το να καταφέρει να ρυθμίσει χρέη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε τράπεζες και να αποφύγει πλειστηριασμούς, που ήδη του είχαν κοινοποιηθεί. Δεύτερο η καριέρα του, που βρισκόταν σε σημείο που δεν ικανοποιούσε ούτε και τον ίδιο προσωπικά, αλλά ούτε και την AGB. Όσο για τα προσωπικά του; Η απόλυτη μοναξιά αλλά και η πίκρα από το χωρισμό του από τη Δήμητρα Ρουμπέση.

Σε εκείνη λοιπόν τη φάση της ζωής του ο Ανδρέας αποφασίζει να αποστασιοποιηθεί και να απομονωθεί προσπαθώντας καταρχήν να βρει τον εαυτό του, να αναθεωρήσει τους στόχους του και κυρίως να αντιμετωπίσει τις οικονομικές εκκρεμότητές του.

Όπως όλοι ξέρουμε και έχουμε νιώσει, στα δύσκολα φαίνονται και οι φίλοι.

Εκεί που όλοι ήθελαν την παρέα του, εκείνες τις δύσκολες ώρες που προσπαθούσε να σταθεί στα πόδια του, ελάχιστοι ήταν δίπλα του. Μοναδικό του στήριγμα ο γιος του, ο Στέργιος, που άλλωστε ήταν και το βασικό του κίνητρο για να μείνει όρθιος. «Όταν βλέπω τον Στέργιο, είναι σαν να μπαίνει η άνοιξη στα ξαφνικά. Γι’ αυτό το παιδί πρέπει να κάνω τα πάντα».

Έτσι, έπρεπε πρώτα να δυναμώσει τον εαυτό του, και το κατάφερε σε σύντομο διάστημα με το να δεχθεί τις συμβουλές ειδικού, που τον βοήθησε να αντιμετωπίσει την κακή διάθεσή του, αυτή που τον οδηγούσε σε μια κατάσταση αυτοπαραίτησης.

Σιγά σιγά άρχισε να μπαίνει φως στο σκοτεινό τοπίο του νου και οι ελάχιστοι φίλοι παρατηρούσαν έναν άνθρωπο που αναγεννάται από τις στάχτες του. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτό συνέβαλε η συμπαράσταση του κουμπάρου του Δημήτρη Κοντομηνά, που, όπως λέγεται, μεσολάβησε για να επιτύχει ένα διακανονισμό με τις τράπεζες, ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα. Κι όπως μας διαβεβαιώνουν, ο Ανδρέας είναι πια σε θέση να φροντίζει τις παλιές του εκκρεμότητες.

Γιατί όμως χάθηκε από την TV αυτή τη σεζόν; Όπως ο ίδιος μας έλεγε: «Εγώ είμαι παρουσιαστής παντός καιρού. Μπορώ να κάνω από μια εκπομπή ακραιφνώς πολιτική μέχρι σόου, ριάλιτι και τηλεπαιχνίδι γνώσεων».

Έχοντας πια πολύ καλή διάθεση για δημιουργικότητα, όπως μας πληροφορούν, προσανατολίζεται να επιστρέψει στην τηλεόραση με συγκεκριμένη πρόταση. Πρόκειται για ένα καινούργιο παιχνίδι εντελώς διαφορετικό απ’ ό,τι έχουμε δει. Με υπομονή, πείσμα, μεράκι και πολλή αγάπη σε αυτό που ξέρει να κάνει, είναι αποφασισμένος για μια καινούργια αρχή.

Έζησε τον εφιάλτη του «μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα» και όπως έπειτα από μια μεγάλη καταιγίδα έρχεται πάντα το ουράνιο τόξο, αυτό φαίνεται ότι άρχισε να φωτίζει πάλι τη ζωή του.